اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر روابط خوب و حسنه جمهوری اسلامی ایران و چین، گفت: تماس‌ها میان دو کشور در سطوح مختلف به‌صورت مستمر برقرار است و ایران از فرصت‌های پیش‌رو از جمله اجلاس بریکس برای تداوم رایزنی با چین و دیگر کشورهای دوست استفاده خواهد کرد.

به گزارش جماران، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۶ شهریور در نشست هفتگی با اصحاب رسانه به بیان مهمترین تصمیمات، اقدامات و رویکرد وزارت امور خارجه پرداخت.

 

جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین هیچ‌گاه از تاریخ بشریت پاک نخواهد شد

سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای این نشست خبری با اشاره به تداوم حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه گفت: جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان همچنان به‌شدت ادامه دارد. نسل‌کشی فلسطینیان در غزه و کرانه باختری بدون هیچ وقفه‌ای تداوم دارد. در همین چند روز اخیر شاهد ادامه کشتار فلسطینیان بودیم؛ از جمله کودکان و دختران معصوم فلسطینی. یوسف عقیله نیز در حالی که در نخستین روز سال تحصیلی از مدرسه بازمی‌گشت، قربانی جنایت جنگی رژیم صهیونیستی شد.

وی افزود: اکنون نیز شاهد بیرون کشیدن تعداد زیادی از پیکرهای شهدای فلسطینی از زیر آوار هستیم؛ شهدایی که در جریان نسل‌کشی دو سال و نیم اخیر به شهادت رسیده‌اند. تنها در یک مورد، پیکر حدود ۱۰۰ فلسطینی از زیر آوار بیرون کشیده شد که در میان آنها ۷۰ کودک بودند.

بقائی با تاکید بر اینکه جامعه جهانی باید متوجه باشد که ما صرفاً درباره اعداد و آمار صحبت نمی‌کنیم؛ خاطرنشان کرد:  هر یک از این قربانیان، انسانی بودند مانند همه انسان‌های دیگر، با زندگی، خانواده و آرزوهای خود. لکه ننگی که بر اثر نقض‌های فاحش حقوق بشر و جنایاتی که در فلسطین رخ داده است، بر تاریخ بشریت باقی مانده، هیچ‌گاه از دامان تمدن انسانی پاک نخواهد شد.

 

از فرصت بریکس برای تداوم رایزنی با چین و دیگر دوستان استفاده می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش ایرنا که «در جریان حضور رئیس‌جمهور و هیات دیپلماتیک ایران در اجلاس سران شانگهای، عدم دیدار دوجانبه میان روسای جمهور ایران و چین حاشیه‌هایی را به دنبال داشت. با توجه به حضور وزیر خارجه در هیئت همراه، پاسخ وزارت خارجه به بخشی از افکار عمومی که این پرسش را مطرح کردند، چیست؟» گفت: اجلاس شانگهای اجلاس بسیار مهمی بود و سران کشورهای عضو این پیمان در آن شرکت داشتند. رئیس‌جمهور ما با تعداد قابل توجهی از همتایان خود از تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه و جمهوری آذربایجان دیدار کرد. دیدارهای خوبی برگزار شد و با نخست‌وزیر چین نیز دیداری انجام شد. این دیدار کوتاه بود، اما به هر حال در همان دیدار کوتاه، موضوعات مهمی مورد تبادل نظر قرار گرفت.

وی ادامه داد: این نشست‌ها نوعاً نشست‌هایی هستند که در یک بازه زمانی کوتاه برگزار می‌شوند و طبیعی است که گاهی امکان برگزاری نشست‌های طولانی‌مدت با همه سران و مقاماتی که در آن رویداد شرکت می‌کنند، وجود نداشته باشد.

بقائی خاطرنشان کرد: ما با چین رابطه بسیار خوب و حسنه‌ای داریم و تماس‌ها در سطوح مختلف به صورت مستمر برقرار است. فکر می‌کنم روز شنبه، اجلاس بریکس برگزار خواهد شد و باز هم فرصتی برای گفت‌وگو میان جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهایی که در بریکس عضویت دارند، فراهم خواهد بود. اعضای شانگهای و بریکس در بسیاری موارد مشترک است؛ کشورهایی که در شانگهای حضور دارند، در بریکس نیز عضویت دارند. بنابراین، اینکه در یک نشست، یک جلسه برگزار نشده باشد، فکر نمی‌کنم امر تعیین‌کننده و مهمی باشد. حتماً از فرصت‌های متعددی که وجود دارد برای تداوم تماس با چین و سایر دوستانمان استفاده خواهیم کرد.

 

مذاکره نه مطلقا خوب است نه بد؛ ابزاری برای تأمین منافع و امنیت ملی است/ دیپلماسی پشتیبان نیروهای مسلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره تغییر رویکرد ایران در حوزه مذاکره و دیپلماسی پس از خروج آمریکا از تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، گفت:  مذاکره مطلقاً نه بد است و نه خوب، بلکه ابزاری برای پیشبرد منافع کشور و تأمین منافع و امنیت ملی است. دیپلماسی، همان‌گونه که در شش ماه گذشته نشان داده، همراه و هماهنگ با سایر ارکان نظام، پشتیبان نیروهای مسلح و همدل و همصدا با ملت بزرگ ایران، در مسیر صیانت از منافع ملی گام برداشته است.

وی ادامه داد: در ادامه مسیر نیز وزارت امور خارجه تابع تصمیم‌هایی خواهد بود که در مراجع ذی‌ربط، از جمله شورای عالی امنیت ملی، اتخاذ می‌شود و قطعاً در این مسیر با تمام توان تلاش خواهیم کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.