اسرائیل در مرحله بی‌سابقه‌ای از انحطاط در چهره خود در برابر افکار عمومی آمریکا قرار دارد و نگاه منفی به این رژیم به طور گسترده‌ای گسترش یافته و به سطوحی رسیده است که برخی نظرسنجی‌ها آن را "بدترین در دهه‌های اخیر" توصیف کرده‌اند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، «بن درور یمینی»، نویسنده و تحلیلگر اسرائیلی، در مقاله‌ای که در روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر شد، نسبت به خطر وخامت سریع چهره اسرائیل در عرصه بین‌المللی، به ویژه در ایالات متحده هشدار داد. نظرسنجی‌های اخیر نشان‌دهنده تغییرات عمیقی است که منعکس‌کننده کاهش حمایت مردمی و رسمی از آن است.

یمینی تاکید می‌کند که این عقب‌نشینی دیگر صرفاً یک "ارزیابی دیپلماتیک بدبینانه" نیست، بلکه یک "خطر استراتژیک وجودی" است، به ویژه اگر دولت اسرائیل به سمت نفوذ در شهر غزه پیش رود.

او اشاره کرد که اسرائیل در مرحله بی‌سابقه‌ای از انحطاط در چهره خود در برابر افکار عمومی آمریکا قرار دارد و نگاه منفی به این رژیم  به طور گسترده‌ای گسترش یافته و به سطوحی رسیده است که برخی نظرسنجی‌ها آن را "بدترین در دهه‌های اخیر" توصیف کرده‌اند. وی توضیح داد که کنفرانس اخیر حزب دموکرات در ایالات متحده پس از عقب‌نشینی از پیش‌نویس قطعنامه‌ای که از راه حل دو کشوری حمایت می‌کرد، نقطه عطفی بود.

به گفته این نویسنده، این عقب‌نشینی متوجه فلسطینیان نبود، بلکه برعکس، در برخی محافل به عنوان پاداشی برای جنبش مقاومت اسلامی (حماس) تلقی شد، به ویژه اینکه همزمان با ظهور جریان ترقی‌خواه در داخل حزب دموکرات، به ویژه در میان جوانانی بود که هرگونه سازشی را که شامل حتی به رسمیت شناختن اسرائیل باشد، رد می‌کنند.

نویسنده معتقد است آنچه از آن بیم داشتند در حال تحقق است، زیرا شعارهایی که در دانشگاه‌های آمریکا شنیده می‌شد، مانند "از رودخانه تا دریا"، به مواضع سیاسی عملی در داخل حزب دموکرات تبدیل شده است. وی افزود که این باور رایج در اسرائیل که جوانان آمریکایی با گذشت زمان از تأثیر آنچه که او "شستشوی مغزی" ضد اسرائیلی در دانشگاه‌ها خواند، عبور خواهند کرد، توهم بود.

او اشاره کرد که این جوانان امروز بخشی از روند تصمیم‌گیری سیاسی هستند و در داخل حزب دموکرات همان کاری را انجام می‌دهند که قبلاً در محافل آکادمیک انجام می‌دادند. در اینجا، یمینی سوالات عمیقی را مطرح کرد: "آیا کسی در اسرائیل به پیامدهای بلندمدت این تغییر فکر می‌کند؟ و چه اتفاقی خواهد افتاد وقتی دموکرات‌ها با اکثریت قوی در کنگره به کاخ سفید بازگردند؟"

 

نظرسنجی‌های تکان‌دهنده

در مقابل، یمینی معتقد است که دولت اسرائیل در تعمیق انزوای بین‌المللی خود سهیم است و به عنوان نمونه، به جشنی اشاره کرد که حزب لیکود هفته گذشته به مناسبت اعلام ایجاد ۱۷ شهرک جدید در منطقه بنیامین در کرانه باختری برگزار کرد، که او آن را "هدیه رایگان" به دشمنان اسرائیل در غرب توصیف کرد.

او همچنین معتقد است که صرفاً اظهارات مربوط به توسعه شهرک‌سازی برای افزایش شکاف با افکار عمومی غرب و تضعیف استدلال‌های تل‌آویو در برابر متحدانش کافی است.

یمینی در این زمینه به نظرسنجی که توسط دانشگاه کوینیپیاک آمریکا در نوامبر ۲۰۲۳ انجام شد، استناد کرد که نشان داد ۶۰ درصد از مردم آمریکا با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اسرائیل مخالف هستند، در حالی که تنها ۳۲ درصد از آن حمایت می‌کنند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۷۵ درصد از دموکرات‌ها و ۳۷ درصد از جمهوری‌خواهان با ارائه این کمک‌ها مخالف هستند، که نویسنده آن را "بالاترین سطح مخالفت و پایین‌ترین سطح حمایت از زمان آغاز این نظرسنجی‌ها" توصیف می‌کند.

نویسنده گفت: آنچه این موضوع را خطرناک‌تر می‌کند این است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، که به دوستی خود با اسرائیل در دولت رئیس جمهور سابق جو بایدن مشهور است، اخیراً از تحریم صادرات سلاح به آن حمایت کرده است، که نشانه‌ای دیگر از عمق تغییر در فضای سیاسی آمریکا است.

در سطح مواضع مردمی، یمینی به نظرسنجی‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند که اسرائیل در حال نسل‌کشی فلسطینیان است، در حالی که تنها ۳۵ درصد این ادعا را رد می‌کنند. همچنین، میزان حمایت از اسرائیل در آمریکا به ۳۶ درصد کاهش یافته است، در حالی که ۳۷ درصد از فلسطینیان حمایت می‌کنند، که انعکاسی مستقیم از چیزی است که او آن را "تحول تاریخی در افکار عمومی آمریکا" توصیف کرد.

وی هشدار داد که آنچه در گذشته صرفاً شعارهایی بود که از محوطه دانشگاه صادر می‌شد، امروز به مواضع سیاسی مؤثری در داخل حزب دموکرات تبدیل شده است، بلکه این موضوع حتی به بخشی از پایگاه حزب جمهوری‌خواه نیز گسترش یافته است، زیرا این نظرسنجی نشان داد که بیش از یک سوم جمهوری‌خواهان دیدگاه‌های مشابهی با دیدگاه‌های جناح ترقی‌خواه ضد اسرائیلی در حزب دموکرات دارند.

 

تمام دنیا علیه ماست 

در پایان مقاله خود، یک [شخص] راستگرا بر خطرات استراتژیک تصمیم دولت اسرائیل برای ادامه تجاوز نظامی جدید در شهر غزه تمرکز کرد و تاکید کرد که تغییرات سریع در افکار عمومی آمریکا و غرب به این معنی است که هر گامی در این راستا انزوای اسرائیل را دوچندان کرده و خطرات دیپلماتیک و سیاسی پیش روی آن را افزایش خواهد داد.

وی تاکید کرد که اسرائیل در گذشته در توهمات زیادی زندگی کرده است، اما امروز جایی برای توهم جدیدی وجود ندارد که مبتنی بر این باور باشد که افکار عمومی آمریکا بر سیاست های رهبران آینده، خواه رئیس جمهور دونالد ترامپ یا هر رئیس جمهور دموکرات آینده، تاثیری نخواهد گذاشت.

وی مقاله خود را با این جمله به پایان رساند: "تمام دنیا علیه ما شده است"، و افزود که اگرچه اسرائیل استدلال های قوی علیه آنچه که او "تبلیغات حماس" می نامد، دارد، اما نمی تواند حقایق جدید را نادیده بگیرد.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ غزه اسرائيل

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.