آغاز مذاکرات رسمی با گروه تروریستی جیش العدل!

استاندار سیستان و بلوچستان ، در اظهارنظری عجیب از آغاز مذاکرات با گروه تروریستی جیش العدل برای آزادی مرزبانان ایرانی خبر داد!

به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب»، علی اوسط‌ هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص اطلاعیه اخیر گروهک جیش‌‌العدل، اظهار داشت:‌ تیمی در آن سوی مرزها مشغول مذاکره هستند و امیدواریم این مذاکرات به نتیجه روشنی منتج شود.

استاندار سیستان و بلوچستان که با فارس گفتگو می کرد، با بیان اینکه این گروه در آن سوی مرز مذاکرات خود را انجام می‌دهند، افزود: ان‌شالله این مذاکرات به نتیجه خیر منتهی شود.

این اظهارات عجیب و کم نظیر در حالی مطرح می شود که در هیچ کجای دنیا سابق ندارد که یک مقام دولتی ، رسماً از مذاکره با یک گروه تروریستی سخن بگوید و عمدتاً چنین مسائلی به صورت محرمانه پیگیری و به نتیجه می رسد!

شب گذشته گروهک جیش‌العدل در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که «تا پایان مذاکرات هیچ‌گونه خطری جان اسرا را تهدید نمی‌کند.» پیش تر این گروه تروریستی ادعا کرد گروهبان جمشید دانایی فرد را به شهادت رسانده است. این گروه ترویستی همچنین تهدید کرده بود روز 13 فروردین یکی دیگر از مرزبانان را اعدام می کند.

***

مالزی: ممکن است معمای سقوط هواپیمای گمشده هیچگاه حل نشود/4 سناریو در مورد این هواپیما وجود دارد

یک مقام ارشد مالزی گفت که ممکن است معمای سقوط هواپیمای مسافربری گمشده خطوط هوایی این کشور هیچ‌گاه حل نشود.

به گزارش «انتخاب»، رئیس اداره پلیس مالزی گفت: در پایان تحقیقات درباره هواپیمای گمشده ممکن است ما هیچ‌گاه به دلایل وقوع حادثه پیش آمده برای این پرواز پی نبریم.

خالد ابو بکر افزود، تحقیقات جنایی همچنان بر چهار سناریوی محتمل متمرکز است. این چهار مورد به گفته آقای ابوبکر شامل احتمال هواپیماربایی، خرابکاری، وجود مشکلات روحی و شخصی مسافران یا خدمه پرواز است.

به گزارش آسوشیتدپرس از کوالالامپور، خالد گفت هرچند نیروهای پلیس و امنیتی این کشور به تحقیقات خود بخ منظور یافتن سرنخ هایی از این حادثه ادامه می دهند اما ممکن است در نهایت چیزی عاید آنان نشود و اینگونه بررسی ها نتیجه ای در بر نداشته باشد.

هواپیمای ناپدید شده مالزی با 239 سرنشین در هشتم مارس از فرودگاه کوالالامپور عازم پکن بود که ناگهان از صفحه رادار خارج شد. اگر چه بازرسان بر اساس حدس و گمان به عملیات شناسایی خود در مناطق جنوبی اقیانوس هند ادامه می دهند اما تاکنون هیچگونه ردپایی از این هواپیمای ناپدید شده به دست نیامده است.

خالد گفت: نیروهای پلیس تاکنون 170 مصاحبه با اعضای خانواده های قربانیان این حادثه انجام داده اند اما بستگان سرنشینان این هواپیما باید زمان بیشتری را در اختیار ما قرار دهند تا بهتر و بیشتر بتوانیم به تحقیقات در این زمینه ادامه دهیم.

به گفته وی، نیروهای پلیس درحال تحقیقات درباره محموله ها و حتی مواد غذایی مصرف شده دراین هواپیما هستند تا هرگونه حدس و گمان خرابکاری را برطرف کنند.

عملیات جدید شناسایی بوسیله نه فروند کشتی و هواپیما در مناطقی از غرب پرث در استرالیا به وسعت 1500 کیلومتر از چهارشنبه آغاز شد.

***

پاکستان: "نواز شریف" به تهران می‌رود/می خواهیم تنش ها بین ایران و عربستان را کاهش دهیم

مشاور امنیت ملی پاکستان و وزیر امور خارجه این کشور از سریف قریب الوقوع نواز شریف بزودی به ایران خبر داد.

به گزارش "انتخاب" به نقل از بی بی سی، "سرتاج عزیز"، مشاور امنیت ملی پاکستان و وزیر امور خارجه این کشور می گوید: ما به دنبال ایجاد توزان بین ایران و عربستان و کاهش تنش ها بین دو کشور هستیم.

عزیز در گفتگویی اختصاصی با بخش اردوی بی‌بی‌سی می‌افزاید که در پنج سال گذشته در این روابط مشکلاتی وجود داشته است.

مشاور امنیت ملی پاکستان می‌گوید این مشکلات درحدی بوده است که هیچ مقام ارشدی از عربستان سعودی در این سالها از پاکستان دیدار نکرده است.

اما به گفته عزیز در چند ماه گذشته مقامات ارشد نظامی و غیر نظامی پاکستان و عربستان سعودی از دو کشور دیدار کرده‌اند.

وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به روابط بین ایران و پاکستان گفته است که با هدف ارتقاع سطح روابط نواز شریف نخست وزیر پاکستان در ماه مه و یا ژوئن سال جاری میلادی به تهران سفر کند.

مشاور امنیت ملی پاکستان همچنین افزوده است که رابطه بهتر بین این دو کشور برای جهان اسلام مهم است.

بی بی سی مدعی شد: این اظهارات عزیز در حالی عنوان می شود که روابط بین تهران و اسلام‌آباد و به دنبال ربوده شدن پنج سرباز ایرانی توسط گروه "جیش العدل" با مشکلاتی روبرو شده است.

او با اشاره به گزارشهای اخیر در برخی از نشریات درباره اعزام نیرو از پاکستان به سوریه گفت که همانگونه که نخست وزیر پاکستان تاکید کرد اسلام آباد هیچ نیرویی به سوریه نفرستاده است. وی تاکید کرد که سیاست پاکستان در قبال سوریه، حفظ بی‌طرفی است.

***

گروهک تروریستی جیش العدل ادعا کرد: هیچ گونه خطری جان اسرا را تهدید نمی کند

گروهک تروریستی جیش العدل در بیانیه ای که دقایقی پیش منتشر کرد از تجدیدنظر در مورد کشتن یکی دیگر از مرزبانان ایرانی خبر داد.

به گزارش «انتخاب»، در اطلاعیه منتشره شده در وبلاگ منتسب به جیش‌العدل آمده است:

«سازمان جیش‌العدل به اطلاع عموم مردم می‌رساند که با وجود هشدار قبلی سازمان مبنی بر اینکه اگر رژیم به درخواست سازمان در خصوص آزادی زندانیان اهل سنت اقدامی نکند یک تن دیگر از پاسداران اعدام خواهد گشت، لذا سازمان در حکم صادره نسبت به اعدام پاسداران جهت بخشیدن فرصتی دیگر تجدیدنظر نموده است.

در حال حاضر در این میان مذاکرات و رایزنی‌هایی در خصوص آزادی اسرا جاری است. لذا به اطلاع عموم می‌رسانیم که در حال حاضر تا پایان مذاکرات هیچ‌گونه خطری جان اسرا را تهدید نمی‌کند و در آینده در این باره بیشتر روشنگری خواهد شد.»

گروهک تروریستی جیش العدل 17 بهمن ماه سال 1392 پنج مرزبان ایرانی را در منطقه «جکیگور» شهرستان سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان ربودند و به پاکستان منتقل کردند.

گفتنی است گروهک تروریستی جیش العدل در سوم فروردین ماه ادعا کرد که گروهبان یکم جمشید دانایی فر را به شهادت رسانده است.

***

تارنمای مالزی: تنها ایران شیعه پیشنهاد کمک در مورد ام.اچ 370 داد

تارنمای ˈمالزی کرونیکلˈ روز چهارشنبه از کشورهای عربی به دلیل عدم ارایه پیشنهاد کمک برای یافتن پرواز ام.اچ 370 خطوط هوایی این کشور انتقاد کرد و نوشت: تنها ایران شیعه پیشنهاد کمک ارایه کرده است.

به گزارش ایرنا، این تارنما خبری مالزی نوشت: بیش از 20 کشور از جمله کشورهای غیراسلامی استرالیا و آمریکا با اعزام هواپیما و کشتی در عملیات جستجو برای یافتن بویینگ 777 مالزی شرکت داشتند، اما پیشنهادی از کشورهای عربی شنیده نشد.

این تارنما نوشت: سکوت وهم آوری از کشورهای خاورمیانه و شرق برای کمک به مالزی به منظور جستجوی این هواپیما دیده می شود. این کشورها با اطمینان به هواپیما و کشتی هایی دسترسی دارند تا به عملیات بین المللی جستجو بپیوندید و تنها ایران به عنوان یک کشور غیرعرب و شیعه اعلام کرده آماده ارائه کمک است.

مالزی کرونیکل نوشت: در زمان هایی که نیاز است به کشورهای عربی نمی توان متکی بود. به هر حال، این رفتار از کشورهای عربی تعجب آور نیست.

ˈ پس از وقوع سونامی در آچه در سال 2004 که بیش از 250 هزار نفر زندگی خود را از دست دادند بسیاری از کشورهای عربی به مدت طولانی و پس از سونامی بی تفاوت بودند و سهم بسیار کمی در کمک به سونامی زدگان این منطقه داشتند که با انتقاد نیز مواجه بود.

در زلزله پادانگ اندونزی در سال 2009 نیز کشورهای عربی تنها ناظر درد و رنج برادران مسلمان خود بودند.ˈ

این تارنما سپس به مساله فلسطین اشاره کرد و نوشت: مالزی در حالی در مقابل کشورهای عربی تعظیم می کند که جناح ها در کشورهای عربی نمی توانند متحد باشند.

مالزی کرونیکل نوشت: کشورهای عربی حتی نمی توانند در خصوص مساله فلسطین متحد عمل کنند. جناح بندی ها در کشورهای عربی را بنگرید. این کشورها در مقابل هم مثل متخاصم هستند.

این تارنمای خبری نوشت: کشورهای عربی با توجه به منافع خود از یک جناح حمایت می کنند و با جناح دیگر کلا بیگانه هستند.

ˈدر حالی که مالزی با اسراییل رابطه ندارد و اسراییل را دشمن اصلی خود می داند، اما بسیاری از کشورهای عربی روابط تجاری و بسیار آشکاری با اسراییل دارند.ˈ

مالزی کرونیکل نوشت: آیا کسی به طور واقعی باور می کند که عربستان و اسراییل با هم رابطه نداشته باشند. عمیق تر که نگاه کنیم بسیار تعجب می کنیم.

