سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار جماران، گفت: دولت دارد تلاش میکند اثر این تحریمها روی سلامت مردم را به حداقل برساند. لذا واقعا یکی از موضوعات تحریمها است که صنعت دارویی ما را تحت تأثیر قرار میدهد. درست است که حجم زیادی از داروهای ما امروز در داخل کشور تولید میشوند اما به این معنا نیست که ما بینیاز از واردات هستیم و یا برای مواد پایه آنها بینیاز از واردات هستیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دولت تلاش میکند اثر تحریمها روی سلامت مردم را به حداقل برساند، گفت: تلاش بر این است که با استفاده از ظرفیت بیمهها ما به التفاوت پرداخت شود، با استفاده از نظام ارجاع بتوانیم مصرف را درستتر کنیم و طبیعتا با استفاده از بیمههای تأمین خدمات درمانی و بیمههای تکمیلی و نظام ارجاع که میتواند همه اینها را به جمعبندی برساند، حداقل هزینه را از جیب مردم داشته باشیم.
فاطمه مهاجرانی در نشست خبری امروز(سهشنبه 14 اسفند) در پاسخ به سؤال خبرنگار جماران در خصوص برنامه دولت برای رفع نگرانی از افزایش شدید قیمت خدمات سلامت در سال آینده، گفت: حوزه سلامت و درمان به عنوان یکی از پایهایترین وظایف بر عهده دولتها است و وظیفه دارند که در این زمینه زیرساختهای لازم را فراهم و فضایی را ایجاد کنند. که مردم به جز درد بیماری، درد دیگری را تحمل نکنند.
سخنگوی دولت افزود: اصولا اجتماع و اقتصاد کاملا به هم پیوسته است و اصطلاحا میگویند که «ظروف به هم مرتبط» هستند. وقتی که در جایی تغییری به وجود میآید، این تغییر خودش را تکثیر و بعضا تضعیف میکند؛ ولی به هر حال منتقل میشود. به همین جهت هزینههای سلامت تابع وضعیت اجتماعی و اقتصادی است.
وی با اشاره به ادعای کشورهای غربی مبنی بر اینکه دارو را تحریم نمیکنند، تأکید کرد: واقعیت این است که دولت دارد تلاش میکند اثر این تحریمها روی سلامت مردم را به حداقل برساند. لذا واقعا یکی از موضوعات تحریمها است که صنعت دارویی ما را تحت تأثیر قرار میدهد. درست است که حجم زیادی از داروهای ما امروز در داخل کشور تولید میشوند، اما به این معنا نیست که ما بینیاز از واردات هستیم و یا برای مواد پایه آنها بینیاز از واردات هستیم.
مهاجرانی یادآور شد: موقعی که تحریم افزایش پیدا میکند، هزینههایی که بر این موضوع سوار میشود بسیار زیاد است. اخیرا هم شاهد بودید راجع به داروی بیماران پروانهای موجی راه افتاد که درست هم هست؛ به هر حال بیمار باید بتواند دارو و درمان خودش را دریافت کند.
وی تأکید کرد: دولت تلاش میکند با پوشش بیمهها جلوی این موضوع را بگیرد و در ضمن نظام ارجاع و مصرف بهینه و مدیریت شده دارو هم جزء برنامهها است. یعنی ما با تحریمها و افزایش قیمتهای تولید و از سوی دیگر افزایش مصرف مواجه هستیم. با نظام ارجاع و استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی که با همکاری وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری در حال کار هست، برنامه این است که میزان توصیه و تجویز دارو بهینه شود. سرانه مصرف داروی ما به نسبت خیلی از کشورهای دیگر بالاتر است.
سخنگوی دولت در پایان گفت: تلاش بر این است که با استفاده از ظرفیت بیمهها ما به التفاوت پرداخت شود، با استفاده از نظام ارجاع بتوانیم مصرف را درستتر کنیم و طبیعتا با استفاده از بیمههای تأمین خدمات درمانی و بیمههای تکمیلی و نظام ارجاع که میتواند همه اینها را به جمعبندی برساند، حداقل هزینه را از جیب مردم داشته باشیم.