به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع دامپروری پوریای ولی در اراک افزود: حوزه کشاورزی استان مرکزی دارای ظرفیت های زیادی است که متناسب با شرایط روز نیاز به بازتعریف دارد تا بتواند در اشتغالزایی، تولید ثروت و تقویت امنیت غذایی نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: به منظور افزایش بهره وری در تولید کشاورزی استان در بخش های زراعت، باغبانی، دامپروری و شیلات باید نگاه علمی بر مدیریت این حوزه حاکم شود و به ویژه شیوه های نوین مد نظر باشد.
استاندار مرکزی گفت: این استان از مناطق برخوردار کشاورزی کشور است و با توجه به اقلیم نیمه خشک نیاز است که توجه جدی به الگوی کشت و بهره گیری از محصولات کم آب بردر دستور کار قرار گیرد.
آقازاده خاطر نشان کرد: تقویت پیش آمادگی در برابر تهدیدهای حوزه های کشاورزی در استان سرمایه ای مدیریتی است و برای مثال نیاز است که در خصوص شیوع انواع بیماری های بازپدید و نوپدید الگوی بازدارنده و موثری وجود داشته باشد.
وی افزود: یکی از ارکان مهم در به روز رسانی حوزه کشاورزی آموزش تخصصی به بهره برداران و استفاده از پژوهش های کاربردی دانشگاهی است که این مهم باید مورد توجه مسئولان این حوزه قرار گیرد.
مجتمع دامپروری 600 راسی پوریای ولی در اراک، از سال 1360 با 25 راس گاو فعالیت خود را در این شهرستان آغاز کرده و اکنون روزانه هفت تن شیر در این مجتمع تولید و برای 23 نفر به صورت مستقیم و 20 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی شده است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.