این تارنما در پایان مقابل روابط مالزی و کشورهای عربی یک علامت سوال گذاشت.

***

هشدار چین به آمریکا در خصوص منازعات دریای جنوبی

چین روز چهارشنبه به آمریکا هشدار داد که در منازعات پکن با همسایگانش در مورد دریای جنوبی چین از کشوری جانبداری نکند و دست از مداخله جویی بردارد.

به گزارش انتخاب، هونگ لی سخنگوی وزارت خارجه چین این مطلب را در پی اظهارات برخی از مقام های وزارت خارجه آمریکا در حمایت از فیلیپین بر سر تملک بر جزایر مورد منازعه این کشور و چین عنوان کرد.

وی گفت که این مساله مربوط به حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین است و مداخله آمریکا باعث گستاخی طرف های ذی ربط شده و بر تنش ها می افزاید.

ماریا هارف معاون وزیر خارجه آمریکا گفت که چین در این اختلافات تحریک آمیز عمل می کند و باعث بی ثباتی منطقه می شود.

این مقام آمریکایی از موضع فیلیپین که خواستار داوری بین المللی در باره جزایر مورد منازعه رن آی ( نن شا) در دریای جنوبی چین شده است، حمایت کرد .

سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد که جزایر نن شا و آب های اطراف آن از جمله منطقه رن آی متعلق به چین است و جزو تمامیت ارضی این کشور محسوب می شود.

وی گفت که ما هرگز نمی گذاریم مانیل جزایر را از چنگ چین درآورد. این منطقه از آن چین است.

جزایر رن آی در دریای جنوبی چین اکنون در اختیار فیلیپین است و چین از مانیل می خواهد نیروهایش را از این جزایر خارج کند.

فیلیپین که ناوها و نیروهایش را بارها به این جزایر اعزام کرده اکنون برای حل اختلاف با چین از داوری بین المللی تقاضای کمک کرده است.

چین این درخواست را رد کرده و آن را مغایر با حقوق دریاها و قوانین بین المللی دانسته و بجای آن به فیلیپین توصیه کرده است وارد گفت وگوی مستقیم با پکن شود.

مانیل از سال 1999 میلادی در این جزایر نیرو پیاده کرده است و در حال ساخت تاسیسات زیربنایی است.

چین فیلیپین را متهم کرده است که در حال دامن زدن به تنش ها است.

رسانه های چین روز گذشته نوشتند که فیلیپین حقی بر این منطقه ندارد و سرنوشت نهایی آن را چین تعیین می کند.

این در شرایطی است که آمریکا در منازعات ارضی در دریاهای شرقی و جنوبی چین از طرف های مقابل چین چون فیلیپین، ویتنام و ژاپن حمایت می کند.

***

پاسخ نمایندگی کشورمان در سازمان ملل به مقاله ضد ایرانی دو سیاستمدار آمریکایی

نمایندگی ایران در سازمان ملل با انتشار مقاله ای در پاسخ به مطلبی علیه برنامه هسته ای صلح آمیز کشورمان در تارنمای سی.ان.ان آمریکا بر حق برخورداری ایران از فناوری هسته ای و عزم راهبردی دولت برای حل موضوع هسته ای تاکید کرد.

به گزارش ایرنا در این مقاله با اشاره به مطلب توهین آمیز ˈریک سنترومˈ و ˈجول روزنبرگˈ دو سیاستمدار آمریکایی که ایران را با آلمان هیتلری مقایسه کرده بودند، تصریح شده که چنین مقایسه احمقانه ای هدفی جز ضربه زدن به روند مذاکرات هسته ای ندارد و نشان دهنده کمبود آگاهی نویسندگان آن درباره واقعیتهای بین المللی است.

پاسخ نمایندگی ایران می افزاید: هیتلر خاک دیگر کشورها را اشغال کرد اما ایران در بیش از 250 سال گذشته هیچگاه خاک کشورهای همسایه اش را مورد تعرض قرار نداده و اشغال نکرده است.

در این مقاله تاکید شده که ریک سنتروم و جول روزنبرگ با قیاس هیتلر با دیگران نشان می دهند که به دنبال بحث و تعامل سازنده نبوده و می خواهند از دریچه زور وارد شوند.

این مقاله با اشاره به شعار انتخاباتی دولت روحانی در عرصه سیاست خارجی تصریح می کند که هدف آن ایجاد مبنایی برای تفاهم با غرب بر سر موضوعات مختلف ازجمله برنامه هسته ای ایران است و این موضوع نه یک تاکتیک بلکه استراتژی دولت است.

مقاله نمایندگی ایران در سازمان ملل با اشاره به درخواست ریک سنتروم و جول روزنبرگ برای افزایش تحریم ایران، می افزاید چنین تحریمهایی بر خلاف قوانین بین المللی بوده و قطعا به روند مذاکرات هسته ای ضربه خواهد زد.

***

رهبر کره شمالی: آمریکا را در هم می شکنیم

کیم جونگ اون رهبر جوان کره شمالی گفت که پیونگ یانگ سیاست های خصمانه آمریکا را در هم خواهد شکست.

به گزارش ایرنا، رهبر کره شمالی گفت: اوضاع بسیار حساس است و پیونگ یانگ وظیفه سختی برای از بین بردن سیاست های خصمانه آمریکا دارد.

خبرگزاری کره شمالی گزارش کرد که آمریکا همواره در پی دشمنی و حمله به کره شمالی بوده است.

ظاهرا رهبر کره شمالی این سخنان را در جمع نظامیان این کشور در منطقه ˈپاکتوˈ بلندترین نقطه شبه جزیره کره عنوان کرده است.

مقام های نظامی در جریان نشست با رهبر کره شمالی به وی گفته اند که از جان خود برای دفاع از این کشور و مقابله با سیاست های خصمانه آمریکا دریغ نخواهند کرد.

اظهارات رهبر کره شمالی را خبرگزاری این کشور در حالی برجسته می کند که بتازگی پیونگ یانگ از آمادگی برای انجام یک آزمایش اتمی از نوع جدید آن خبر داد.

کره جنوبی هم می گوید تونل های افقی در شمال کره شمالی حفر شده است که ظاهرا برای این آزمایش است.

کره شمالی به دلیل آزمایش های قبلی از سال 2006 تا 2013 میلادی ( سه آزمایش اتمی ) مورد تحریم آمریکا قرار گرفته است.

این کشور می گوید تا زمانی که سیاست های خصمانه آمریکا و رزمایش های این کشور در شبه جزیره کره پایان نیابد توانایی بازدارندگی تسلیحاتی هسته ای خود را افزایش خواهد داد.

کره شمالی هفته قبل دو موشک بالستیک میان برد مدل رودونگ با برد 650 کیلومتر آزمایش کرد و به دنبال آن روز دوشنبه این هفته 500 گلوله توپ به سمت آبهای منطقه و مرز با کره جنوبی پرتاب کرد که 100 گلوله آن به گفته مقامات سئول در آب های آن کشور فرود آمده و کره مجبور به شلیک متقابل شده است.

روزنامه رودونگ سینمون ارگان حزب حاکم کره شمالی نیز روز گذشته با نام بردن از پارک گیون هیه رییس جمهوری کره، وی را ˈیک زن خدمتکار با لباس های نافرم و بدریختˈ توصیف کرد.

وزارت وحدت کره جنوبی بلافاصله با انتشار بیانیه ای نام بردن از رییس جمهوری کره با این القاب را تقبیح و محکوم کرد.

روابط دو کره پس از ماه فوریه که آمریکا و کره جنوبی رزمایش مشترک آغاز خود را کرده اند، تیره شد.

دانیل راسل دیپلمات ارشد آمریکا در واشنگتن نیز امروز از اینکه چین نتوانسته است تغییری در کره شمالی ایجاد کرده و باعث توقف برنامه تسلیحاتی هسته ای آن کشور شود انتقاد کرد.

وی در نشستی خاطر نشان کرد که چین برای این منظور تلاش زیادی نمی کند و ظاهرا تمایلی برای این کار هم ندارد.

چین خواستار خویشتنداری دو کره شده و سیاست های آمریکا را باعث بروز بحران هسته ای شبه جزیره کره می داند.

***

دادگاه فدرال شیکاگو در خصوص الواح هخامنشی به نفع ایران رای داد

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: دادگاه فدرال امریکا در خصوص الواح گلی هخامنشی به نفع ایران رای داد.

به گزارش روز چهارشنبه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، محمد حسن طالبیان افزود: دفاع ایران و همین طور کارشناسان و پژوهشگران موسسه شرق شناسی شیکاگو باعث شد تا رای نهایی دادگاه فدرال به نفع ایران صادر شود.

وی اظهار کرد تمام مسئولان فرهنگی و کارشناسان دانشگاه شیکاگو می دانستند که رای دادگاه بدوی امریکا ناحق است و الواحی که به امانت در اختیار موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفته بود، جنبه مطالعاتی داشت و کسی حق فروش آنها را نداشت.

طالبیان در ادامه با اشاره به وضعیت نگهداری 30 هزار قطعه لوح گلی هخامنشی که از سال 1930 در موسسه شرق شناسی شیکاگو به امانت قرار دارد، گفت:این الواح در وضعیت خوبی در این موسسه نگهداری می شوند و از نظر دما، رطوبت و نور تحت کنترل هستند.

وی افزود: آنها در حال اسکن و خوانش هستند و قرار است از این الواح بانک اطلاعاتی تهیه شود که سرپرستی این پروژه را پروفسور مت استولپر به عهده دارد و طبق تفاهمنامه ای که با موسسه شرق شناسی منعقد شده این اطلاعات به ایران هم داده می شود.

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه افزود:خوانش این الواح زمان بر است و اگر اسکن شوند پژوهشگران بهتر می توانند آنها را بخوانند.

او با اشاره به اینکه نگاه فرهنگی کارشناسان و مسئولان موسسه شرق شناسی شیکاگو می تواند زمینه های همکاری متخصصان ایرانی را با این موسسه بیشتر کند، گفت:ما هیچ مخالفتی با پژوهش های علمی که به ارتقای فرهنگ ایرانی منجر شود، نداریم.

دادگاه فدرال شیکاگوی آمریکا در حکمی که به تازگی صادر کرده، اجازه فروش الواح گلی هخامنشی را که به صورت امانت در موسسه شرق شناسی شیکاگو قرار دارد، صادر نکرد . حالا موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو می تواند از تحویل این اشیای باستانی به شاکیان اسراییلی پرونده بمب گذاری در مرکز خرید اورشلیم به جای غرامت 412 میلیون دلاری جلوگیری کند.

رابرت گتلمن، قاضی این پرونده تاکید کرده که این آثار به منظور پژوهش های باستان شناسی در اختیار مؤسسه شیکاگو قرار گرفته و اهداف تجاری در آن وجود ندارد بنابراین نمی توان آنها را مصادره کرد.

