حسین سیمایی صراف وزیر علوم با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور بر ماموریت گرایی دانشگاه‌ها و ارتباط دانشگاه و جامعه، گفت: اکنون دانشگاه ها با سندرم قفسه کتاب و تحقیقات بدون کاربرد مواجه هستند در حالی که دانشگاه پیشرو و نسل سه و چهار دارای مسئولیت اجتماعی بوده و فقط متولی آموزش و پژوهش نیستند و یکی از ابعاد این موضوع نیز همان ارتباط دانشگاه با جامعه است.

حسین سیمایی صراف

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری از آمادگی وزارت برای تغییر سرفصل‌های درسی با تقاضای بخش صنعت خبر داد و گفت: هیچ واحد درسی و رشته تحصیلی دائمی نیست و اگر صنایع نیازمند برخی واحدهای درسی تخصصی هستند، می توانیم سرفصل ها را مطابق نیازها تغییر دهیم.

حسین سیمایی صراف شامگاه پنجشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه‌ها، توافق نامه‌ها و قراردادهای دانشگاه تبریز، اظهار کرد: امروز کشور ما به شدت نیازمند توسعه و پیشرفت است که این موضوع با توسعه علمی و باور به حکمرانی علمی محقق می شود.

وی با بیان اینکه حکمرانی علم با حکمرانی عالمان تفاوت دارد، تاکید کرد: دولت چهاردهم و شخص رییس جمهور در زبان و عمل نشان داده اند که به حکمرانی علم اعتقاد دارند و دکتر پزشکیان، بارها جامعه علمی را برای رفع مشکلات فراخوانده‌ است.

سیمایی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور بر ماموریت گرایی دانشگاه‌ها و ارتباط دانشگاه و جامعه، گفت: اکنون دانشگاه ها با سندرم قفسه کتاب و تحقیقات بدون کاربرد مواجه هستند در حالی که دانشگاه پیشرو و نسل سه و چهار دارای مسئولیت اجتماعی بوده و فقط متولی آموزش و پژوهش نیستند و یکی از ابعاد این موضوع نیز همان ارتباط دانشگاه با جامعه است.

وی با بیان این که «۹۵ درصد اقتصاد آذربایجان شرقی در دست بخش خصوصی است» فرصت عظیمی برای دانشگاه و صنایع استان است، اظهار کرد: پژوهشگران متعهد و دانشجویان فرهیخته بسیاری در دانشگاه ها وجود دارند و از سویی مشوق قانونی ماده‌های ۱۱ و ۱۳ جهش تولید صنایع را ترغیب به همکاری با دانشگاه ها و پژوهش می کند که برقراری این همکاری برای استان، صنعت و دانشگاه سود مادی و ارتقای علمی به دنبال دارد.

وی از اصلاح آیین نامه ارتقای اساتید خبر داد و افزود: آیین نامه ارتقا، سرنوشت علمی اساتید را تعیین می‌کند و این موضوع برسرنوشت کشور تاثیر دارد که در این راستا، آیین نامه مربوطه را بازنگری کردیم و فارغ از صدها صفحه تحقیقات از خبرگان آموزش عالی، صنعت و کارآفرینان نیز کمک گرفتیم و اکنون ۹۰ درصد آن نهایی شده است.

وی ادامه داد: پس از اتمام این آیین نامه در معرض دید اساتید قرار می گیرد و یکی از شاخص‌های مهم در آن نیز، رویکرد حل مسئله اساتید است.

وزیر علوم با بیان اینکه آیین نامه قبلی بسیار پیچیده بود، گفت: وقتی یک فرد اقدام به کشف واکسنی مثل واکسن فلج اطفال می کند، لایق این است که به درجه استادی برسد از این رو رنگ و صبغه آیین نامه اصلاحی بر اساس رفع مسئله است.

طبق گزارش ایرنا، چهار تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه‌ای میان استانداری آذربایجان شرقی، دانشگاه تبریز و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، قرارداد تحقیق و توسعه بین شرکت کلرپارس و دانشگاه تبریز، تفاهم‌نامه‌ای چهارجانبه با حضور استانداری، دانشگاه تبریز، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی و قرارداد همکاری میان شرکت پتروشیمی و دانشگاه تبریز در این آیین امضا شد.

وزیر علوم امروز در سفر به تبریز کلنگ نخستین طرح مسکن دانشگاهی کشور را به زمین زد و از طرح تحول دانشگاه صنعتی تبریز رونمایی کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.