امام جمعه عسلویه با اشاره به هدفمند زندگی کردن امام خمینی(س)، گفت: امام «دلسوز مردم» بود. یعنی از نظر شخصی برای امام ضرورتی نداشت که مبارزه را آغاز کند؛ چون کرسی درس و بحث ایشان عالی و جایگاه اجتماعی، فلسفی و معنوی ایشان بود. ولی دید مردم از نظر معنوی، دینی و شخصیتی و همچنین داشتههای کشورشان دارند متضرر میشوند؛ لذا به خاطر مردم قیام کرد و سختی را پذیرفت.
حجتالاسلام و المسلمین محمد محمدی در بازدید از غرفه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، به خبرنگار جماران گفت: در تمام مطالعاتی که راجع به شخصیت حضرت امام داشتهام، یک نکته برای من خیلی مهم بود و آن هدفمند زندگی کردن امام است. اینکه درس و بحث و کارهای شخصی امام به موقع بود، زیاد گفته شده و یک امر مشهود است؛ که به هدفمند زندگی کردن امام بر میگردد. وقتی هدف درست شد، نوع رفتن به جلو و صرف زمان به قالبی میرود که آن هدف محقق شود.
امام جمعه عسلویه تأکید کرد: کسی که اهل علم و عرفان است برای خودش تعریف میکند که چه مسیری باید برود. خلیفة اللهی شخصی نیست و باید بتوانی دستورات الهی را در زمین پیاده کنی؛ یک کسی به این قدرت میرسد و یک کسی نمیرسد؛ یکی در عرفان محض میماند و یکی هم عرفان را با علم و درایت به عرصه میآورد؛ امام چنین شخصیتی بود. پیامبر گرامی اسلام هم وقتش را تقسیم میکرد و یک وقتی هم برای مردم و یک وقتی هم برای خانواده میگذاشت.
وی افزود: وجود امام سرشار از مهربانی نسبت به اطراف است؛ گاهی اطراف ایشان جوانان، نظامیان و یا سیاسیها هستند. این در قالب مردمداری تعریف میشود. امام «دلسوز مردم» بود. یعنی از نظر شخصی برای امام ضرورتی نداشت که مبارزه را آغاز کند؛ چون کرسی درس و بحث ایشان عالی و جایگاه اجتماعی، فلسفی و معنوی ایشان بود. ولی دید مردم از نظر معنوی، دینی و شخصیتی و همچنین داشتههای کشورشان دارند متضرر میشوند؛ لذا به خاطر مردم قیام کرد و سختی را پذیرفت.
محمدی با اشاره به شخصیت و جایگاه امام در میان مردم، یادآور شد: به این دلیل مردم امام را دوست داشتند که امام قلبا مردم را دوست دارد؛ اگر کسی قلبا با مردم مهربان باشد، محبوب میشود. مفهوم مردمداری این نیست که کنار مردم بنشینید و یا خوش اخلاق باشید؛ مردمداری یعنی درد مردم برای شما درد باشد. امام این طور بود که مردم را میدید، میشناخت و درد مردم را احساس میکرد.
وی افزود: جوانان در گروههای جهادی و محلی خودشان میتوانند از سیره امام مدد بگیرند. هنوز آثار و برکات حضور امام در نوفل لوشاتو وجود دارد؛ چون مردم آنجا را دوست داشت و میشود از اینها درس گرفت. اگر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) سیره امام را به صورت موضوعی مطرح کند، هرکدام از آنها میتواند یک کتاب باشد.