***

هشدار بیمه مرکزی درباره عملکرد مبهم برخی شرکت‌های بیمه و اصالت بیمه‌نامه‌ها

بیمه مرکزی ایران درباره عملکرد مبهم برخی شرکت ها در خصوص شیوه های تبلیغی و فروش بیمه نامه هشدار داد و از بیمه گذاران خواست هنگام تهیه بیمه نامه از اصالت آن مطمئن شوند.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از اداره کل روابط عمومی بیمه مرکزی ، در پی سوء استفاده برخی سودجویان در باره صدور بیمه نامه با قیمت های غیرواقعی، بیمه مرکزی به عنوان دستگاه عالی نظارتی صنعت بیمه از شهروندان خواست بیمه نامه های خود را صرفاً از نمایندگی های رسمی شرکت های بیمه تهیه کنند.

با توجه به اینکه احتمال جعلی و فاقد اعتبار بودن بیمه‌نامه‌ها وجود دارد، از هموطنان تقاضا می شود در برابر سوء استفاده کنندگان هوشیار باشند و در صورت مواجه‌ شدن با موارد مبهم مراتب را در اسرع وقت برای پیگیری و برخورد قانونی به شرکت های بیمه ذیربط اطلاع دهند.

***

اعتصاب خلبانان لوفتهانزا ، ۳۸۰۰ پرواز را لغو کرد

اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی لوفتهانزا موجب لغو سه هزار و هشتصد پرواز شده است.

به گزارش انتخاب، خلبانان شرکت هواپیمایی لوفتهانزا آلمان اعتصاب سه روزه خود را آغاز کردند.

اعتصاب خلبانان فعالیت های این شرکت هواپیمایی را فلج کرده است. این اعتصاب تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و موجب لغو سه هزار و هشتصد پرواز شده است.

چهارصد و بیست و پنج هزار مسافر نیز سرگردان شده اند.

خلبانان شرکت لوفتهانزا به شرایط پیشنهادی در مورد بازنشستگی زودهنگام اعتراض دارند. از دیدگاه اتحادیه خلبانان پیشنهادهایی که تا کنون توسط مدیریت مطرح شده است کافی نیستند.

مارکوس وال سخنگوی معاون اتحادیه خلبانان آلمان، کوک پیت، گفت : ما قصد ایجاد دردسر برای مسافران نداریم و تنها به کارفرمایان خود اعتراض می کنیم. متاسفانه آنها راهی به غیر از اعتصاب برای ما باقی نگذاشتند. کافی است لوفتهانزا پیشنهادات خوبی برای ما داشته باشد.

شرکت لوفتهانزا تلاش می کند اثرات این اعتصاب را کاهش دهد. در این چارچوب پانصد پرواز برنامه ریزی شده است. هواپیماهای بزرگی مانند ایرباس آ سیصد و هشتاد نیز به کار گرفته شده اند تا بتوانند بیشترین میزان مسافران را جابه جا کنند.

میزان کارکنان نیز افزایش داشته است.

سخنگوی شرکت لوفتهانزا گفت : مسافران می توانند به صورت رایگان بلیط های خود را جابه جا کنند. این شرایط تا سه ماه آینده ادامه خواهد داشت. آنها همچنین می توانند با استفاده از بلیط های هواپیما از قطار استفاده کنند.

***

قیمت جدید نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع

نرخ جدید فرآورده های نفتی (نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع ) که از ابتدای امسال اجرا می شود، اعلام شد.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ،بر اساس این مصوبه قیمت گاز مایع ( LPG ) به صورت سیلندر ١١ کیلویی در ازای هر کیلو ٢١٠٠ ریال و در سیلندرهای بیش از ١١ کیلو و مخازن بالک هر کیلو ٦ هزار و 500 ریال اعلام شد. بر اساس تصویب نامه شماره ٣٩٩/ت 50150 مورخ ٩٣/٠١/06 هیات وزیران، از ابتدای امسال قیمت هر لیتر نفت سفید حرارتی ویژه مصارف خانگی با کالا برگ ١٥٠٠ ریال و قیمت هر لیتر نفت کوره سوخت حرارتی نیز ٢ هزار و500ریال اعلام شد.

همچنین بر اساس این مصوبه قیمت گاز مایع ( LPG ) به صورت سیلندر ١١ کیلویی در ازای هر کیلو ٢ هزار و ١٠٠ ریال و در سیلندرهای بیش از ١١ کیلو و مخازن بالک هر کیلو ٦ هزار و 500 ریال اعلام شد.

***

بدهی اوکراین به روسیه چقدر است؟

گریگوری کاراسین معاون وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه گفت اوکراین از زمان لغو موافقت نامه های ناوگان دریای سیاه روسیه که در سال 1997 و 2010 به امضا رسیدند حدود 10 تا 11 میلیارد دلار به روسیه بدهکار است.

به گزارش انتخاب، کاراسین در مجلس سفلای پارلمان روسیه گفت :«روسیه از سال 1997 تا 18 مارس 2014 هر سال 97.95 میلیون روبل از بدهی کلی دولت اوکراین را بخشیده است. این مبلغ تا سال 2017 به طور کامل بخشیده می شود.» وی افزود :«قراردادهایی که در شهر خارکف (در شرق اوکراین) امضا شدند موافقت نامه ناوگان دریای سیاه را تا سال 2042 تمدید کرده اند. »

کاراسین گفت بر اساس موافقت نامه های خارکف ، روسیه باید 100 دلار در قیمت هر 1000 متر مکعب گاز صادر شده به اوکراین تخفیف می داد.

وی افزود :«ما این تخفیف ها را بلافاصله شروع کردیم. بدین ترتیب ، کل بدهی اوکراین به 10 تا 11 میلیارد دلار خواهد رسید.»

***

هوای برفی و بارانی 14 استان در روز طبیعت

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: هوای 14 استان در روز طبیعت برفی و بارانی است.

عبدالرضا امیدوار شهری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بر اساس تحلیل آخرین داده های هواشناسی با نزدیک شدن سامانه بارشی از روز چهارشنبه رگبار باران به همراه رعدوبرق و وزش باد از جنوب غرب آغاز شده و به تدریج مناطق غرب، مرکز، شمال، شمال شرق، شرق و جنوب کشور را در بر می گیرد.

وی ادامه داد: آسمان استان های چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و ارتفاعات اصفهان در روز سیزدهم فروردین (روز طبیعت) برفی است و در سایر مناطق کشور از جمله استان های خوزستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی،ایلام، یزد، کرمان، بوشهر شاهد بارش باران خواهیم بود. برای استان های تهران، البرز و قم نیز بارش پراکنده پیش بینی می شود. در همین حال شدت بارش در استان های کهکیلویه و بویر احمد، فارس و چهارمحال بختیاری است.

به گفته مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی برای روز پنج شنبه بارش باران در استان های گیلان، مازندران، کردستان، زنجان ، قزوین، تهران، البرز، قم، همدان، مرکزی، لرستان، ایلام، کرمانشاه، خوزستان، چهارمحال بختیاری، بوشهر، هرمزگان پیش بینی شده در حالی که شاهد کاهش دما در استان های گیلان و مازندران خواهیم بود. روز جمعه نیز با ورود این سامانه بارش به جنوب شرق کشور آسمان استانهای هرمزگان، جنوب فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی بارانی می شود.

***

سفرهای داخلی ارزان می‌شود

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، از توسعه گردشگری خارجی و همچنین تسریع و ارزان سازی سفرهای داخلی در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه واحد خبر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، مرتضی رحمانی موحد در بازدید از کاخ موزه گلستان و موزه ملی ایران با اشاره به افزایش قابل توجه بازدیدکنندگان از مراکز تاریخی و فرهنگی کشور گفت: یکی از مصادیقی که در حوزه فرهنگ و اقتصاد با توجه به شعار امسال مطرح است، مقوله گردشگری است .

وی افزود: معرفی جاذبه های طبیعی و فرهنگی در حوزه فرهنگ و گسترش آنها، توسعه اقتصادی را به دنبال خواهد داشت .

رحمانی موحد گفت:گردشگری حوزه های فرهنگی و اقتصادی را در برمی گیرد و معاونت گردشگری با عزمی ملی و مدیریتی جهادی ، برنامه های خود را با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری پیش می برد.

وی با اشاره به برنامه های کوتاه مدت معاونت گردشگری کشور ادامه داد:برنامه های ما در حوزه گردشگر ورودی به سمت توسعه گردشگری و ورود تورهای خارجی است و در حوزه گردشگری داخلی نیز تسهیل و روان سازی سفرهای داخلی از جمله اهداف پیش رو است تا مشکلات مسافران در آینده به حداقل برسد.

رحمانی موحد در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به افزایش بازدیدکنندگان از موزه ها گفت: میزان بازدید از کاخ موزه ها افزایش پیدا کرده و این نشان می دهد که مردم نسبت به اماکن و بناهای تاریخی کشورمان میراث فرهنگی ایران، ذهنی پرسشگر پیدا کرده اند و خواهان اطلاعات بیشتری از سابقه تاریخی و فرهنگی خود هستند.

معاون گردشگری کشور یکی از دلایل افزایش بازدید از موزه های تهران را آرام بودن شرایط جوی و موقعیت آب و هوای تهران عنوان کرد و گفت: مردم در این فرصت ترجیح می دهند که در چنین شرایط آب و هوایی و در کنار بازدید از اقوام و خویشان خود جاذبه های تاریخی تهران را نیز ببینند.

رحمانی موحد به تعطیلی موزه های کل کشور در روز 13 فروردین اشاره کرد و گفت: موزه های کل کشور روز 13 فروردین تعطیل و به منظور ارج نهادن به مقام والای حضرت فاطمه زهرا(س) موزه های تهران روز 14 فروردین تا ساعت 14 تعطیل خواهد بود و در مورد ساعات کار موزه های استانی با نظر رئیس ستاد اجرایی هماهنگی خدمات سفر استان تصمیم گیری می شود.

رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، به نظارت های انجام شده در سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: گروه های مختلفی در ایام تعطیلات وظیفه نظارت و ارائه خدمات به مسافران را به عهده داشتند.

وی اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را به عنوان کانال های نظارتی معرفی کرد و ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به طور مشترک با سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت بهداشت و درمان، نحوه ارائه خدمات در مراکز اقامتی را نظارت می کند.

رحمانی موحد همچنین به سامانه ملی 09669 به عنوان سامانه رسیدگی به شکایات و اطلاع رسانی اشاره کرد و از رسیدگی به 150 مورد شکایت ثبت شده در این سامانه خبر داد.

***

آخرین وضعیت جاده‌های کشور

براساس اعلام مرکز مدیریت راه های کشور، در حال حاضر به استثناء محورهای مسدود و ممنوع اعلامی، مابقی محور های مواصلاتی کشور باز و تردد در آنها به روال عادی در جریان است.

