ملی‌پوش MMA ایران با انتقاد شدید از روند انتخاب ملی‌پوش اعزامی به بازی‌های آسیایی ناگویا مدعی شد نام رقیبش ۲۱ روز پیش از برگزاری انتخابی‌ها برای اعزام ثبت شده بود و انتخابی‌ها تنها یک سناریو برای تعیین تکلیف از پیش مشخص‌شده بوده است.

جماران ورزشی: فرشید باقری، ملی‌پوش MMA ایران، روایت پرحاشیه‌ای از مسیر کسب سهمیه بازی‌های آسیایی ناگویا و انتخابی این رقابت‌ها دارد؛ روایتی که در آن از مصدومیت، برگزاری انتخابی با شرایطی که به گفته او عادلانه نبوده، اعلام نام ورزشکار اعزامی پیش از برگزاری انتخابی و در نهایت کنار گذاشته شدن خودش از فهرست اعزامی می‌گوید. باقری مدعی است سهمیه‌ای که با وجود مصدومیت برای ایران به دست آورده، در ادامه به نام فرد دیگری ثبت شده و حتی پیش از برگزاری انتخابی، تصمیم برای اعزام ورزشکار دیگری گرفته شده بود.

این ملی‌پوش  همچنین از اتفاقات اردوی تیم ملی در جلفا، شکستن بینی‌اش در جریان اسپارینگ، بی‌توجهی به وضعیت جسمانی‌اش و فشارهای روحی و مالی ناشی از این اتفاقات سخن می‌گوید؛ اتفاقاتی که به گفته او، بازی‌های آسیایی ناگویا را از یک هدف ورزشی به یکی از تلخ‌ترین تجربه‌های دوران حرفه‌ای‌اش تبدیل کرده است.

 

 کسب سهمیه با ابروی پاره؛ حقی که از من خورده شد

فرشید باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی جماران، درباره حضورش در رقابت‌های قهرمانی آسیا و اتفاقاتی که برای کسب سهمیه بازی‌های آسیایی ناگویا رخ داد، گفت: به  مسابقات قهرمانی آسیا رفتیم که حکم کسب سهمیه برای بازی‌های آسیایی ناگویا را داشت. من با ابروی پاره شرکت کردم و خود یوسف  بهتری سرپرست انجمن MMA در جریان شرایطم بود. با همان وضعیت به مسابقات رفتیم و سهمیه گرفتیم. افشین  چگینی هم تا زمانی که رئیس فدراسیون  بود، واقعاً حمایت می‌کرد. حقی از من خورده شد؛  باید طلا می‌گرفتم، اما تبدیل به برنز شد. آن زمان بهتری رئیس انجمن بود، اما تلاش آنچنانی نکرد. در مقابل،  چگینی هزار دلار هزینه کرد تا فیلم مسابقه بازبینی شود. همه داوران گفتند من مسابقه را برده‌ام، اما به‌دلیل لابی قزاقستان، نتیجه را به حریف دادند. با این حال، ما سهمیه را کسب کردیم و به ایران برگشتیم.

 

     سهمیه‌ای که به نام دیگری تمام شد

باقری با اشاره به اتفاقاتی که پس از بازگشت از مسابقات برای تیم MMA ایران رخ داد، گفت: وقتی در فرودگاه استانبول بودیم، بهتری داشت برای انتخابی تیم ملی برنامه‌ریزی می‌کرد. به ما گفتند هیچ وزنی برای ایران سهمیه نگرفته است؛ در حالی که  می‌دانستیم سهمیه گرفته‌ایم. مدتی بعد یوسف بهتری آمد و گفت من از صندلی خودم استفاده کردم و دو سهمیه برای ایران در اوزان  ۶۰ و ۶۵ کیلوگرم درحالی که هر دو وزن روی سکو بودند و  خودمان با جنگیدن سهمیه را گرفته بودیم،  از قبل اسامی در سایت آما منتشر شده بود و نام ایران به‌عنوان پنجمین کشور در وزن ۶۵ کیلوگرم آمده بود که سهمیه گرفته است.

