در جریان مسابقات قهرمانی آمازوناس، داور بازی در یک صحنه گرفتن توپ توسط دروازه بان را پنالتی اعلام کرد.
جماران ورزشی؛ دیدار نیمهنهایی مرحله دوم مسابقات قهرمانی آمازوناس بین دو تیم «مانائوس» و «پارینتینس»، تحت تأثیر یک صحنه جنجالی در لحظات پایانی قرار گرفت که مستقیماً بر سرنوشت بازی اثر گذاشت.
تیم مانائوس در ورزشگاه کارلوس زامیت با یک گل پیش بود که در دقیقه ۸۶، داور مسابقه «لئوناردو چائول پایشائو»، یک ضربه پنالتی به دلیل خطای هند در محوطه جریمه اعلام کرد. تنها مشکل این بود که دستی که مانع شوت بازیکن پارینتینس به سمت دروازه شده بود، دستِ دروازهبان بود که طبیعتاً اقدامی کاملاً قانونی محسوب میشد.

در این مسابقه که از فناوری VAR استفاده نمیشد (ویدیو چک فقط در فینالها وجود دارد، نه در مراحل حذفی)، قاضی میدان توسط کمکهایش فراخوانده شد، اما بر تصمیم خود پافشاری کرد. ویلیان آنیسته در دقیقه ۳+۹۰ پنالتی را تبدیل به گل کرد و بازی به ضربات پنالتی کشیده شد که در نهایت با برتری ۵-۴ به سود پارینتینس خاتمه یافت.
شدت جنجال در سخنان «لوئیس میتوسو»، رئیس باشگاه مانائوس بالا گرفت و او به شدت به فدراسیون فوتبال آمازوناس (FAF) حمله کرد.

این مدیر اظهار داشت: «این اتفاقی است که به عنوان یک لکه ننگ در تاریخ فوتبال آمازوناس باقی خواهد ماند. فکر میکنم رئیس فدراسیون، آقای ادنایلسون روزنیا (نایبرئیس CBF)، باید اقدامی انجام دهد. اگر انجام ندهد، با آنچه در حال رخ دادن است همدست خواهد بود. امیدوارم رفتاری ورزشی و در شأن رئیس فدراسیونی که نماینده من است، داشته باشد.»

وی در ادامه با اشاره به یکی از تیمهای نیمهنهایی در بازی دیگر که هزینههای راهاندازی تجهیزات VAR را در بازی مرحله قبلی شخصاً پرداخت کرده بود، افزود: «زیرا آنچه امروز رخ داد یک سرقت آشکار بود. رفتاری غیرمسئولانه از سوی فردی که صلاحیت داوری ندارد. میخواهم به باشگاه ناسیونال تبریک بگویم که برای بهبود عملکرد این داوران، یک سیستم VAR استخدام کرد.»
او در دفاع از موضع خود گفت: «من به داوری اعتماد کردم؛ اشتباه از من بود. اعتبار دادم و امروز به شکلی وحشتناک مورد سرقت قرار گرفتم. تمام این هرجومرج و مشکلی که در حال رخ دادن است یک نام دارد: فدراسیون فوتبال آمازوناس. آنها مسئول تمام اینها هستند.»