به گزارش مرکز مدیریت راه ها، براساس آخرین اطلاعات دریافتی در 24 ساعت گذشته، از 981 ترددشمار در محورهای برون شهری نسبت به روز قبل از آن8.8 درصد افزایش را نشان می دهد. همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین 9 درصد ، اوج تردد بین ساعات 16 تا 17 و کمترین تردد بین ساعات 6 الی 7 صبح بوده است.

بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از 981 تردد در محورهای برون شهری نسبت به روز قبل از آن 8.8 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین 9 درصد ، اوج تردد بین ساعات 17 تا 18 و کمترین تردد بین ساعات 6 تا 7 صبح بوده است.

محورهای دارای بیشترین تردد طی 24 ساعت گذشته شامل آزاد راه کرج - تهران، تهران- کرج، قزوین - کرج، لاهیجان - آستانه، ایلخچی - تبریز، آزاد راه قم - تهران، مشهد - چناران، مرو دشت - شیراز ، قائمشهر - بابل و آزاد راه تهران - قم بوده است.

همچنین این مرکز اعلام کرد: محور شمشک - دیزین ( جاده اختصاصی حدفاصل پارکینگ بالا تا پارکینگ پایین ) واقع در استان البرز به دلیل بارش برف تا اطلاع ثانوی مسدود است البته همه روزه امکان تردد از تهران به محور شمشک تا پارکینگ بالا از ساعت 7 تا 17 همینطور از کرج محور دیزین تا پارکینگ پایین به طور 24 ساعته میسر است.

محور شهداد- نهبندان مقطع واقع در استان کرمان به دلیل وقوع سیلاب از کیلومتر 60 تا 72تا اطلاع ثانوی مسدود است.

محور پونل - خلخال از سه راهی پونل تا ورودی جاده زندانه مقطع واقع در استان گیلان بدلیل بارش برف تا اطلاع ثانوی مسدود است.

**ممنوعیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جاده ای

محور اصلی قم - گرمسار و بالعکس ، واقع در استان های تهران، سمنان و قم به دلیل تمدید عملیات راهسازی تا مورخ 31 خردادماه 93 و مسیر جایگزین برای خودرو های سواری آزاد راه قم - تهران برای وسایل نقلیه سنگین محور قدیم قم - تهران و درادامه برای تمامی خودرو ها جاده امام رضا به سمت پاکدشت و گرمسار خواهد بود.

همچنین در محور کرمان - راین - حسین آباد - جیفت (ساردونیه - جیرفت ) واقع در استان کرمان به دلیل مداخله با ترافیک شهری و تردد در جاذبه های گردشری و عبور 23 کیلومتر ی از مسیر فرعی ، تردد خودروهای سنگین و حاملین فرآورده آورده های نفتی ممنوع و مسیر جایگزین محور ترانزیت درمان - دهبکری ـ جیرفت خواهد بود و تردد وسایل نقلیه سواری در محور یادشده بلامانع است.

***

7 زخمی در انفجار فرمانیه تهران

مدیرکل روابط عمومی سازمان آتش نشانی تهران ضمن تشریح جزییات انفجار مهیب شب گذشته (12 فروردین) در منطقه فرمانیه تهران از مصدومیت هفت نفر در جریان این حادثه خبر داد.

جلال ملکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به وقوع انفجاری مهیب در ساعت 22 و 24 دقیقه شب گذشته در بلوار اندرزگو حوالی مناطق قیطریه و فرمانیه تهران اشاره کرد و گفت: این حادثه در یک مغازه اغذیه فروشی کوچک به وقوع پیوسته است.

***

مهمترین علل تصادفات در جاده‌ها

بنا بر اعلام پلیس راهور ناجا، عدم توجه به جلو مهمترین علل تصادفات روز گذشته معابر برونشهری بوده است.

به گزارش ایسنا، با بررسی تصادفات فوتی و جرحی حادث در معابر برون شهری کشور در روز سه شنبه 12 فروردین ماه 92 مهمترین علت تصادف در معابر برون شهری عدم توجه به جلو بوده است.

به گزارش ایسنا، صحبت با تلفن همراه، خوردن و آشامیدن حین رانندگی و صحبت با دیگر سرنشینان از دیگر موارد دخیل در اینگونه تصادفات می باشد.

***

وقوع زلزه ۸.۲ ریشتری در شیلی

زلزله‌ای به قدرت ۸.۲ ریشتر، شمال شیلی را لرزانده و تاکنون پنج کشته بر جای گذاشته است. احتمال وقوع سونامی نیز وجود دارد.

به گزارش فارس به نقل از بی بی سی، زمین‌لرزه‌ای به قدرت 8.2 ریشتر شمال شیلی را لرزاند و منجر به کشته شدن دستکم پنج نفر شده است.

مرکز بررسی‌های زمین شناسی آمریکا اعلام کرد این زلزله در ساعت 20:45 به وقت محلی در 86 کیلومتری شمال غربی منطقه معدنی «ایکوئیک» رخ داده است.

همچنین هشدار وقوع سونامی باعث شده است تا مردم به مناطق مرتفع‌تر بروند.

بر اساس این گزارش امواج دریا به دلیل این زمین لرزه به ارتفاغ 2.1 متر در برخی مناطق شیلی رسیده و قطعی برق،‌ آتش سوزی و رانش زمین نیز گزارش شده است.

تلویزیون شیلی تصاویری از راه‌بندان‌های طولانی در خیابان‌ها و جاده‌ها به دلیل هجوم مردم برای ترک مناطق هشدار داده شده پخش کرد.

***

توصیه‌های سازمان هواشناسی به مسافران نوروزی

سازمان هواشناسی کشور به دنبال اعلام وضعیت هوای بارانی و برفی برخی استان‌های کشور در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه نسبت به بروز آبگرفتگی در معابر عمومی و بروز سیلاب در مناطق کوهستانی هشدار داد و از هموطنان خواست تا ضمن به همراه داشتن تجهیزات لازم، برنامه زمانی مناسبی را برای عبور از جاده‌های کوهستانی در نظر بگیرند.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور بارش شدید باران، گاهی با رگبار و رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف در استان‌های لرستان، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، جنوب استان مرکزی، فارس، شمال خوزستان، شمال و غرب اصفهان، بوشهر و نیمه غربی کرمان را برای امروز سیزدهم فروردین ماه پیش‌بینی کرد.

همچنین بر اساس آخرین داده‌های تحلیلی اعلام شد که استان‌های فارس، لرستان، غرب کرمان، شمال خوزستان، غرب سمنان و خراسان رضوی شاهد بارش شدید باران، گاهی با رگبار و رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف خواهند بود.

بر اساس این گزارش، با توجه به آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و در مناطق کوهستانی و برفگیر بویژه در روز چهارشنبه در جاده‌های کوهستانی زاگرس و پنج‌شنبه در حاشیه رودخانه‌ها، هموطنان علاوه بر به همراه داشتن تجهیزات لازم، برنامه زمانی مناسبی را برای عبور از جاده‌های کوهستانی مناطق یاد شده اتخاذ کنند.

***

معاون وزیر خارجه: درباره سوریه با عربستان مذاکره می‌کنیم

معاون وزیر امورخارجه کشورمان گفت: تنها راه حل مسئله سوریه، راه حل سیاسی و دمکراتیک است و ایران به رأی واقعی مردم سوریه احترام بسیار می‌گذارد.

به گزارش ایسنا به نقل از الحیات، حسین امیرعبداللهیان در مصاحبه خبری در سفارت ایران درکویت تصریح کرد: ایران در همین چارچوب در دیدار اخیر اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل از تهران، طرحی برای حل مسئله سوریه ارائه کرد به علاوه، ایران مذاکرات مستمر با ترکیه و قطر در این‌باره دارد و مذاکراتی را در آینده با کشورهای دیگر مانند عربستان در این باره برگزار خواهد کرد.

وی گفت: ما معتقدیم که سوریه شرایط سخت امنیتی را پشت سر گذاشته است و تروریسم در این کشور مسیر نابودی و اضمحلال را می پیماید.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور حزب الله در سوریه تصریح کرد: جنبش حزب‌الله با حضور در بخشی از خاک سوریه درواقع از سرزمین لبنان دفاع می‌کند و همچنان که سید حسن نصرالله دبیرکل این جنبش گفته است در صورتی که گروههای تروریستی، سوریه را ترک کنند و تهدیدی علیه لبنان وجود نداشته باشد، دیگر دلیلی برای حضور حزب‌الله در سوریه وجود نخواهد داشت.

معاون وزیر امورخارجه کشورمان گفت: ایران اعتقاد دارد بشار اسد رئیس جمهور قانونی سوریه و منتخب مردم این کشور است و به رأی این مردم باید احترام گذاشت.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اوضاع مصر تصریح کرد: ایران خواستار بازگشت مصر به مسیر دمکراسی است و برگزاری همه پرسی گامی در این مسیر به شمار می رود.

امیرعبداللهیان گفت: اشتباه محمد مرسی رئیس جمهور پیشین مصر این بود که از همه گروه‌ها و احزاب تأثیرگذار در این کشور استفاده نکرد، ما امیدواریم که این حادثه تکرار نشود و مصر برای همه مصری‌ها باشد.

***

دل نوشته فرزند شهید همت برای تولد پدرش

حاج همت، حاج محمد ابراهیم همت، پدرم، امروز که در سالگرد تولدت دست به قلم بردم می بینم که به 31 سالگی از عمرم رسیده ام و 30 سال بعد از رفتنت تو هنوز در قابهای گوناگون به 29 سالگی خویش ادامه می دهی .

هنوز اسمت مانند سنت جوان مانده است، امروز با تو مثل یک دوست صحبت می کنم ، به عکست نگاه می کنم انگار که با رفیقم گفتگو می کنم . در ذهنم سؤالهای بی شماری مطرح می شود از جمله اینکه چگونه در بحبوحه جنگ به نماد عشق تبدیل شدی چگونه می توانم به جامعه بگویم که هر وقت از عملیات برگشتی حتی برای کشته شدگان دشمن نماز می خواندی و برای آنها طلب مغفرت می کردی چطور توانستی جنگ، که خشن ترین نماد برخورد انسانهاست، را به بستری برای رویش و زایش محبت و مهربانی بدل کنی و امروز پس از سالها هنوز بی شمار، می آیند بر مزارت و تو را می ستایند .

این روزها این بیت همیشه در ذهنم تداعی می شود :

وطنم ! شوکت و شکوه تو را ...

