نقش سیاسی داوود اوغلو در دوران حکومت حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان برجسته شد و او در دوران این حزب که با رویکرد باز به جهان عرب و اسلام مشخص می‌شد، به نظریه‌پرداز سیاست خارجی ترکیه تبدیل شد.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، دفتر دادستانی عمومی ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که تحقیقاتی را علیه «احمد داوود اوغلو» به اتهام توهین به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه آغاز کرده است . این جدیدترین اقدام علیه نخست وزیر سابق است که پیش از جدایی از اردوغان و اعلام تأسیس حزب، متحد سیاسی رئیس جمهور بود.

دفتر دادستانی عمومی در بیانیه‌ای اعلام کرد که تحقیقات در پی اظهارات داوود اوغلو (۶۷ ساله) در شبکه‌های اجتماعی که توهین به رئیس جمهور تلقی شده بود، آغاز شد؛ توهینی که در ترکیه جرم محسوب شده و طبق قانون قابل مجازات است.

نقش سیاسی داوود اوغلو در دوران حکومت حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان برجسته شد و او در دوران این حزب که با رویکرد باز به جهان عرب و اسلام مشخص می‌شد، به نظریه‌پرداز سیاست خارجی ترکیه تبدیل شد.

او دیپلماسی ترکیه را بر اساس جهت‌گیری‌های حزب عدالت و توسعه، اما مطابق با دیدگاه‌ها و نتیجه‌گیری‌های تحقیقات و مطالعات دانشگاهی خود، که بر لزوم گذار ترکیه از نقشی محدود به افقی از نفوذ در سیاست بین‌الملل تأکید دارد، رهبری کرد.

او بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ به عنوان وزیر امور خارجه و سپس بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ به عنوان نخست وزیر خدمت کرد، اما در سال ۲۰۱۶ به دلیل اختلاف نظر با اردوغان بر سر چندین موضوع، به ویژه موضوع اصلاح قانون اساسی برای تقویت اختیارات رئیس دولت، استعفا داد.

داوود اوغلو پس از اختلاف با دولت اردوغان ، در سال ۲۰۱۹ «حزب آینده» را تأسیس کرد که در انتخابات محلی ۲۰۲۴ نتوانست حمایت مردمی را جلب کند و داوود اوغلو را بر آن داشت تا در اوت ۲۰۲۶ طی یک کنگره فوق‌العاده آن را منحل کند.

در سال‌های اخیر، مقامات ترکیه کارزار خود را علیه منتقدان اردوغان، دولت او و سیاست‌هایش تشدید کرده‌اند و ده‌ها هزار شهروند، از جمله هنرمندان و نوازندگان، به اتهام توهین به رئیس جمهور تحت تحقیقات قضایی قرار گرفته‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی احمد داوود اوغلو

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.