یک تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل با اشاره به تشدید درگیری‌ها در خلیج فارس، تنگه هرمز و جنوب لبنان، گفت: به نظر می‌رسد شرایط منطقه به سمت یک درگیری گسترده پیش می‌رود و ادامه جنگ فرسایشی نیز به نفع آمریکا نخواهد بود.

به گزارش جماران، حسن هانی‌زاده، تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل درباره تحولات اخیر منطقه و حملات آمریکا به نفتکش‌ها و شناورهای ایرانی گفت: اتفاقاتی که اخیراً در خلیج فارس و تنگه هرمز رخ داده و اینکه ایران یک ناو بدون سرنشین آمریکایی را در اختیار گرفته مسائل پیچیده‌ای است؛ چراکه این ناو بدون سرنشین یکی از پیچیده‌ترین ناوهای زیردریایی آمریکا تلقی می‌شود و این می‌تواند در تغییر معادله میدانی به نفع ایران کمک کند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه درگیری‌ها تشدید شده، این نشان می‌دهد که یک نوع هماهنگی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی هم در خلیج فارس و هم در جنوب لبنان وجود دارد، تصرف ارتفاعات مهم و راهبردی علی الطاهر در جنوب لبنان توسط ارتش اسرائیل و حملات مکرر نیروی دریایی آمریکا به کشتی‌های ایرانی می‌تواند شرایط را در منطقه بحرانی‌تر کند.

هانی‌زاده گفت: ضمن اینکه یمن هم به عنوان بخشی از محور مقاومت درگیر با ارتش عربستان سعودی است، به نظر می‌رسد که شرایط الان به گونه‌ای است که وضعیت منطقه به سمت یک درگیری گسترده پیش می‌رود.

وی افزود: ایران هم با ابتکار عمل میدانی و با توجه به تغییر تاکتیک از دفاع به هجوم می‌تواند شرایط را به گونه‌ای رقم بزند که آمریکایی‌ها ناچار شوند پای میز مذاکره بازگردند.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل ادامه داد: الان از سوی قطر و همچنین پاکستان سلسله تلاش‌هایی صورت می‌گیرد که این درگیری‌ها کاهش پیدا کند و تنش‌ها کمتر شود، ولی به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا دنبال این است که یک دستاورد نظامی برای پیروزی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات آینده داشته باشد.

هانی‌زاده خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد شرایط ناپایدار است و الان اوضاع به سمت درگیری‌های بیشتری پیش می‌رود، اما در نهایت وضعیت آمریکا به گونه‌ای است که ادامه این جنگ و فرسایشی شدن جنگ به نفع آمریکا نخواهد بود.

وی افزود: آمریکایی‌ها الان در آستانه زمستان نیازمند نفت بیشتری هستند. همچنین اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی نیازمند استقرار بازار نفت هستند که الان با توجه به درگیری‌های اخیر، قیمت هر بشکه نفت از ۱۰۰ دلار تجاوز کرده و این می‌تواند برای اقتصاد آمریکا و کشورهای اروپایی بسیار شکننده باشد.

هانی‌زاده درباره تلاش آمریکا و تروئیکای اروپا برای تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و ارسال پرونده ایران به شورای امنیت و رای منفی سه کشور از جمله چین و روسیه به این قطعنامه گفت: چین و روسیه به این قطعنامه پیشنهادی رای منفی دادند؛ برای اینکه الان اتفاقاتی که رخ می‌دهند، بخشی از طرف موضوع و مسئله چین است. همین اتفاق در شورای امنیت هم رخ خواهد داد البته در آنجا ظرفیت حق وتو وجود دارد.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل افزود: آمریکا می‌خواهد صادرات نفت ایران به چین قطع شود و این می‌تواند برای اقتصاد چین اثرگذار باشد و اثر منفی داشته باشد. لذا به نظر می‌رسد که قدرت‌هایی مثل روسیه و چین دنبال این هستند که تنش‌ها کاهش پیدا کند و جریان صدور نفت ایران از سر گرفته شود و این می‌تواند یک نقطه امیدی برای پایان بحران باشد.

هانی‌زاده ادامه داد: به هر حال، برای آمریکا هم الان شرایط بازار به گونه‌ای است که بیشترین پشتوانه نفتی خودش را کاهش داده، به دلیل اینکه بازار نفت جهان، بازار پرالتهابی است و اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، حتی ممکن است قیمت هر بشکه نفت از ۱۵۰ دلار هم تجاوز کند.

وی درباره طرح چین برای پایان دادن به جنگ گفت: به نظر می‌رسد که چین با احتیاط کامل دنبال این است که تنش‌ها را کاهش دهد، اما در واقع یک طرف موضوع آمریکاست که ترامپ در حال لجاجت است و سعی می‌کند که به نوعی یک دستاورد نظامی داشته باشد.

هانی‌زاده گفت: به هر حال، وضعیت نیروهای آمریکایی بعد از نزدیک به هفت ماه جنگ علیه ایران، وضعیت مناسبی نیست و آمریکایی‌ها ناچار به بازگشت به میز مذاکره خواهند شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.