و به جای واژه وطنم با خودم زمزمه می کنم : پدرم ! شوکت و شکوه تو را کوههای بلند کافی نیست ؟/ دشمنانت تو را که می بینند عاشقت می شوند کافی نیست؟ ( استاد محمد سلمانی )

تو در اصل وطن منی ، نه به واسطه اینکه اتوبانی به نام تو شرق را به غرب وصل می کند، که تو سمت و سویی پیدا نکردی و حقا که همت این سرزمینی حضور تو همیشه در کنار من و در کنار ایران بوده است آنقدر ملموس که گاهی در اتوبان همت در ترافیک گیر می کنم به شوخی به تو می گویم : حاجی! پارتی بازی کن و راه را برایم باز کن و تو راه را باز می کنی و من آن را به حساب یک اتفاق می گذارم و با لبخندی کوچک می گذرم همیشه تو را ناظر می دانم و می دانم که دلخوش و دلواپس همه اتفاقهای خوب و بد این خاکی . گاهی که به خورشید در افق خیره می شوم چشمانت را می بینم ، که نظاره میکنی من را، وطن را و آینده را به راستی که :

و چشمانت راز آتش است/ و عشقت پیروزی آدمیست/ هنگامی که به جنگ تقدیر می شتابد.

و من امروز دوره میکنم شب را و روز را، هنوز را.

رفیق! زادروزت همیشه خجسته باد

محمد ابراهیم همت

۱۳ فروردین ۱۳۳۴

۱۷ اسفند ۱۳۶۲

***

تهران بارانی می‌شود/ کاهش 6 درجه‌ای دما در سواحل شمالی

کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به کاهش دمای هوا در تهران و سواحل شمالی کشور طی روز آینده، گفت‌: هم‌اکنون شاهد بارش برف و باران در برخی مناطق کشور هستیم؛ ضمن آنکه بارش باران در تهران از بعدازظهر امروز آغاز می‌شود.

امین‌حسین نقشینه در گفت‌وگو با فارس با اشاره به فعالیت سامانه بارشی در کشور، اظهار داشت: هم‌اکنون بارندگی‌ها در استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، مناطقی از بوشهر، کرمان در دامنه های زاگرس مرکزی و همچنین در جنوب اصفهان(سمیرم) آغاز شده است.

کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه این سامانه بارشی موجب تراکم ابر در نیمه جنوبی کشور شده است، افزود: این سامانه بارشی به تدریج به مناطق غرب، جنوب، دامنه‌های زاگرس، دامنه‌های جنوبی البرز و نواحی دریای خزر کشیده می‌شود و موجب بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد و همچنین در مناطق مستعد بارش برف خواهد شد.

وی ادامه داد: فردا فعالیت این سامانه بارشی علاوه بر این مناطق مرکز کشور، شمال شرق و برخی مناطق جنوب و شرق را نیز فرا می‌گیرد.

نقشینه اضافه کرد: با نفوذ هوای نسبتاً سرد طی روز آینده از عرض‌های شمال روی سواحلی شمالی کشور شاهد کاهش دما و تشدید بارندگی‌ها در سواحل شمالی می‌شویم.

وی با بیان اینکه از بعد از ظهر فردا بارش‌ها در غرب و جنوب غرب کشور آغاز می‌شود، ابراز داشت: این سامانه بارشی طی روز جمعه در نیمه شرقی کشور فعال می‌شود و شنبه هفته آینده نیز از مرزهای شرقی کشور خارج خواهد شد.

نقشینه با بیان اینکه طی امروز و فردا خلیج فارس مواج است، گفت: در دو روز آینده نیز به سبب وزش باد شدید دریای خزر مواج پیش‌بینی می‌شود.

این کارشناس سازمان هواشناسی در ادامه یادآور شد: تهران نیز از بعد از ظهر شاهد تراکم ابرها همراه با وزش باد و همچنین بارش باران به صورت رگبار خواهد بود.

وی با اعلام اینکه فردا نیز آسمان پایتخت ابری است، بیان داشت: بر همین اساس بارش باران در سطح شهر تهران و بارش برف در مناطق مستعد این کلانشهر دور از انتظار نخواهد بود.

نقشینه با بیان اینکه از اواخر وقت پنجشنبه به تدریج شاهد کاهش ابر در آسمان این کلانشهر می‌شویم، ادامه داد: فردا دمای هوا در تهران 3 تا 4 درجه و در سواحل شمالی 5 تا 6 درجه سانتی گراد کاهش می‌یابد.

***

روحانی: مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها از اردیبهشت آغاز می‌شود

رئیس جمهوری از آغاز مرحله دوم هدفمندی یارانه ها از اردیبهشت ماه 93 خبر داد و گفت: در این مرحله، حوزه های سلامت و ایجاد امنیت غذایی برای اقشار تنگدست در اولویت قرار دارد.

به گزارش مهر، روحانی در نشست با مدیران عامل مناطق آزاد کشور که روز گذشته در کیش برگزار شد، با اعلام این خبر توجه ویژه به سه حوزه تولید، حمل و نقل و محیط زیست را از دیگر مواردی عنوان کرد که در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها در برنامه های دولت یازدهم قرار گرفته است.

رئیس جمهوری ادامه داد: در سال 92 تورم نقطه ای پیش بینی شده از 45 درصد به 32 درصد رسید که خوشبختانه این میزان، 3 درصد هم از برنامه پیش بینی شده بیشتر بود و امیدواریم در سال 93 نرخ تورم به زیر 25 درصد برسد.

روحانی که به کیش سفر کرده بود مناطق آزاد کشور را پایلوت توسعه ایران 1404 در توسعه کشور دانست و نقش آن در تحقق اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم عنوان کرد.

رییس جمهور ادامه داد: برقراری دیپلماسی سازنده و دوستانه با سایر نقاط دنیا یکی از وظایف اصلی مناطق آزاد کشور است.

لایروبی اروند رود

رئیس جمهور به الحاق کامل آبادان و خرمشهر به منطقه آزاد اروند اشاره کرد و آن را دستاورد بزرگی برای این منطقه عنوان کرد و افزود: لایروبی اروند یکی دیگر از برنامه های جدی دولت در این منطقه است که با رایزنی هایی که انجام شده تنها قدم یک کوچک و نهایی باید از سوی کشور عراق برداشته شود تا مشکلات این منطقه در این حوزه برطرف شود.

کیش مرکز گردشگری حلال در کشور

دکتر روحانی همچنین در این نشست در خصوص ظرفیت های گردشگری در کیش گفت: با وجود امکانات و استعدادهای خوبی که در این جزیره وجود دارد کیش می تواند به یک مرکز گردشگری عمومی و در عین حال تخصصی در منطقه تبدیل شود.

رئیس جمهوری تاکید کرد: گردشگری دیگر یک امر تشریفاتی محسوب نمی شود بلکه توسعه و رونق کشور تا حد زیادی در گرو گردشگری است.

وی ادامه داد: وظیفه مناطق آزاد این است که گردشگری حلال را به عنوان یک برند اسلامی ـ ایرانی تقویت کنند چرا که صنعت گردشگری به تقویت روابط و مناسبات بین المللی و فرهنگی کشور هم کمک می کند به خصوص برای نسل های جوان تر، بچه هایی که باید ایران را ببینند و بشناسند.

رئیس جمهور هم چنین خواستار رواج بازار صنایع دستی هنری، بومی و ایرانی در مناطق آزاد به خصوص در چهار منطقه آزاد قشم، کیش، چابهار و اروند شد.

دکتر روحانی ادامه داد: در سفر رییس جمهور ترکیه به ایران هم در مورد توسعه قلمروی توریستی دو کشور به خاک یکدیگر توافق شد به این معنی که ترکیه و ایران شرایط بازدید گردشگران هر دو کشور را برای یکدیگر فراهم کنند هم چنین ترکیه خواهد کوشید تا گردشگران اروپایی نیز برای مسافرت ایران را انتخاب کنند.

توسعه چابهار، مکران و جاسک در آینده نزدیک

دکتر روحانی در ادامه بر اهمیت منطقه آزاد چابهار به عنوان مهم ترین بندر تجاری ایران در آینده نزدیک تاکید کرد و گفت: با تکمیل راه آهن چابهار ـ زاهدان ـ مشهد توسعه چابهار سرعت بیشتری خواهد گرفت.

وی افزود: در سفر بیشکک و کابل با روسای جمهور کشورهای همسایه در خصوص توسعه راه آهن چین ـ آسیای میانه ـ افغانستان ـ چابهار توافق شد.

رییس جمهور هم چنین از امضاء قرارداد جامع راهبردی، اقتصادی و امنیتی میان ایران و افغانستان خبر داد.

وی ادامه داد: توسعه مناسبات اقتصادی با پاکستان نیز در دستور کار دولت یازدهم قرار دارد.

منطقه جاسک و ساحل مکران نیز دو منطقه ای بودند که رییس جمهور به آنها اشاره کرد که در آینده نزدیک با انتقال خط لوله گاز به عمان که از جاسک می گذرد پیشرفت و توسعه در انتظار این مناطق خواهد بود.

دکتر روحانی در این خصوص گفت: ایجاد صنایع پتروشیمی و صنایع وابسته نیز از دیگر اهداف دولت در منطقه جاسک است به طوری که به زودی جاسک در کنار جزیره خارک به یکی از مهم ترین پایانه های صادرات نفتی ایران تبدیل می شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ایجاد فرودگاه و اسکله نیز از دیگر برنامه های دولت در جاسک خواهد بود.

توسعه روابط با کشورهای آسیای میانه

رییس جمهور در ادامه نشست با مدیران ارشد مناطق آزاد کشور گفت: منطقه آزاد انزلی نقش و جایگاه مهمی در توسعه روابط ایران با کشورهای آسیای میانه و دریای خزر به ویژه کشور روسیه ایفا می کند.

دکتر روحانی ادامه داد: روابط ایران و روسیه هیچ گاه به این اندازه نزدیک و دوستانه نبوده است.

راه آهن ایران ـ آذربایجان تا اروپا

رئیس جمهور در این نشست قول داد در سفر آتی رییس جمهور آذربایجان که چند روز آینده در تهران اتفاق خواهد افتاد بحث اتصال مجدد راه آهن جلفا به آذربایجان و از طریق آن به ارمنستان و اروپا در دستور کار قرار گیرد تا زمینه های تجاری و بازرگانی دو منطقه آزاد ارس و ماکو از این طریق فراهم شود.

در این نشست که در جزیره کیش برگزار شد مهندس ترکان مشاور رییس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور گزارشی از برنامه های مناطق آزاد کشور در سال گذشته و برنامه های این مناطق در سال جدید را به رییس جمهور ارائه داد.

***

3 سال بحران سوریه با 150 هزار نفر کشته

براساس جدید ترین آمارهای منتشر شده از تلفات بحران سوریه، بیش از 150 هزار نفر از مارس 2011 تاکنون در ناآرامی های خشونت بار این کشور کشته شده اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، این آمار جدید توسط مجموعه "دیده بان حقوق بشر سوریه" مستقر در لندن اعلام شده است. این گروه با استفاده گزارشگران مستقر در مناطق مختلف سوریه، این آمار را دریافت و منتشر می کند.

این مجموعه اعلام کرده است که تاکنون توانسته است کشته شدن 150 هزار و و344 نفر را از زمان آغاز ناآرام ها در روز 18 مارس 2011 در استان درعا در جنوب سوریه تا 31 مارس 2014 ثبت و مستند کند.

