کشتی«آمادیا» که با پرچم باهاما در جزیره «مارگریتا» در دریای «کارئیب» لنگر انداخته است بیش از 500 گردشگر که بیشتر آنها از اسپانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و سوئیس هستند را به ونزوئلا منتقل کرده است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، ونزوئلا روز سه شنبه از  نخستین کشتی تفریحی اروپایی پس از 15 سال استقبال کرد. بیش از 15 سال است که گردشگران به دلایل اوضاع امینتی و اقتصادی از سفر به ونزوئلا امتناع می کردند.

کشتی«آمادیا» که با پرچم باهاما در جزیره «مارگریتا» در دریای «کارئیب» لنگر انداخته است بیش از 500   گردشگر که بیشتر آنها از اسپانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و سوئیس  هستند را به ونزوئلا منتقل کرده است.

«آلی بادرون» وزیر گردشگری ونزوئلا گفت که کشورش طی سال های دور از رادارهای کشتی های گردشگری دور بوده است.

ونزوئلا

ونزوئلا اخیرا شاهد گشایش روابطش با کشورهای غربی به ویژه آمریکا و اروپا و نیز همسایگان خود بوده است و این امر باعث بهبود اوضاع اقتصادی این کشور شده است.

 دو روز پیش «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد که دولتش «کاملا آماده» است تا روابطش را با آمریکا عادی سازی کند. روابط دو کشور از سال 2019 قطع شده است.

مادورو در کنفرانسی خبری اعلام کرد که ونزوئلا آماده است و کاملا هم آماده است تا فرایند عادی سازی  روابط دیپلماتیک، کنسولگری و سیاسی را با دولت کنونی آمریکا و دولت های بعدی این کشور برقرار کند.

مادورو تأکید کرد: ما آماده مذاکرات در سطح بالا به منظور برقراری روابط بر اساس احترام هستیم.

وی در ادامه گفت که روابط با اتحادیه اروپا به شکل خوبی پیش می رود و «گفت وگوی همیشگی» با «جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برقرار است.

دولت مادورو در سال 2019 و در پی به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» دشمن مادورو به عنوان رئیس جمهور این کشور، روابط خود را با آمریکا قطع کرد.همچنین آمریکا در تلاش برای برکناری مادورو تحریم های گسترده ای را علیه کاراکاس اعمال کرد که از جمله این تحریم ها تحریم نفت این کشور بود.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مادورو را به عنوان رئیس جمهور رسمی ونزوئلا رسمیت نمی شناسد زیر بر این باور است که در انتخابات سال 2018 با تقلب در قدرت مانده است اما بحران کنونی نفت در جهان باعث گرمی روابط میان دو کشور شده است.

کاخ سفید در سال 2022 دو فرستاده به کارکاس فرستاد تا با دولت این کشور مذاکره کنند و بعد از   مذاکره دولت و مخالفان تحریم ها علیه ونزوئلا را کاهش داد و به شرکت نفتی غول پیکر شیفرون اجازه داد که تا شش ماه آینده در این کشور فعالیت کند.

این در حالی است که دو روز پیش دولت خودخوانده در ونزوئلا که مورد حمایت غرب بود منحل شد. "خوزه آنتونیو فیگوئردو" دبیر مجمع ملی ونزوئلا گفت: ۷۲ رای مثبت، ۲۹ رای منفی و هشت ممتنع به انحلال دولت موقت تحت رهبری خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا داده شد.

در دور نخست این جلسه در ۲۲ دسامبر ۲۰۲۲، اپوزیسیون ونزوئلا به نفع انحلال دولت موقت رای داده بودند.

در اکتبر ۲۰۲۲ نیز رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که واشنگتن به دنبال مداخله در این چالش برای رهبری در داخل اپوزیسیون ونزوئلا نیست چون حمایت‌ها از گوآیدو در میان احزاب سیاسی در ماه‌های گذشته و در میانه افزایش قدرت نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ی این کشور کاهش داشته است.

بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، اپوزیسیون ونزوئلا در نشستی با نمایندگان وزارت خارجه ایالات متحده در اکتبر ۲۰۲۲، اعلام کردند که از دولت موقت گوآیدو حمایت نمی‌کنند و به دنبال فاصله گرفتن از او هستند.

در ژانویه ۲۰۱۹، در بحران سیاسی ونزوئلا خوآن گوآیدو رئیس وقت مجمع ملی تحت کنترل اپوزیسیون خود را رئیس دولت موقت خواند تا بتواند از قدرت گرفتن مجدد مادورو در کشور جلوگیری کند.

ایالات متحده و شماری از کشورهای غربی، از گوآیدو حمایت کردند و تحریم‌هایی را علیه کاراکاس وضع کردند اما روسیه، ترکیه، چین و چند کشور دیگر از مادورو حمایت کردند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی ونزوئلا و اروپا

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.