گروه اقتصادی: علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس، تاکید کرد که همه ارکان نظام اسلامی باید مسئولیت خود را در قبال مردم جدی بگیرند و این مردم، زمینه را برای حضور مسئولان فراهم کردهاند. پس مسئولان باید با همه توان، در مقابل مردم احساس مسئولیت کنند. کار باید برای خدا و در جهت رفاه مردم باشد. اگر اینگونه نباشد، فایدهای ندارد. او با اشاره به نقش اساسی مردم در تعیین سرنوشت کشور، افزود مجلس آماده همکاری کامل با دولت برای مقابله با مشکلاتی چون تورم، مسکن و بوروکراسی اداری است. همچنین نیکزاد بر ضرورت حمایت از کالای ایرانی و اجرای قوانین مربوط به ممنوعیت واردات کالاهای مشابه داخلی تاکید کرد.
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس در گفت و گو با جماران، با تاکید بر اینکه در نظام اسلامی، همه ارکان نظام باید بدانند هر آنچه دارند با اذن و اراده مردم است، یادآورشد: بالاتر از حکومت امیرالمؤمنین علی (ع) حکومتی نیست و آنجا که حضور مردم نبود، آن حکومت هم ادامه نیافت؛ دلیلش هم مردم بودند. راه، راه اسلام و قرآن است. گفتمان و استراتژی امام خمینی (ره) بر همین مبنا شکل گرفت. ملت ما نیز به قرآن و اسلام اعتقاد دارد. اما اگر مشکلی پیش بیاید، تقصیر اسلام نیست، مشکل از مسلمانی ماست. ما باید بدانیم که این مردم، زمینه را برای حضور مسئولان فراهم کردهاند. پس مسئولان باید با همه توان، در مقابل مردم احساس مسئولیت کنند. کار باید برای خدا و در جهت رفاه مردم باشد. اگر اینگونه نباشد، فایدهای ندارد.
وی ادامه داد: در خصوص تورم، مجلس نظارت خود را دارد و اقدامات لازم را انجام میدهد. مجلس در زمینه کاهش تورم دو وظیفه اساسی دارد: قانونگذاری و نظارت. ما آمادگی کامل داریم. اگر لازم باشد قانونی وضع یا اصلاح شود، آمادهایم در این زمینه با دولت همکاری کنیم. نباید شرایطی ایجاد شود که پدر و مادر، نسبت به فرزندانشان شرمنده باشند. ما کمیسیون ویژه تولید را هم در مجلس تشکیل دادهایم. اما تجربه من از حضور در دولت نشان میدهد که این قوانین ، اختیارات و نظارتها زمانی می تواند در سفره مردم دیده شود که دولت و دولتمردان با وجود اینکه کار بسیار دشوار است، همکاری کنند.
نیکزاد با بیان اینکه وظیفه مجلس این است که اگر نتواند مشکلاتی مانند تورم، مسکن، ازدواج جوانان، کاهش بروکراسی وحشتناک اداری در مقابل مردم و حفظ ارزش پول ملی را مدیریت کند، فلسفه وجودیاش زیر سوال میرود، تاکید کرد: نباید اجازه دهیم سفره مردم کوچکتر شود و هرجا هم دولت نیاز به قانونگذاری یا پشتیبانی و اصلاح قانون دارد، مجلس در خدمت است. اگر غیر از این باشد، فلسفه وجود نهادهایی مثل دولت، وزارتخانهها و حتی مجلس زیر سوال میرود. بر اساس قانون اساسی، وظیفه ماست که مسکن، تولید، خلق ثروت و بهرهبرداری صحیح از منابع مثل نفت را مدیریت کنیم تا مردم نتیجه آن را ببینند. در این چارچوب، دولت باید به برنامه هفتم عمل کند و مجلس هم در راستای اجرای آن، در کنار دولت است.
نایب رئیس مجلس همچنین در رابطه با اقداماتی که برای اجرای فرمایش رهبر انقلاب درخصوص ممنوعیت واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند، نیز گفت: این موضوع پیش از این هم در قالب قانون مطرح شده بود. اگر کالایی در داخل تولید میشود، ورود مشابه خارجیاش ممنوع است. رهبر معظم انقلاب بارها به این موضوع اشاره کردند که این کار با رعایت کیفیت انجام شود. ما باید از توان داخلی در صنعت، کشاورزی، عمران و ساختوساز استفاده کنیم، البته تاکید می کنم با رعایت کیفیت. من یقین دارم اگر کالای با کیفیت ایرانی به مردم عرضه شود، هم حس غرور ملی ایجاد میکند و هم اقتصاد را تقویت میکند. وقتی مردم کالای خوب ایرانی بخرند، هم کارگر ایرانی فعال میشود، هم تولید و خلق ثروت افزایش مییابد. شرط آن هم این است که کیفیت و قیمت مناسب رعایت شود. ما قانون منع واردات کالاهای مشابه ساخته شده در داخل را تمدید می کنیم و مشکلی هم نداریم. همان روزی که آقا به این مساله تاکید کردند، هیات رئیسه هم واکنشی داشت.