براین اساس، کشته ها شامل 51 هزار و 212 غیرنظامی، 58 هزار و 480 نفر از نیروهای مسلح دولتی و حامیان آنها، 37 هزار و 781 نفر از مخالفان از جمله تندروهای اسلامگرا و 2 هزار و 871 نفر با هویت نامشخص هستند.

در میان غیرنظامیان نیز 7 هزار و 14 کودک و 5 هزار و 266 دختر بالای 12 سال دیده می شود.

کشته شدگان در صف نیروهای دولتی سوریه و حامیان آنها نیز به این شرح اعلام شده است: 35 هزارو 601 نیروهای نظامی رسمی، 21 هزار و 910 نفر از نیروهای شبه نظامی حامی دولت، 364 نفر از نیروهای نظامی حزب الله لبنان و 605 نفر از شیعیانی غیرسوری.

دیده بان حقوق بشر تاکید کرد تلفات در میان نیروهای نظامی دولتی و مخالفان مسلح بیش از این است اما مستند کردن آن سخت و دشوار است.

در این گزارش به هزاران نفر ناپدید و مفقود شده در جنگ داخلی سوریه نیز اشاره شده است. علاوه بر این 8 هزار نفر نیز از نیروهای نظامی دولتی و حامیان آن به اسارت مخالفان درآمده اند.

همچنین صدها نفر توسط گروه های محلی در مناطق مختلف سوریه، دزدیده شده اند.

***

نامه گروگان های سابق به اوباما:‌ برای سفیر جدید ایران ویزا صادر نکنید

تعدادی از گروگان های حادثه گروگانگیری سال 58 سفارت آمریکا در تهران در نامه ای به دولت آمریکا خواستند برای حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد ویزا صادر نکند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، از چند ماه پیش حمید ابوطالبی از طرف دولت ایران به عنوان سفیر جدید در سازمان ملل متحد معرفی شد اما تاکنون دولت آمریکا به درخواست صدور ویزای سفر وی به نیویورک پاسخ مشخص نداده است.

وکلای گروگان های پیشین در سفارت آمریکا در تهران گفته اند از اینکه دولت ایران یک دیپلمات فعال و نقش آفرین در بحران گروگانگیری را به عنوان سفیر خود در سازمان ملل متحد انتخاب کرده است خشمگین هستد.

آنها همچنین از دولت آمریکا خواستند به ابوطالبی ویزای ورود به این کشور داده نشود.

شماری از دانشجویان در سال 1358 با حمله به سفارت آمریکا در تهران،‌ تعدادی از دیپلمات ها و کارکنان سفارت را به مدت 444 روز به گروگان گرفتند. پس از این حادثه ،‌ دولت آمریکا روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد.

ابوطالبی هم اکنون معاون سیاسی دفتر ریاست جمهوری ایران است. ابوطالبی از هفته ها پیش به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد معرفی شد اما تاکنون پاسخ مثبت یا منفی به درخواست ویزای وی برای سفر به نیویورک ارائه نشده است.

وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است که مراحل بررسی ارائه پاسخ به درخواست دریافت ویزای ابوطالبی محرمانه است و همچنان نتیجه آن مشخص نیست.

"باری روزن" یکی از دیپلمات های آمریکایی به گروگان گرفته شده در تهران در سال 1358 در بیانیه ای مخالفت خود را با صدور ویزا برای ابوطالبی اعلام کرده است.

این بیانیه توسط آلان مادیسون سخنگوی گروه حقوقی نماینده گروگان های پیشین در تهران مطرح شده است. این گروه حقوقی مسؤولیت نمایندگی این دیپلمات های سابق آمریکا برای مطالبه غرامت از تهران را برعهده دارد.

در این بیانیه آمده است: نباید پای او (ابوطالبی) به خاک آمریکا برسد.

مادیسون همچنین گفت که اطلاعات موجود درباره ابوطالبی محدود است.

وی افزود: همه آن چیزی که می دانیم این است که او با حادثه گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران مرتبط است. بعد از 34 سال سخت است که بگوییم او در این حادثه فرد اصلی یا در حاشیه بوده است اما او آنجا بود و فهمیده ایم که او در فعالیت ها مشارکت داشت.

"توم لانکفورد" وکیل اصلی گروگان های آمریکایی هم گفت: در زمانی که هنوز 52 گروگان پیشین و خانواده آنها غرامتی نگرفته اند و احساس راحتی ندارند ایده اینکه یکی از فعالان در حادثه گروگانگیری ویزا دریافت کند و وارد آمریکا شود و سمت سفیر در سازمان ملل متحد را برعهده بگیرد یک طنز است.

وی افزود: این اقدام یک سیلی دیگری بر صورت آمریکایی هاست. رئیس جمهور، وزیر خارجه و کنگره آمریکا نباید اجازه چنین رویدادی را بدهند.

ابوطالبی قبل از این گفته بود که به عنوان عضوی از هیات ایرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در سال 1994 حضور داشته است.

یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران که خواست نامش منتشر نشود در این باره گفت: حمید، فرد معتدلی است و او همیشه به اعتدال و اصلاح ایمان دارد.

وی افزود: حمید ابوطالبی یکی از میلیون ها جوان ایرانی بود که خواهان سرنگونی شاه بودند. حمید به هیچ عنوان تندرو نبود. او همیشه از خاتمی پشتیبانی می کرد و می دانم که او از برنامه اعتدال گرایانه روحانی پشتیبانی می کند.

رویترز می نویسد: حمید ابوطالبی دیپلمات باتجربه در گذشته سمت های مهمی را در نمایندگی های ایران در اروپا برعهده داشت و رئیس جمهور روحانی وی را به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل معرفی کرده است اقدامی که از ماه ها پیش تاکنون برای هیات ها در مقر سازمان ملل متحد مشخص بود.

با این حال خبرهای منتشر شده درباره نقش وی درباره حادثه گروگانگیری دیپلمات های سفارت امریکا در تهران باعث شده تا گروگان های سابق از دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بخوهند درخواست صدور ویزای حمید ابوطالبی را رد کند.

رویترز اضافه کرد: بسیاری ابوطالبی را شخصیت معتدل و اصلاح طلب و نزدیک به حسن روحانی رئیس جمهور و اکبر هاشمی رفسنجانی می دانند. او علاوه بر این به سیدمحمد خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران نیز نزدیک است.

آمریکا براساس توافقنامه با سازمان ملل متحد ملزم به صدور ویزا برای کارکنان در سازمان ملل است با این حال حق عدم صدور ویزا برای کارمندان در این مجموعه را برای خود محفوظ می داند.

"ماری هارف" معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز از واکنش به درخواست ویزای ابوطالبی خودداری کرد و گفت: ما درباره مسائل صدور ویزای افراد سخن نمی گوییم. مردم در درخواست دریافت ویزا آزاد هستند و براساس قوانین معمول، درخواست ها بررسی می شود.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نیز از واکنش به این موضوع خودداری کرد.

ابوطالبی قبل از این گفته بود به هنگام حادثه گروگان گیری در سفارت آمریکا در تهران، او در اهواز حضور داشت به همین دلیل در این حادثه مشارکت نداشت.

وی افزود: هنگامی که به تهران برگشتم از من خواستند برخی از فعالیت های ترجمه را انجام بدهم. من این فعالیت را پذیرفتم. در کنفرانس مطبوعاتی به هنگام آزادی از زنان و کارکنان آفریقایی تبار سفارت حاضر شدم و ترجمه انجام دادم.

***

یمن مجدانه در زمینه ترور دیپلمات ایرانی اقدام کند

سخنگوی وزارت امور خارجه فعالیت جدی دولت یمن در رسیدگی به پرونده شهادت دیپلمات کشورمان در صنعا و دستگیری و مجازات عاملان این اقدام تروریستی و پیگیری آزادی احمد نیکبخت وابسته اداری سفارت کشورمان را خواستار شد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) مرضیه افخم با تاکید بر پیگیری این موضوع‌ها از جانب وزارت امور خارجه و تداوم تماس‌ها و اقدامات در مجاری دیپلماتیک افزود: رسیدگی به این موضوع‌ها و اقدام موثر دولت یمن برای ما بسیار مهم است و به طور مستمر آن را دنبال می‌کنیم.

وی درباره روابط دوجانبه دو کشور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خیرخواه کشور و مردم یمن بوده و از وحدت، ثبات و یکپارچگی این کشور حمایت کرده است و معتقدیم حل و فصل مسائل و موضوعات یمن تنها از طریق گفت‌وگو و در روندی سیاسی در جهت پاسخ به مطالبات مشروع مردم این کشور و با مشارکت و حضور همه گروه‌ها و احزاب و جریان‌های سیاسی این کشور بدون مداخله خارجی ممکن است و تحقق این امر برقراری ثبات و امنیت و شکوفایی یمن را در پی خواهد داشت.

وی همچنین با رد برخی ادعاها در باره دخالت ایران در امور داخلی یمن آن را بی‌اساس خواند و افزود: هر از چندگاهی مطالب غیر مستند و بی پایه با این مضمون مطرح می شود که نادرستی این ادعاها کاملا روشن است و قابل تامل است که اینگونه سخنان در حالی مطرح می شود که دخالت ها واقدامات برخی کشورهای منطقه در یمن خلاف منافع و امنیت این کشور تداوم دارد.

***

آخرین وضعیت راه‌ها/جاده چالوس امروز یکطرفه می شود

رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا آخرین وضعیت راه‌های کشور در روز طبیعت را اعلام کرد.

سرهنگ محمدحسین حمیدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در حال حاضر در محور کرج-چالوس بار ترافیکی نیمه سنگینی وجود دارد و محور کرج-قزوین بار ترافیکی پرحجم اما روانی دارد.

وی افزود: تردد انواع وسیله نقلیه در محور کرج -چالوس از ساعت 12 امروز از کرج به سمت مرزن آباد ممنوع بوده و این تردد از ساعت 15 از مرزن آباد به سمت کرج یکطرفه می شود.

وی افزود: در استان چهارمحال بختیاری محور کوهرنگ به مسجد سلیمان شاهد بارش برف هستیم و در استان اردبیل محور اردبیل-سراب یخ‌زدگی وجود دارد که تردد وسایل نقلیه تنها با زنجیر چرخ امکان‌پذیر است.

وی تأکید کرد: در استان‌های فارس، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، کرمان و چهارمحال بختیاری در اکثر محورها و در استان اصفهان صرفا محور کاشان-قم، شاهد بارش باران هستیم.

حمیدی ادامه داد: محور شمشک به دیزین، شهداد به مهبندان و پونل به خلخال همچنان مسدود است.

