حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در آیین رونمایی از کتاب «برگزیده‌ای از سرالصلاه امام خمینی(س)»، گفت: امام می‌فرمایند کسانی که به بیان احکام می‌پردازند و از بیان آداب عبادات و اسرار عبادات خودداری می‌کنند و نمی‌گذارند که مردم شیرینی و حلاوت عبادات را بچشند، سدّ سبیل الله می‌کنند؛ اینها شیطان هستند. یعنی اینقدر امام روی مسأله عرفانی و اسرار عبادات تأکید داشت. اگر همین بیان احکام همراه با آداب و شیرینی اسرارش برای نسل جوان و دنیای تشنه امروز مطرح شود، شاید بعضی از حوادثی که امروز اتفاق افتاده، اتفاق نمی‌افتاد و از سوء استفاده از احساسات جوان‌ها و نوجوان‌ها جلوگیری می‌کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وقایع اخیر کشور گفت: امام می‌فرمایند کسانی که به بیان احکام می‌پردازند و از بیان آداب عبادات و اسرار عبادات خودداری می‌کنند و نمی‌گذارند که مردم شیرینی و حلاوت عبادات را بچشند، سدّ سبیل الله می‌کنند؛ اینها شیطان هستند. یعنی اینقدر امام روی مسأله عرفانی و اسرار عبادات تأکید داشت. اگر همین بیان احکام همراه با آداب و شیرینی اسرارش برای نسل جوان و دنیای تشنه امروز مطرح شود، شاید بعضی از حوادثی که امروز اتفاق افتاده، اتفاق نمی‌افتاد و از سوء استفاده از احساسات جوان‌ها و نوجوان‌ها جلوگیری می‌کرد.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قمی طی سخنانی در آیین رونمایی از کتاب «برگزیده‌ای از سرالصلاه امام خمینی(س)» در مجتمع یادگار امام قم با اشاره به وقایع اخیر کشور، گفت: دشمنان انقلاب اسلامی، دشمنان حضرت امام و دشمنان مکتب امام یک بار دیگر دچار یک سوء تحلیل و برداشت نادرست شدند و با راه‌اندازی مرحله دوم جنگ 12 روزه و بهره‌گیری از سنت‌های داعشی و ایجاد رعب و وحشت، آتش زدن مساجد و قرآن‌ها، آتش زدن انسان‌های بی‌گناه، تیراندازی به کودکان خردسال و زنان بی‌دفاع و همه آنچه که در گذشته اربابانشان در راه‌اندازی داعش تجربه کرده بودند، در تلاش درآمدند که یک بار دیگر نبوغ ملت ایران و کیاست و فراست ملت ایران را آزمایش کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: آنها متوجه نبودند که این ملت یک ملت بزرگ و دارای تاریخ و فرهنگ و جغرافیا است و تمدن چند هزار ساله دارد که آبشخور این تمدن، مکتب اسلام عزیز هست که در دوران جدید توسط حضرت امام آبیاری شده و میراث امام است و قطعاً همان طور که در همه دوره‌های گذشته شکست خوردند، این دفعه رسواتر از گذشته هم سردمداران غربی آمریکایی و هم مزدوران صهیونیستی ایشان و عوامل داخلی آنها همه بار دیگر دچار شکست سخت و فضیحت‌بار بیشتری خواهند بود.

وی تأکید کرد: از نظر من تاریخ در یک  ماورای مادی تطبیق می‌شود؛ و عالم ملکوتش دست کس دیگری است و همان طور که از مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی نائینی نقل شده است که در عالم مکاشفه یا رؤیای صادقه بوده است که دیواری دارد فرو می‌ریزد و افرادی زیر دیوار هستند، در آن لحظات آخر حضرت صاحب الزمان(عج) تشریف آوردند و دستشان را روی دیوار گذاشتند و فرمودند، «ایران مملکت ما است؛ این دیوار ممکن است خم شود، ولی ما نمی‌گذاریم این دیوار فرو بریزد.» این حالت در این مرحله هم خواهد بود. این میراث امام، انقلاب اسلامی که برگرفته از خون شهدا است، حتما از این امتحان هم سربلند بیرون خواهد شد. آنچه که باقی می‌ماند برای دشمنان ننگ رسوایی دیگری خواهد بود.

قمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امام کل نماز را امر واحدی می‌دانند، اظهار داشت: ایشان در فصل سوم از فصول مقدماتی کتاب «سرّالصلاه» بیان فرمودند که نماز یک سرّ، رمز یا راز دارد و آن هم رسیدن فنای ذاتی است. همان طور که هر کدام از آداب و مناسک حج دارای سرّی هستند. امام صادق(ع) فرمودند سرّ حج فرار به سوی خداوند است. نماز هم ضمن اینکه هر کدام از آدابش و اجزایش سرّ خاص خودش را دارد، اما در مجموع خود نماز هم یک سرّی دارد که آن توحید ذاتی است.

وی با اشاره به اینکه نگاه عرفانی حضرت امام در تألیفات متعدد عرفانی ایشان مشهود است، تصریح کرد: من یادم می آید که در اوج دفاع مقدس، مسئولین در حسینیه جماران خدمت حضرت امام بودند. امام در مورد ایثار صحبت می‌کردند و آن موقع  ایثار، بزرگترین ارزش اخلاقی پیش ما بود. امام با نگاه عرفانی فرمودند که ایثار هم البته یک نوع شرک است، چرا که یعنی من هستم و حق تعالی {هم}هست؛ {یعنی} من حق دارم خدا هم حقی دارد و من از حق خودم می گذرم؛ والّا ایثار معنا ندارد. آقای فلاحیان  کنار من نشسته بود و گفت، «ما یک ایثار داشتیم و آن را هم امام از ما گرفت»!

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: کمونیست‌ها خیلی به مسأله روز کارگر توجه داشتند. یکی از مسئولین آن موقع گفت در جلسه‌ای نشسته و نگران بودیم که فردا روز کارگر است، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ همین طور که امروزه به اسم دفاع از محرومین سوء استفاده می‌کنند، آن زمان هم همین طور بود. ما همه نگران بودیم. اخبار سخنرانی امام را پخش کرد و ایشان فرمود خدا هم یک کارگر است. این جمله امام مثل آبی بود که روی آتش ریخته شد و خیال همه را راحت کرد.

وی افزود: در بحث مالکیت خصوصی و مالکیت عمومی که در ابتدای انقلاب خیلی مطرح بود، امام یک جمله فرمودند که مالک اصلی خدا است؛ من و شما مالک نیستیم. حتی ما اجاره‌نشین هم نیستیم و فقط امانت داریم. یعنی نگاه عرفانی امام در همه جا بود و به تعبیر مقام معظم رهبری امام عرفان را از انزوا خارج کرد و به متن جامعه آورد. به تعبیر مقام معظم رهبری، این عرفان ناب شیعی عقل‌محور، مسئولیت‌محور و شریعت‌محور است.

قمی تأکید کرد: امام می فرمایند کسانی که به بیان احکام می‌پردازند و از بیان آداب عبادات و اسرار عبادات خودداری می‌کنند و نمی‌گذارند که مردم شیرینی و حلاوت عبادات را بچشند، سدّ سبیل الله می‌کنند؛ اینها شیطان هستند. یعنی اینقدر امام روی مسأله عرفانی و اسرار عبادات تأکید داشت. اگر همین بیان احکام همراه با آداب و شیرینی اسرارش برای نسل جوان و دنیای تشنه امروز مطرح شود، شاید بعضی از حوادثی که امروز اتفاق افتاده، اتفاق نمی‌افتاد و از سوء استفاده از احساسات جوان‌ها و نوجوان‌ها جلوگیری می‌کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.