وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آماده شدن زمینه های حمایت مادی از هنرمندان حوزه تجسمی خبر داد.
به گزارش جماران به نقل از ایرنا ، علی جنتی در آیین پایانی نمایشگاه نو سنت گرایی در موزه هنرهای معاصر افزود: آثارتجسمی ارایه شده است.
در نمایشگاه نو سنت گرایی بسیار جذاب و دیدنی بود و با دیدن آثار فاخر این هنرمندان که قابلیت مطرح شدن در سطح جهانی را دارد، لذت برده، انرژی گرفتم.
وی اظهار داشت: قطعا آثار این نمایشگاه در هر جای جهان عرضه شود مورد استقبال قرار می گیرد. مزیت بازدید از این آثار جذاب حضور خالقان آثار هنری این نمایشگاه در کنار آثارشان بود و من از دیدن این هنرمندان ارزشمند به شوق آمدم.
جنتی به اهمیت اقتصاد فرهنگ اشاره کرد و گفت: ما باید زمینه شکوفایی اقتصاد فرهنگ را فراهم کنیم، موضوعی که بنده از ابتدا به آن تاکید داشته ام و در همه هنرها اعم از تئاتر، سینما و موسیقی باید به شکل ویژه به آن پرداخت.
وی افزود: اگر افراد علاقمند به هنرهای تجسمی ببینند هنرمندان و پدیده آورندگان آثار فاخر دچار تنگی معیشت هستند و آثار آنان فروش نمی رود به دلسردی دچار می شوند. در مقابل اگر آثار فاخر با قیمت خوب فروش رفته و ارزش مادی خود را پیدا کنند،علاقمندان به فعالیت در این عرصه تشویق می شوند.
به گزارش وزارت ارشاد، وزیر فرهنگ در ادامه به برنامه های این وزارتخانه در حمایت از آثار تجسمی پرداخت و گفت: بارها در سخنرانی های مختلف به اهمیت هنرهای تجسمی اشاره کرده ام. باید شرایطی فراهم کنیم تا هنرمندان فعال در عرصه هنرهای تجسمی بتوانند روی پای خود بایستند و آثار آن ها نیز جایگاه مادی خود را پیدا کند که زمینه های این مهم در کشور فراهم شده است.
وی تاکید کرد: فراهم کردن زمینه عرضه این آثار در داخل کشور و یا عرضه آن ها در نمایشگاه ها و حراج های خارج از کشور بخشی از فعالیت های حمایتی از آثار تجسمی است.
جنتی افزود: سال گذشته دولت پیشنهادی برای حمایت از آثار هنری به مجلس تقدیم کرد. در این طرح مقرر شده بود که کل پروژه های عمرانی کشور یک درصد از اعتبارشان را صرف خرید آثار هنری کنند و یا برای اشتغال هنرمندان تجسمی از سازه های ایرانی و هنری در ساختمان های خود استفاده کنند. با این حال این پیشنهاد مورد تایید مجلس قرار نگرفت.
وی از ارائه این طرح به شکل دیگر به مجلس خبر داد و گفت: دولت مجددا امسال این طرح را در قالب قوانین دائمی به مجلس ارائه داده است. به موجب این طرح مجریان پروژه های عمرانی کشور مجاز هستند یک درصد از اعتبارات خود را صرف خرید آثار هنری کنند.
وی گفت: به عنوان مثال وقتی ما سی و هفت میلیارد تومان برای پروژه های عمرانی هزینه کنیم در نظر گرفتن یک درصد این مبلغ برای خرید آثار تجسمی، رقم بالایی است و به هنرمندان این حوزه کمک خواهد کرد.
نمایشگاه نو سنت گرایی میزبان 170 اثر متعلق به 84 هنرمند (بخشی از آنها متعلق به موزه هنرهای معاصر) بود.این نمایشگاه حاصل تلاشی در جهت بازنمایی رویکردها و مواجهه های متنوع هنرمندان با سنت های ایرانی و نمودهای گوناگون آن از آغاز جریان نوگرایی در ایران از دهه 1320 تاکنون بود.
نمایشگاه یادشده در شش بخش با ارائه آثار متنوعی از هنرمندان پیشرو در این عرصه به روایت این برش از سیر تاریخ هنر ایران پرداخته شد؛ در بخش نخست تأثیر فرآیند مدرنیزاسیون در ابعاد مختلف فرهنگ ایرانی در دهه های 1320 و 1330 و توجه هنرمندان نوگرا به سنتهای بومی در امتداد دستیابی به الگویی برای 'ایرانی ساختن' آثارشان بررسی شد.