این مقام انتظامی درباره محدودیت و ممنوعیت محورهای مواصلاتی، گفت: فعلا محدودیت‌های تردد برای وسایط نقلیه سنگین در محورهای مختلف اجرا می‌شود؛ این محدودیت ها از روز گذشته اعمال شده و تا پایان تعطیلات ادامه خواهد داشت تا سایر خودروها و وسایل نقلیه سبک با ایمنی بیشتری تردد کنند.

رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور با اشاره به اینکه اغلب شهروندان به همراه خانواده های خود در روز سیزدهم فروردین از منازل خود خارج و برای تفریح و شادی به دل طبیعت و پارک ها و تفرجگاه ها می روند به آنها توصیه کرد به فاصله 30 کیلومتری محدوده شهرها توجه بیشتری داشته باشند و از ارتکاب تخلفاتی که باعث افزایش حوادث شود مانند سوار کردن مسافر در خودروهای باری و غیراستاندارد جداً خودداری کنند.

حمیدی همچنین به موتورسیکلت سوارها توصیه کرد از سوار کردن بیش از حد ظرفیت سرنشین خودداری کنند زیرا پلیس با آنها برخورد می کند؛ استفاده از کلاه ایمنی و تردد در مسیرهای مجاز به آنها توصیه می شود.

رئیس مرکز کنترل ترافیک ناجا تاکید کرد: در این روز پلیس کنترل ویژه‌ای بر روی وسایل نقلیه‌ای چون وانت‌ها و موتورسیکلت‌ها اعمال می‌کند تا از حمل سرنشین اضافه توسط این وسایل نقلیه جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: سایر محورهای مواصلاتی کشور از جوی آرام و ترافیکی عادی برخوردار هستند.

رییس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از شهروندان خواست ضمن برنامه ریزی سفر، برای کسب خبر از طول مسیر و مقصد با شماره تلفن 88255555 ( ده خط) در کل کشورتماس گرفته و یا از طریق سایت اینترنتی راهور 120 از وضعیت جوی و محدودیت ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور مطلع شوند.

***

سفر احتمالی حسن روحانی به قم/ دیدار با مراجع و علما

رئیس‌جمهور هفته آینده به استان قم سفر خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس رئیس جمهور احتمالا هفته آینده به استان قم سفر خواهد کرد.

بنا بر این گزارش حسن روحانی در جریان این سفر با تعدادی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

گفتنی است بیش از این برخی رسانه‌ها از احتمال انجام این سفر در قالب سفر استانی خبر داده بودند ولی یک منبع آگاه به فارس خبر داد که این سفر احتمالا خارج از چارچوب سفرهای استانی انجام خواهد شد.

***

فردا برگزار می شود: مذاکرات کارشناسی ایران و ۱+5

سومین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+5 در وین برای رسیدن به توافق بر سر راه حل جامع حل و فصل مساله هسته‌ای ایران ۱۹ و ۲۹ فروردین در مقر سازمان ملل برگزار می‌شود .

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، همچنین قرار است روز ۱۸ فروردین اشتون و ظریف در یک ضیافت شام درباره آخرین تحولات و جمع بندی نظرات دو طرف با یکدیگر دیدار کنند.

هیات مذاکره کننده هسته‌ای ایران صبح روز ۱۸ فروردین راهی وین پایتخت اتریش می‌شود.

هم‌چنین هیات‌های کارشناسی ایران و ۱+5 قرار است روز ۱۴ فروردین در وین درباره جزییات راه حل جامع با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کنند. نتایج این گفت‌وگوها به اطلاع مقامات عالیرتبه پایتخت می‌رسد تا پس از بررسی در مذاکرات فروردین‌ماه که با حضور معاونان وزیران خارجه ۱+5 و با حضور ظریف و اشتون برگزار می‌شود، درباره آن بحث شود.

ایران و ۱+5 تاکنون درباره راه‌حل جامع در چارچوب توافق ژنو در چند دور گفت‌وگوهایی کرده‌اند اما هنوز دو طرف وارد مرحله تنظیم و تدوین متن توافق نهایی نشده‌اند.

دو طرف انتظار دارند بتوانند این دور از مذاکرات وین(فروردین) بر سر جزییات به به درک و تفاهم مشترک برسند.

آخرین دور از مذاکرات ایران۱+۵ در روزه‌های پایانی سال ۱۳۹۲ -27 تا ۲۸-اسفند در وین برگزار شد.

دو طرف در این دور از مذاکرات بر سر موضوعات غنی‌سازی راکتور اراک و همکاری‌های هسته‌ای و نیز لغو تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران گفت‌و گو کردند با این حال همچنان بحث‌ها بر سر این موضوعات و تلاش برای رسیدن به درک مشترک از دیدگاه‌ها و مواضع دو طرف ادامه دارد.

***

نگهبان عراقی که از صلوات فرستادن اسرا رنج می برد

سردار عبدالله کریمی مشاور بنیاد شهید در امور آزادگان که خاطرات دوران اسارت خود را گردآوری کرده با اعلام مطلب مزبور افزود: در اردوگاه‌های اسارت برای اسیران اتفاقات متعددی می‌افتد که هر کدام می‌تواند امید زندگی و زنده ماندن را از فرد بگیرد و تنها یک چیز این امید را روشن نگه می‌دارد و آن نیروی نامرئی حاکم بر قلب اسیر مومن است. تنها این نیرو او را به سوی آزادی واقعی هدایت می‌کند.

اسرا برای حفظ و دفاع از ارزش‌های اسلامی و انسانی دلیرانه و تا سرحد شهادت بر سر حراست از اصول لایتغیر خدایی پیش رفتند و دشمن را به موضع انفعال کشاندند.

داستان حسن چوپان

روزی نگهبان جدیدی به اردوگاه آمد به نام حسن که در مدت کوتاهی بین بچه‌ها به ˈحسن چوپانˈ معروف شد.

او اهل قیافه گرفتن بود و زیاد بکن و نکن می‌کرد. بچه‌ها هم تا می‌توانستند مستقیم و غیر مستقیم سر به سرش می‌گذاشتند و به قیافه شش در چهار او می‌خندیدند.

حسن چوپان کوتاه قد بود و لاغر اندام و لباس‌های نظامی به تنش زار می زد، گاهی هم بادی به غبغب می انداخت و با نوک سبیل های کم پشتش بازی می کرد و صورت گندمگون و استخوانی‌اش را در هم می‌کشید و ادای فرماندهان را در می آورد.

تا وارد می شد با چشم های ریزش در و دیوار آسایشگاه را از نظرمی گذراند و تک تک اسرا را بر انداز می کرد، او کشته مرده این بود که برایش پا بکوبند.

آن هم با صدای بلند؛ از این کار خیلی خوشش می‌آمد اگر صدای پا کوبیدن بچه ها ضعیف بود آنها را وادار می کرد چندین بار این کار را انجام دهند تازه این کار را بی احترامی به خود می دانست.

او فارسی را دست و پا شکسته از بچه ها یاد گرفته بود، می‌گفت: باید پا کوبیدن را به شما آموزش دهم.

فریاد می زد: این چه جور پا کوبیدنی است.

پای راستش را بالا می برد و محکم لب حوض می‌کوبید.

می گفت: این صدای پای یک خر است! آن صدای پای هزار خر است!

صدای پای بچه‌ها را می‌گفت، حسن چوپان که زیاد غر ولند می‌کرد، حساسیت دیگری هم داشت و آن دمپایی بود.

وای به روزی که دمپایی بچه ها دمر افتاده بود و یا در جای بلندی قرار داشت آن وقت بود که از کوره در می رفت و به زمین و زمان فحش می داد، البته چون به زبان عربی غلیظ فحش می‌ داد، بچه‌ها چیزی از آن را نمی‌فهمیدند و خنده شان می‌گرفت.

فرستادن صلوات هم از آن چیزهایی بود که حسن را رنج می‌داد، او این کار را مخل نظم آسایشگاه می‌دانست اما چون نمی‌توانست مانع این کار شود برای این که متهم به همکاری با ما نشود، دمش را روی کولش می‌گذاشت و می‌رفت برای همین هر وقت حسن چوپان به بچه ها نزدیک می شد، آنها با صدای بلند صلوات می‌فرستادند.

در چنین مواقعی حسن اخمهایش در هم می‌رفت، کمی مکث می‌کرد و نگاه چپ به کسی که صلوات فرستاده بود می‌انداخت و از او دور می‌شد.

***

علی ربیعی: فساد تمام شدنی نیست، اما قابل کنترل است /یقه سفیدها عامل اصلی فساد در ایران هستند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از یقه سفیدها به عنوان عامل اصلی شکل گیری فساد در ایران یاد می‌کند و می‌گوید: در فسادها پدیده‌ای به نام یقه سفید داریم که می توانیم به آن احساس غبن بگوییم، یعنی افرادی که به سیستم راه می‌یابند، احساس می‌کنند افراد دیگر آمدند و خوردند، بنابراین نوعی احساس عقب ماندگی از قافله پیش می‌آید که باعث فساد یقه سفیدها می‌شود.

به گزارش جماران، علی ربیعی در گفت و گویی با سالنامه نوروزی اعتماد می‌گوید: یقه سفیدها با دیدن رفتار فاسد فردی در بالا، خود را توجیه می کنند که ما هم انجام دهیم، اما وقتی حرکت اصلی پاک باشد، احساس غبن به وجود نمی آید. در بستری که رفتارهای مدیران درجه یک سلامت باشد، رفتار ناشایست پایین دیده می شود، اما زمانی که سیستمی مغشوش از رفتارهای مبهم باشد، رفتار فاسد دیده نمی شود. سازمان تامین اجتماعی زمان آمدن ما مغشوش از رفتارهای مبهم بود. به کسی اتهام نمی زنم، اما رفتار مبهم با کد زیاد بود. وقتی شما در سازمان، پرداخت های خارج از شمول را کدیزه می کنید و ارائه می دهید، این رفتار مبهم را به کل تشکیلات تسری می دهید، اما در حال حاضر چنین رفتارهایی را در سازمان نداریم.

فساد تمام شدنی نیست، اما قابل کنترل است

وی در پاسخ به این سوال که «با توجه به ضرب الاجلی که رئیس جمهور برای مبارزه با فساد مشخص کرد، دولت می تواند جلو فساد را بگیرد؟»، تصریح می‌کند: فساد تمام شدنی نیست، اما قابل کنترل است. هرجا قدرت هست، فساد هم هست، ولی می‌شود آن را محدود کرد. ما حتما در این زمینه برنامه داریم. نظام ارتقاء سلامت اداری در ستاد مبارزه با فساد در دولت زیر نظر آقای جهانگیری راه افتاده است و ما می‌توانیم با پدیده فساد یقه سفیدها مبارزه کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه می‌دهد: با ایجاد شفافیت و توجه به این گزارش‌ها، فسادها را کنترل خواهیم کرد. برای مبارزه با فساد یقه آبی‌ها نیز باید ساختارها را اصلاح کرد. من به برخورد فیزیکی در بحث فساد یقه آبی‌ها اعتقادی ندارم. معمولا تنبیهات ما متوجه فساد یقه آبی‌ها است که توبیخ، تذکر و اصلاح ساختار در این زمینه به کار گرفته می‌شود.

