محاصره غزه توسط اسرائیل به بحرانی‌ترین وضعیت خود رسیده است. هیئتی از کارشناسان وابسته به سازمان ملل متحد در گزارشی که در ماه مه منتشر شد، اعلام کردند که ساکنان غزه در معرض «خطر جدی قحطی» قرار دارند. به گفته این گروه، در صورت تداوم محدودیت‌ها، ده‌ها هزار کودک ممکن است با سوءتغذیه شدید مواجه شوند. اسرائیل اما این گزارش را رد کرده و آن را مبتنی بر داده‌ها و فرضیات نادرست دانسته است.

به گزارش جماران؛ با گذشت چند روز از اعلام اسرائیل مبنی بر کاهش محاصره غزه و باز شدن مسیر کمک‌های بشردوستانه، مردم این منطقه همچنان در انتظار وعده‌های محقق‌نشده‌اند. گرسنگی به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره ساکنان تبدیل شده و هشدارهای بین‌المللی درباره خطر قحطی، جدی‌تر از همیشه به گوش می‌رسد. در حالی که اسرائیل از ورود کامیون‌های کمک خبر می‌دهد، سازمان ملل می‌گوید این کمک‌ها به دلیل ناامنی هنوز به دست مردم نرسیده‌اند. منابع محلی از انفجار قیمت‌ها، ذخایر روبه‌پایان و وعده‌هایی می‌گویند که بیش از آنکه واقعی باشند، شبیه به یک امید واهی‌اند.

 

سه روز پس از وعده کاهش محاصره غزه؛ کمک‌ها هنوز به دست مردم نرسیده‌اند

با گذشت سه روز از اعلام اسرائیل مبنی بر کاهش محدودیت‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، گزارش‌ها حاکی از آن است که هنوز مقدار ناچیزی از اقلام حیاتی همچون غذا، سوخت و دارو به دست مردم گرسنه این منطقه رسیده است.

بر اساس اعلام مقامات اسرائیلی، ده‌ها کامیون حامل کمک‌ها از گذرگاه مرزی کرم شالوم وارد غزه شده‌اند. اما به گفته یکی از مقامات سازمان ملل متحد، این سازمان هنوز موفق به انتقال هیچ کامیونی از این گذرگاه به انبارهای داخلی غزه نشده است؛ بخشی از این ناکامی به دلیل نگرانی‌ها از غارت و ناامنی در مسیرهای توزیع است.

در حالی که مردم غزه از ممنوعیت دو ماهه ورود مواد غذایی و سایر اقلام اساسی رنج می‌برند، همچنان در انتظار دریافت کمک‌های وعده‌داده‌شده هستند. این تأخیرها نشان می‌دهد که حتی در صورت باز شدن مسیرها، روند توزیع کمک‌ها زمان‌بر خواهد بود — آن هم در شرایطی که اسرائیل تهدید به آغاز یک عملیات زمینی گسترده کرده است؛ اقدامی که می‌تواند کل فرآیند امدادرسانی را با اختلال جدی مواجه کند.

ریاض الحُصَری، جوان ۲۵ ساله ساکن شهر غزه، در گفت‌وگویی تلفنی با رسانه‌ها گفت: «امروز فقط عدس یا ماکارونی می‌خوریم. فقط یک وعده غذا در اواخر عصر داریم — یک وعده و دیگر هیچ.»

هشدار سازمان ملل: غزه در آستانه قحطی قرار دارد

محاصره غزه توسط اسرائیل به بحرانی‌ترین وضعیت خود رسیده است. هیئتی از کارشناسان وابسته به سازمان ملل متحد در گزارشی که در ماه مه منتشر شد، اعلام کردند که ساکنان غزه در معرض «خطر جدی قحطی» قرار دارند. به گفته این گروه، در صورت تداوم محدودیت‌ها، ده‌ها هزار کودک ممکن است با سوءتغذیه شدید مواجه شوند. اسرائیل اما این گزارش را رد کرده و آن را مبتنی بر داده‌ها و فرضیات نادرست دانسته است.

اسرائیل از اوایل ماه مارس ورود هرگونه کمک بشردوستانه به غزه را ممنوع اعلام کرد. مقامات این رژیم مدعی‌اند که این محدودیت‌ها برای اعمال فشار بر حماس و وادار کردن آن به پذیرش شرایط پایان جنگ و آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه اتخاذ شده است.

با این حال، تأثیر این تصمیم بر زندگی مردم عادی بسیار گسترده بود. سازمان‌های امدادی مجبور به توقف فعالیت‌های خود شدند، ذخایر غذایی رو به پایان گذاشت و قیمت مواد غذایی به شکل سرسام‌آوری افزایش یافت. تا ماه مه، هشدارها درباره گرسنگی گسترده در میان مردم به یک نگرانی روزمره بدل شد.

در هفته‌های اخیر، اسرائیل اجازه ازسرگیری عملیات امدادی را تنها در صورتی صادر کرده که سازمان‌های کمک‌رسان شرایط جدید تعیین‌شده توسط اسرائیل را بپذیرند؛ شرایطی که هدف از آن جلوگیری از رسیدن کمک‌ها به دست حماس اعلام شده است. در حالی که مقامات اسرائیلی به‌طور رسمی ادعا می‌کنند که در غزه هنوز ذخایر کافی مواد غذایی وجود دارد، برخی منابع نظامی این کشور در گزارش‌های غیررسمی هشدار داده‌اند که مردم غزه ممکن است ظرف چند هفته با قحطی واقعی مواجه شوند.

گرسنگی گسترده در غزه؛ حتی آمریکا نیز به وخامت اوضاع اعتراف کرد

با شدت‌گرفتن بحران انسانی در غزه، حتی ایالات متحده – یکی از اصلی‌ترین حامیان اسرائیل در طول این جنگ – نیز به وخامت اوضاع اذعان کرده است. رئیس‌جمهور ترامپ هفته گذشته اعلام کرد: «بسیاری از مردم در نوار غزه در حال گرسنگی هستند» و تأکید کرد که آمریکا برای کاهش این بحران تلاش می‌کند.

در واکنش به فشارهای بین‌المللی، مقامات اسرائیلی شامگاه یکشنبه اعلام کردند که اجازه ورود مقادیر محدودی از مواد غذایی به غزه را خواهند داد. با این حال، هنوز هیچ کمک تازه‌ای به دست مردم نرسیده و بسیاری از ساکنان مجبور شده‌اند تا با ذخایر محدود خود روزگار بگذرانند.

صباح ابو الروس، زن ۶۳ ساله ساکن شهر دیرالبلح در مرکز غزه، می‌گوید: «دیگر برای وعده‌های غذایی برنامه‌ریزی نمی‌کنیم؛ فقط هرچه پیدا کنیم، همان را می‌خوریم.»

به گفته ساکنان محلی، قیمت محصولات ساده‌ای مانند گوجه‌فرنگی و بادمجان سر به فلک کشیده است. خانم ابو الروس می‌گوید که یک فروشنده در بازار محلی، تنها یک عدد پیاز را به قیمت ۸.۵۰ دلار عرضه می‌کرد.

عبدالحلیم عوض، صاحب یک نانوایی در دیرالبلح که اکنون تعطیل شده، می‌گوید: «امید به رسیدن غذا تبدیل به همان داستان تکراری آتش‌بس شده — همواره وعده داده می‌شود، اما هیچ‌گاه محقق نمی‌شود.»

او افزود: «حتی اگر امروز مقداری آرد هم برسد، باز هم با نیاز مردم برای سیر شدن فاصله زیادی داریم.»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.