منبع لبنانی اظهار داشت که ارتباط بین دو طرف از طریق ترکیه حدود دو ماه پیش آغاز شده است.

 به گزارش جماران، خبرگزاری رویترز مدعی شد که شش منبع آگاه گزارش دادند که نمایندگان دولت سوریه و حزب‌الله در تلاش برای کاهش تنش‌ها بین دو طرف، مذاکرات مستقیمی را در ترکیه برگزار کردند که اولین دیدار از این نوع بین دو دشمن دیرینه است.

این منابع که شامل دو مقام سوری، یک مقام آمریکایی و یک منبع ارشد امنیتی لبنانی نزدیک به حزب‌الله بودند، گفتند که مقامات سوری و نمایندگان این حزب ماه گذشته حداقل یک بار مخفیانه دیدار کردند.

این شش منبع گفتند که جلسه ماه گذشته با حضور نمایندگانی از حزب‌الله و مقاماتی از وزارت اطلاعات و امور خارجه سوریه برگزار شد و به دعوت سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی ترکیه و در تلاشی برای کاهش تنش‌ها برگزار شد.

همه منابع به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند تا بتوانند درباره این جلسه حساس و قبلاً گزارش نشده صحبت کنند.

وزارت امور خارجه سوریه، وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع ترکیه و وزارت امور خارجه آمریکا هنوز به سوالات مربوط به این دیدار پاسخی نداده‌اند. دفتر رسانه‌ای حزب‌الله نیز از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد.

منابع: مقامات درباره نگرانی‌های مشترک امنیتی گفتگو کردند

این مقام آمریکایی، دو مقام سوری و منبع لبنانی گفتند که این جلسه بر حل و فصل نقاط تنش بین دو طرف متمرکز بود و به خوبی پیش رفت.

یک مقام سوری اظهار داشت که دو طرف توافق کردند که هیچ خصومتی بین آنها وجود ندارد و سوریه به حزب الله اطمینان داد که برای خلع سلاح این گروه، در لبنان مداخله نظامی نخواهد کرد.

این مقام رسمی گفت که مقامات سوریه نیز به نوبه خود از حزب‌الله خواسته‌اند تا در متوقف کردن تلاش‌های قاچاق از طریق مرز و از بین بردن هسته‌های خفته باقی‌مانده آن، به ویژه در جنوب سوریه، کمک کند.

سوریه روز سه‌شنبه اعلام کرد که یک هسته حزب‌الله را که در حال آماده‌سازی برای پرتاب موشک به جنوب سوریه بود، دستگیر کرده است. حزب‌الله هرگونه دخالتی را تکذیب کرد و اظهار داشت که هیچ حضوری در خاک سوریه ندارد و در هیچ فعالیت امنیتی یا نظامی در آنجا مشارکتی ندارد.

این مقام سوری گفت که نمایندگان حزب‌الله پاسخ مستقیمی به درخواست توقف قاچاق سلاح و برچیدن هسته‌های آن در سوریه ندادند، اما متعهد شدند که در امور سوریه دخالت نکنند.

یک منبع لبنانی که از این جلسه و نتایج آن اطلاع مستقیم دارد نیز اظهار داشت که دو طرف «در مورد مسائل امنیتی پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند».

هم مقام سوری و هم منبع لبنانی گفتند که هیچ توافق نهایی حاصل نشده و هیچ برنامه‌ای برای صدور بیانیه وجود ندارد.

این منبع لبنانی اظهار داشت که ارتباط بین دو طرف از طریق ترکیه حدود دو ماه پیش آغاز شده است.

محل برگزاری جلسه ماه سپتامبر در ترکیه، مدت زمان آن، یا اینکه آیا جلسات دیگری قبل یا بعد از آن برگزار شده است یا خیر، قابل تأیید نیست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.