 

 یک سناریوی خیلی قشنگ برای انتخاب نفر اعزامی

این ملی‌پوش درباره انتخابی‌های بعدی گفت: حدود ۱۵ روز بعد  از بازگشت ما از ازبکستان گفتند انتخابی برگزار می‌شود. ما  شرکت کردیم و بالا آمدیم. برای دور بعد هم کسی را که خودشان تصمیم گرفته بودند به ناگویا برود، در یک سناریوی خیلی قشنگ قرار دادند. مسابقه دو وزن را روی زمین ووشو برگزار کردند و می‌گفتند شرایط برای همه یکسان است. من از کشتی آمده‌ام وارد MMA شده‌ام. مگر می‌شود مسابقه MMA را روی تشک کشتی برگزار کرد؟ سلیمی هم از ووشو آمده است؛ ما وارد چه رشته‌ای شده‌ایم؟ MMA. بنابراین  مسابقه باید روی زمین MMA، با زمان قانونی و داور این رشته برگزار شود. اعتراض که داشتیم گفتند همه‌چیز یکسان است. ما هم سکوت کردیم تا وارد حاشیه نشویم. مسابقه دادیم؛  من و همان حریف به فینال رسیدیم، اما فینال را نصفه و نیمه برگزار کردند و گفتند این رقابت را به زنجان منتقل کنیم.

 

چرا فینال را به زنجان بردند؟

او با این پرسش که چرا فینال باید به زنجان منتقل می‌شد، تصریح کرد: دلیل کارشان این بود  بدن  ورزشکار مدنظرشان لاکتات شده؛  در حالی که هر دو یک مسابقه داده بودیم. گفتند به زنجان بیایید منِ ساده هم قبول کردم، نمی‌دانستم همان زمانی که سلیمی با من به فینال تهران آمده بود، اسم او را برای اعزام رد کرده بودند و ما را در آب نمک گذاشته بودند. دهم تیرماه اسم این آقا را رد کرده بودند و ۳۱ تیرماه، یعنی ۲۱ روز بعد، برای من انتخابی برگزار کردند.

او با اشاره به اطلاعاتی که به گفته خودش از یکی از شاگردان مربی حریف به دست آورده، گفت: طبق گفته یکی از شاگردان همین مربی، او به اتاق رفته و به حریف گفته بود اگر بازی را ببازد، باز هم مسابقه مجدد برگزار می‌کند؛ اما فقط وسط زمین بایستید و وقتی دوخم شدید، از زمین خارج شوید تا مسابقه را سرپا ادامه دهیم و دوباره شما را داخل بیاوریم.

 

  قانون MMA این نیست که حریف را از بیرون زمین برگردانید

باقری درباره نحوه برگزاری مسابقه فینال گفت: قانون MMA این نیست که اگر حریف را بیرون انداختید، پا یا یقه‌اش را بکشید و دوباره داخل بیاورید. مسابقه را روی زمین ووشو برگزار کردند که ارتفاع داشت و حریف وقتی به بیرون زمین می‌افتاد، من حریف را می‌آوردم داخل، اما دوباره روز از نو و روزی از نو. حمله می‌کردم، او به گوشه زمین می‌رفت و پایین می‌افتاد و حتی یک پا به من می‌زد و خودش را بیرون می‌انداخت. وقتی کمرش را می‌گرفتم و می‌خواستم به اصطلاح او را خاک کنم،  خودش را بیرون می‌انداخت؛ در حالی که تمام این موارد اخطار داشت.

باقری ادامه داد: فینال آما دو راند پنج‌ دقیقه‌ای است، اما اینجا چهار دقیقه از مسابقه را دزدیدند و دو راند سه‌دقیقه‌ای  برگزار کردند. در نهایت دست هیچ‌کدام از ما بالا نرفت، در حالی که تمام تکان‌ها را من انجام داده بودم، اخطار را او گرفته بود و او از زمین بیرون افتاده بود؛ اما بازی مساوی اعلام شد. اصلاً در رشته‌های انفرادی بازی مساوی نداریم.

 

 از قبل ورزشکار اعزامی را انتخاب کرده بودند

 باقری درباره اعتراضش به تصمیم مسئولان گفت: بعد از مسابقات، چون اردو در جلفا برگزار می‌شد، ما را به آنجا بردند. حریف من را بدون سر و صدا به کمیته ملی المپیک فرستادند تا تست ورزش و دوپینگ بدهد و ما از این موضوع خبر نداشتیم. نوروزی، سرمربی تیم، گفته بود تمام فینال‌های انتخابی این دو وزن باید دو برد داشته باشد؛ یعنی هر کسی دو برد داشته باشد، اعزام می‌شود. در حالی که همه‌چیز فرمالیته بود و از قبل ورزشکار اعزامی را انتخاب کرده بودند.

