رئیس جمهور فعلی دونالد ترامپ با روش‌های مختلف در حال تخریب این قدرت نرم است.

به گزارش جماران به نقل از  الجزیره، روزنامه  لوموند  -در سرمقاله‌اش امروز شنبه- ذکر کرد که ایالات متحده در حال حاضر لحظه تاریخی بزرگی را تجربه می‌کند، و همراه با آن بقیه جهان، که به سرنوشت «قدرت نرم» که همواره اساس تصمیم‌گیری سیاسی آمریکا در سطح داخلی و بین‌المللی بوده، مرتبط است.

این روزنامه فرانسوی ادامه داد که از قضا، افزایش صحبت در مورد سرنوشت قدرت نرم آمریکا -در روزهای اخیر- همزمان با مرگ جوزف نای، کارشناس بین‌المللی آمریکایی و استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل بود که اصطلاح قدرت نرم را ابداع کرد و از نظر علمی و آکادمیک در ۶ می به آن اصالت بخشید.

و توضیح داد که رئیس جمهور فعلی دونالد ترامپ با روش‌های مختلف در حال تخریب این قدرت نرم است.

 

آسیب

لوموند افزود که ترامپ -و تنها در ۱۰۰ روز از دوره جدید ریاست جمهوری خود- آسیب هنگفتی به تصویر ایالات متحده و نفوذ آن در جهان وارد کرده است، و برای مثال لغو وجود آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (یو اس اید) را بر اساس توصیه میلیاردر، مثال زد، این تصمیمی بود که به برنامه‌های اساسی در زمینه‌های بهداشت، آموزش و جامعه مدنی که از سال ۱۹۶۱ در سراسر جهان گسترده شده بود، پایان داد.

همچنین تأثیر نظام قضایی و رسانه‌های مستقل و دانشگاه‌های مشهور را تضعیف کرد، اینها وسایلی بودند که ایالات متحده از آنها برای انتشار الگوی دموکراسی خود و مفاهیم خاص خود استفاده می‌کرد.

علاوه بر این، او با پرداختن به موضوع مهاجرت و مهاجران، مفهوم «شهر درخشان روی تپه» که  رونالد ریگان رئیس جمهور پیشین آمریکا در مورد آن صحبت کرد را نابود کرد، و منظور او جذب مهاجران از همه جا به سمت الگوی موفقیت‌آمیز آمریکایی بود.

این روزنامه فرانسوی تأکید کرد که این تصمیمات و غیره باعث شد که اصل «قدرت نرم» به عقب رانده شود، در مقابل تثبیت مفهوم جدیدی مبنی بر اینکه نفوذ و موفقیت در منافع تنها با زور و ارعاب و عقد معاملات محقق می‌شود.

 

خلاف جریان آب

با این حال، لوموند ذکر کرد که الگوهایی از میلیاردرهای آمریکایی وجود دارند که خلاف جریان شنا می‌کنند، از جمله بیل گیتس (۶۹ ساله) که از ۲۵ سال پیش تصمیم گرفته ثروت خود را برای موفقیت پروژه‌های بشردوستانه در کشورهای فقیر به کار گیرد.

همچنین گیتس زمانی که متوجه کاهش کمک‌های توسعه‌ای کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر شد، استراتژی خود را تغییر داد و دو روز پیش اعلام کرد که ۹۹٪ از ثروت خود -یعنی معادل ۱۰۸ میلیارد دلار- را به بنیاد خیریه خود اختصاص می‌دهد تا نقش آن را در ۲۰ سال آینده تقویت کند و در سال ۲۰۴۵ به طور کامل آن را تعطیل کند.

لوموند در ادامه گفت که میلیاردر وارن بافت (۹۴ ساله) نیز نیمی از ثروت خود را به بنیاد بیل گیتس اهدا کرده است و با گفتن اینکه «اقتصاد نباید یک سلاح باشد» بازنشستگی خود را اعلام کرده است.

و ذکر کرد که پاپ جدید لئو چهاردهم نیز آمریکایی است و به جهان خارج از ایالات متحده علاقه‌مند است، و -مانند گیتس و بافت- احساس مسئولیت کشورهای ثروتمند در قبال جهان را دارد، و تأکید کرد که این افراد مفهوم قدرت نرم را همانطور که جوزف نای، کارشناس بین‌المللی فقید، دقیقاً در مورد آن صحبت کرده است، تجسم می‌بخشند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی قدرت نرم آمریکا
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.