***

مردان مسلح نامزد انتخابات محلی افغانستان را کشتند

یکی از مقام‌های دولت افغانستان از کشته شدن 9 تن از جمله یکی از نامزدهای انتخابات محلی این کشور توسط شبه‌نظامیان مسلح طالبان در شمال افغانستان خبر داد.

به گزارش جماران، ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: والی سرپل در شمال افغانستان گفت: مقام‌های دولت کابل مطلع شدند که حسین نظری، یکی از کاندیداهای انتخابات محلی افغانستان توسط شبه‌نظامیان مسلح طالبان کشته شده است. این مرد سه روز قبل حین سفر به مرکز این ولایت توسط این شبه‌نظامیان ربوده شده بود.

عبدالجبار حق‌بین، والی سرپل امروز (چهارشنبه) گفت: این کاندیدای انتخابات محلی افغانستان به همراه هشت تن دیگر کشته شد.

وی افزود: مقام‌های دولت کابل اعلام کرده‌اند که نظری و دو تن دیگر را سر بردیدند.

***

تمدید اعتبار آرم های طرح ترافیک

رئیس پلیس راهور تهران از تمدید اعتبار آرم های طرح ترافیک 92 تا پایان فروردین ماه خبر داد.

به گزارش جماران به نقل از مهر، سردار حسین رحیمی افزود : با توجه به اینکه فرایند تحویل آرم‌های سال 93 هنوز ادامه دارد‌، آرم‌های طرح ترافیک سال 92 تا پایان فروردین ماه اعتبار خواهند داشت.

وی با بیان این که در طول ایام نوروز طرح ترافیک و همچنین طرح زوج و فرد در تهران اجرا نشده است یادآور شد: از صبح روز شنبه 16 فروردین ماه طرح ترافیک و طرح زوج و فرد بنا به روال قبلی و در محدوده‌های مشخص شده در پایتخت به مرحله اجرا گذاشته می‌شود و بر این اساس خودروهای دارای آرم طرح ترافیک سال 92 و 93 از روز شنبه می‌توانند در محدوده طرح ترافیک تردد کنند.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ افزود: با توجه به این که هنوز بخشی از متقاضیان طرح ترافیک نتوانسته‌اند آرم‌های خود را دریافت کنند بر این اساس اعتبار آرم‌های طرح ترافیک سال 92 تا پایان فروردین ماه تمدید شده است اما این مهلت دیگر تمدید نمی‌شود لذا توصیه می‌کنیم متقاضیان هرچه سریعتر آرم‌های جدید خود را دریافت کنند.

***

انفجار قدرتمند خورشیدی به تصویر کشیده شد

رصدخانه فضایی ناسا در در اوائل هفته جاری تصاویری از یک انفجار بزرگ تابشی را در سطح خورشید ثبت کرد.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا - ماهواره‌ای مجهز به یک تلسکوپ مادون قرمز- روز شنبه(نهم فروردین) موفق به ثبت یک جرقه خورشیدی بزرگ شد.

این رصدخانه مدارگرد، تصاویری از انفجار عظیمی از نور فرابنفش و تابش خورشیدی را ثبت کرد که ناسا به تازگی به انتشار آنها پرداخته است.

این جرقه در گروه ایکس که قدرتمندترین و شدیدترین گروه از انفجارات خورشیدی است، طبقه‌بندی شده است. این انفجار خاص به عنوان یک انفجار X1 اندازه‌گیری شده که عدد یک به معنی کمترین شدت در گروه ایکس محسوب می‌شود. برای مثال X3 شدیدترین نوع انفجار خورشیدی در این گروه است.

در حالیکه انسانها بوسیله جو زمین تا حد زیادی از تابش انفجارات خورشیدی در امان هستند، جرقه‌های قدرتمند بطور خاص می‌توانند در سیستمهای اطلاعات متکی بر ماهواره و جی‌پی‌اس اختلال وارد کنند.

رصدخانه دینامیک خورشیدی در سال 2010 به عنوان بخشی از برنامه «زندگی با یک ستاره» که تلاشی برای درک بهتر ارتباط بین زمین و خورشید است، به فضا پرتاب شد.

**

نرخ جدید فرآورده های نفتی اعلام شد

نرخ جدید فرآورده‌های نفتی شامل نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع برای سال 93 اعلام شد.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، روابط عمومی وزارت نفت بر اساس تصویب نامه شماره" 399 /ت 50150 ه "مورخ ششم فروردین‌ماه جاری هیات وزیران، از ابتدای امسال قیمت هر لیتر نفت سفید حرارتی ویژه مصارف خانگی با کالابرگ 1500 ریال و قیمت هر لیتر نفت کوره سوخت حرارتی نیز 2500 ریال اعلام کرد.

همچنین بر اساس این مصوبه قیمت گاز مایع (LPG) به صورت سیلندر 11 کیلویی در ازای هر کیلو 2100 ریال و در سیلندرهای بیش از 11 کیلو و مخازن بالک هر کیلو 6500 ریال اعلام شد.

این در حالی است که روز سه شنبه بر اساس تصمیم هیات وزیران، تعرفه‌های گاز نیز با توجه به مندرجات جدول شماره یک اعلام شده در 27 آذرماه سال 1389، برای مصارف خانگی به میزان 20 درصد و برای مصارف عمومی (دولتی، کسب و خدمات) به میزان 30 درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا دهم بهمن‌ماه سال گذشته نیز مجلس با افزایش پنج درصدی قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی موافقت کرده بود.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دهم بهمن‌ماه سال گذشته،‌ بند ک تبصره 2 لایحه بودجه را تصویب کردند که در این توافقنامه گفته شد تا بر این اساس منابع مورد نیاز برای نوسازی شبکه خطوط لوله انتقال نفت و گاز از محل افزایش پنج درصد قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی به عنوان عوارض تعیین شود و 100 درصد برای این موارد تامین شود.

درآمد مذکور جزو درآمد شرکت‌های دولتی تابعه وزارت نفت محسوب نمی‌شود و معاف از مالیات است.

***

دادگاه فدرال شیکاگو در خصوص الواح هخامنشی به نفع ایران رای داد

به گزارش روز چهارشنبه مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، محمد حسن طالبیان گفت: دفاع ایران و همین طور کارشناسان و پژوهشگران موسسه شرق شناسی شیکاگو باعث شد تا رای نهایی دادگاه فدرال به نفع ایران صادر شود.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا،‌معاون میراث فرهنگی کشور اظهار کرد تمام مسئولان فرهنگی و کارشناسان دانشگاه شیکاگو می دانستند که رای دادگاه بدوی امریکا ناحق است و الواحی که به امانت در اختیار موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو قرار گرفته بود، جنبه مطالعاتی داشت و کسی حق فروش آنها را نداشت.

طالبیان در ادامه با اشاره به وضعیت نگهداری 30 هزار قطعه لوح گلی هخامنشی که از سال 1930 در موسسه شرق شناسی شیکاگو به امانت قرار دارد، گفت:این الواح در وضعیت خوبی در این موسسه نگهداری می شوند و از نظر دما، رطوبت و نور تحت کنترل هستند.

وی افزود: آنها در حال اسکن و خوانش هستند و قرار است از این الواح بانک اطلاعاتی تهیه شود که سرپرستی این پروژه را پروفسور مت استولپر به عهده دارد و طبق تفاهمنامه ای که با موسسه شرق شناسی منعقد شده این اطلاعات به ایران هم داده می شود.

معاون میراث فرهنگی کشور در ادامه افزود:خوانش این الواح زمان بر است و اگر اسکن شوند پژوهشگران بهتر می توانند آنها را بخوانند.

او با اشاره به اینکه نگاه فرهنگی کارشناسان و مسئولان موسسه شرق شناسی شیکاگو می تواند زمینه های همکاری متخصصان ایرانی را با این موسسه بیشتر کند، گفت:ما هیچ مخالفتی با پژوهش های علمی که به ارتقای فرهنگ ایرانی منجر شود، نداریم.

دادگاه فدرال شیکاگوی آمریکا در حکمی که به تازگی صادر کرده، اجازه فروش الواح گلی هخامنشی را که به صورت امانت در موسسه شرق شناسی شیکاگو قرار دارد، صادر نکرد . حالا موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو می تواند از تحویل این اشیای باستانی به شاکیان اسراییلی پرونده بمب گذاری در مرکز خرید اورشلیم به جای غرامت 412 میلیون دلاری جلوگیری کند.

رابرت گتلمن، قاضی این پرونده تاکید کرده که این آثار به منظور پژوهش های باستان شناسی در اختیار مؤسسه شیکاگو قرار گرفته و اهداف تجاری در آن وجود ندارد بنابراین نمی توان آنها را مصادره کرد.

***

بازدید سید محمد خاتمی از باشگاه سوارکاری سهند اردکان

رییس جمهور اسبق کشورمان به دعوت یکی از باشگاه داران اسب؛ به بازدید این مجموعه در زادگاه خود رفت

به گزارش جماران به نقل از روابط عمومی دفتر حجت السلام و المسلمین سید محمد خاتمی، وی به همراه محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان، ابوالفضل کارگر رییس اداره ورزش و جوانان و چند تن از اعضای شورای اسلامی شهر اردکان به بازدید یکی از مجموعه های نگه داری و مسابقه ی اسب اصیل ایرانی در اردکان رفت.

سید محمد خاتمی در سخنانی کوتاه به اهمیت مجهز بودن جامعه ی اسلامی به ابزارآلات پیشرفته دفاعی اشاره کرد و افزود: در قدیم از مهمترین سلاح هایی که در جنگ ها استفاده می شد؛ اسب و نیزه بود که همانگونه جوامع به سلاح های پیشرفته تری تجهییز شد؛ جامعه ی اسلامی نیز رشد کرد و خود را به روز ساخت.

خاتمی در ادامه گفت: البته اسب و اسب سواری و یادگیری آن از اموری است که به طور مشخص در اسلام مورد توجه قرار گرفته است که باید در جامعه ی کنونی ما بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی به جایگاه ورزش در کشورمان اشاره کرد و افزود: ورزش نیز در این سال ها پیشرفت بسیار خوبی پیدا کرده است

رییس جمهور اسبق کشورمان با ابراز خوشحالی از اینکه در اردکان نیز به این امر توجه بسزایی شده؛ گفت: بسیار خوشحالم که در اردکان نیز که مهد نجابت و وقار است به امر پرورش اسب توجه شده است و به همه ی کسانی که سبب شده اند که این امر در اردکان تحقق پیدا کند؛ دستمریزاد می گویم و امیدوارم که در آینده، اردکان از لحاظ پرورش اسب و کسب رتبه در مسابقات مربوطه؛ جایگاه والاتری را پیدا کند

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.