باقری افزود: در زنجان سه روز پشت سر هم من را وزن‌کشی کردند. هر شب می‌گفتند دو یا سه کیلو کم کن؛ سر وزن قانونی بیا. انگار همین الان به ژاپن رفته بودیم.  می‌گفتند سر وزن باش تا به شرایط آنجا عادت کنید؛ اما در واقع ما را مسخره کرده بودند.

او با اشاره به اطلاع‌رسانی به مدیرکل استانش گفت: نفر اعزامی را ۲۱ روز قبل انتخاب کرده بودند و با ما بازی می‌کردند؛ انگار پلی‌استیشن هستیم. من برای اینکه وارد حاشیه نشوم، چیزی نگفتم. البته این مسائل را با مدیرکل استانمان، در میان گذاشتم و اطلاع دادم به نظر می‌رسد می‌خواهند او را فیکس کنند. ایشان گفت حالا صبر کن ببینیم چه می‌شود، ما هم اعتراض می‌کنیم. 

 

تفاوت من و سلیمی را روی زمین MMA ببینید

باقری درباره شرایط اردوی تیم ملی در مرز ایران و آذربایجان گفت: اردو در مرز ایران و آذربایجان برگزار می‌شد. روز اول که رسیدم اعتراض کردم و به سرمربی گفتم این عدالت نیست. پرسید چرا ؟  تفاوت تو  و افشین سلیمی خیلی زیاد است.  گفتم مسابقه را روی زمین MMA برگزار کنید و ببینید او دو دقیقه دوام می‌آورد یا نه؟  بازی‌ای را که در زنجان برگزار شد، برده بودم، اما سرمربی آنقدر می‌گفت تفاوت شما زیاد است که  باورم شد و با خودم گفتم خدایا نکند واقعاً من را شکست داده؟ افشین سلیمی شاگرد پایه خود نوروزی بود؛ 

 

     هزینه رسیدن به اینجا، جوانی‌ام بود

او در پاسخ به این پرسش که برای رسیدن به این سطح و شانس حضور در بازی‌های آسیایی چه مسیری را طی کرده و چه هزینه‌ای پرداخته است، گفت: هزینه جوانی. بینی‌ای  که در جلفا شکسته شد، بخشی از یک سناریوی قشنگ بود که طی آن ورزشکاری را از بیرون آوردند؛ کسی که خارج از چرخه انتخابی بود و شاگرد همین نوروزی بود. او را به اردوی تیم ملی آورده بودند تا MMA یاد بگیرد. یعنی یک فرد مبتدی را به اردوی تیم ملی آورده بودند؛ تیمی که داشت برای بازی‌های آسیایی آماده می‌شد.  در اولین اسپارینگ بعد از اعتراض من به این تصمیم، زانویش را روی صورتم  گذاشت و بینی‌ام  شکست.

 

در شهر مرزی کسی حتی قرص برای کبودی چشمم نداد

او درباره شرایط خود پس از مصدومیت تصریح کرد: در یک شهر مرزی و در شرایطی که غریب بودم، کسی کمک نیامد. برای کبودی زیر چشمانم نیازمند قرص آناهیل بودم، اما نوروزی حتی اجازه نداد آن قرص‌ به دستم برسد. خودم شخصاً رفتم دارو  را تهیه کردم  و تا دو هفته‌ای که اردو بودم، حس بویایی نداشتم. دو روز بعد پرونده پزشکی را آوردند و جلوی من گذاشتند که پزشک گفته شما تا دو ماه حق مسابقه ندارید.

 

 بازی‌های آسیایی می‌توانست زندگی من را عوض کند

این ملی‌پوش درباره انگیزه‌اش برای ادامه فعالیت در MMA گفت: دو ماه است با تمام  فشارهایی که روی من بوده، با قرص  می‌خوابم. یک ورزشکار که از صبح تا شب ورزش می‌کند و بدنش خسته است، باز هم وقتی سرش را روی بالش می‌گذارد، خوابش نمی‌برد؛ چون دغدغه ذهنی دارد. سختی زیادی کشیدم؛ هزینه‌های سنگینی هم برای تمرین در تهران دارم. نمی‌دانم از این به بعد چطور می‌‌توانم هزینه‌ها آنها را مدیریت کنم .

باقری تصریح کرد: ناگویا می‌توانست زندگی‌ام را عوض کند. برایش زحمت کشیده بودم. از جوانی‌ام زده بودم، از صورتم، از بینی و از آرنجم. آرنجم در قهرمانی آسیا کش آمده و هنوز هم باز و بسته نمی‌شود. با همان شرایط برای کشورم سهمیه کسب کردم و به ایران برگشتم. حتی جرئت نداشتم در اردوی تیم ملی بگویم آرنجم اذیت می‌کند؛ چون می‌ترسیدم برایم پرونده پزشکی درست کنند. با همین شرایط تمرین کردم و در نهایت سناریویی چیدند و یک ورزشکار مبتدی را از بیرون آوردند. 

