بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد درباره عملکرد این سازمان، تأکید کرد که تقلیل فلسفه وجودی سازمان ملل به «جلوگیری از بروز جنگ بین ابرقدرت‌ها» تفسیری گمراه‌کننده و خطرناک از روح منشور ملل متحد و اصل بنیادین منع توسل به زور در روابط میان دولت‌هاست.

 سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پیامی در شبکه اجتماعی اکس با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد درباره عملکرد این سازمان، تأکید کرد که تقلیل فلسفه وجودی سازمان ملل به «جلوگیری از بروز جنگ بین ابرقدرت‌ها» تفسیری گمراه‌کننده و خطرناک از روح منشور ملل متحد و اصل بنیادین منع توسل به زور در روابط میان دولت‌هاست.

به گزارش جماران، اسماعیل بقائی در این پیام با اشاره به دیدگاه‌های «داگ هامرشولد»، دبیرکل فقید سازمان ملل متحد، نوشت: «داگ هامرشولد زمانی هشدار داده بود که سازمان ملل نباید به یک ماشین برگزاری کنفرانس‌های ایستا در خدمت دیپلماسی قدرت‌های بزرگ فروکاسته شود، بلکه باید ابزاری پویا برای پاسداری از امنیت کشورهای کوچک باشد. او تمام دوران مسئولیت خود را برای پیشبرد همین باور صرف کرد.»

وی افزود: «امروز اما دبیرکل سازمان ملل گویا مأموریت سازمان را به چیزی در حد «جلوگیری از جنگ میان ابرقدرت‌ها» تقلیل داده است. این قرائت حداقلی، هم گمراه‌کننده است و هم خطرناک.»

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: «چنین برداشتی از بند ۴ ماده ۲ منشور، اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل را بی‌ربط معرفی می‌کند، تقریباً هر جنگی را توجیه می‌کند، اصول و اهداف بنیادین منشور را بی‌معنا می‌کند و از آن بدتر، جنایت‌هایی را که بازیگران به اصطلاح «ابرقدرت» در تجاوز به دیگران مرتکب می‌شوند، سفیدشویی می‌کند.»

بقائی در ادامه نوشت: «با این معیار، جنگ‌ها و جنایت‌های ارتکابی در کره، ویتنام، کنگو، عراق، افغانستان، یمن، سودان و غزه همگی موفقیت به شمار می‌آیند [چراکه بین ابرقدرت‌ها نبوده‌ است].»

وی در پایان با طرح این پرسش نوشت: «آیا این، پیام شایسته‌ای از سوی یک دبیرکل در آستانه پایان دوره مسئولیت است؟»

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.