 

  نمی‌دانستم اسم سلیمی ۲۱ روز قبل رد شده است

باقری درباره زمانی که متوجه شد نام افشین سلیمی پیش از برگزاری انتخابی برای اعزام ثبت شده، گفت: نمی‌دانستم اسم سلیمی را ۲۱ روز قبل رد کرده‌اند. به وزارت ورزش مراجعه کردم. از صبح تا ساعت چهار یا پنج بعدازظهر در وزارتخانه بودم و درخواست داشتم یک نفر بیاید و جواب درست بدهد. شخصی آمد و گفت چه می‌خواهی؟  جریان را توضیح دادم. گفتم به صورت من،  به بینی و ابروهایم نگاه کن. جوانی برایم نمانده است.  انگشتم،  آرنج و این همه بدبختی را ببینید.

باقری افزود: پرسیدند چه زمانی به شما گفتند انتخابی دارید؟ گفتم ۳۱ تیرماه. به یکی از افراد در کمیته ملی المپیک زنگ زدند که نمی‌دانم چه کسی بود. گفتند لیست در دهم تیرماه ارسال شده است. اگر همان ابتدا می‌گفتند نیا اردو یا این‌طور خودت را به آب و آتش نزن. بهتر بود؛ نه اینکه چون بچه شهرستان هستم،  این‌طور رفتار کنند، سناریو بچینند و بعد بگویند به علت شکستگی بینی اعزام نمی‌شود.

 

           حداقل جواب تلفنم را می‌دادند

باقری با اشاره به پیگیری‌های خود پس از اعتراض گفت: مدت زیادی است که به دلیل اعتراض به حقمان از MMA دور شدم و شرایط را نمی‌دانم، به نظرم بازی‌های آسیایی نیازمند شفاف‌سازی بود. به من گفتند به تهران بیا تا بینی‌ات را بهترین پزشک عمل کند. یک هفته در تهران بودم. به خدا قسم  حتی تماسم را جواب ندادند.  حق من را که خورده بودید، حداقل جواب تلفنم را می‌دادید. من هم جوان هستم و آمده بودم حداقل مصدومیتم درمان شود. زمانی که اعتراض نکرده بودم، گفتند مدارک بفرست. دقیقا زمانی که  می‌خواستند سلیمی  را فیکس کنند و اسمش را فرستاده بودند، گفتند می‌خواهیم تو را برای بازی‌های داخل سالن ریاض ببریم. مدارک فرستادم، اما اعتراض‌ها که کمی شدت گرفت، گفتند وزن ۶۵ کیلوگرم حذف شده است. گفتم خب، در وزن ۷۰ کیلوگرم بازی می‌کنم. گفتند امکان ندارد. منصور نوروزی گفته بود این آقا حق ندارد در این وزن بیاید.

 

  حق این ورزش نیست که در چنین شرایطی باشد

 باقری خطاب به مسئولان ورزش کشور گفت: این رشته تا زمانی که زیر نظر فدراسیون رزمی بود، شرایط متفاوتی داشت. حتی تیمی که بدترین شرایط کشور در مسابقات شرکت کرد به جز دو، سه نفر، همه بچه‌ها مدال گرفتند؛ نقره و برنز داشتیم.  الان تیم به ناگویا ژاپن رفته و یک برد داشته که آن هم مقابل بحرین بوده است. این وضعیت حتی در قهرمانی آسیا هم نبود.

باقری در پایان صحبت‌های خود تصریح کرد:  یک خواهش از وزیر محترم دارم؛ به این ورزش کمی دیدگاه بهتری داشته باشند. واقعاً حق این رشته نیست. ارزش جامعه ایران خیلی بالاتر از این حرف‌ها است.  از دنیامالی می‌خواهم وارد عمل شود و این ورزش را از این حال‌وهوایی که دارد خارج کند. حق من ضایع شد. انگار در یک خواب بودیم و کابوس می‌دیدیم؛ هرچه فریاد می‌زدیم، کسی صدای ما را نمی‌شنید که یک آب روی صورتمان بریزد و بگوید بیدار شو، خواب می‌بینی. اما خواب نبود؛ جوانی ما رفت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.