سید حسن خمینی در رزمایش برکت امام خمینی گفت: در اسلام فقر محترم نیست اما فقیر محترم است. یعنی از معدود مواردی است که مصدر و مبدأ هیچ احترامی ندارد ولی آنچه متصف به این صفت می شود بسیار ارزشمند است.

سید حسن خمینی و ابراهیم رئیسی در رزمایش برکت امام خمینی

به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، رزمایش «برکت امام خمینی» صبح امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی و حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد و در این رزمایش تفاهمنامه کمک به ساخت و تکمیل 3500 واحد مسکونی خانواده های دارای حداقل دو معلول و ایجاد 188 هزار شغل(با اولویت افراد آسیب دیده از کرونا) بین ستاد اجرای فرمان امام و هفت بانک کشور امضا شد و همچنین توزیع چهار میلیون بسته کمک مؤمنانه شامل مواد پروتئینی میان نیازمندان سراسر کشور شروع شد.

 

سید حسن خمینی در رزمایش برکت امام خمینی

 

به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در رزمایش «برکت امام خمینی» گفت: امسال شرایط ویژه ای بر همه جهان حاکم است که باعث شد مراسم سالگرد ارتحال امام نیز از شکل رسمی خودش خارج شود و حضور پرشور و عاشقانه ای که هر سال در حرم امام داشتیم به سال های بعد موکول شود.

سید حسن خمینی افزود: البته گزینه های دیگری هم برای این مساله مطرح بود؛ که با رهبر انقلاب در میان گذاشتیم وایشان مراسم بزرگداشت امام را در همین حد (سخنرانی تلویزیونی) به صلاح دانستند.

سید حسن خمینی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در اسلام فقر محترم نیست اما فقیر محترم است. یعنی از معدود مواردی است که مصدر و مبدأ هیچ احترامی ندارد ولی آنچه متصف به این صفت می شود بسیار ارزشمند است.

سید حسن خمینی با بیان اینکه در اسلام بسیار به زدودن فقر توصیه شده، ادامه داد: در عداد چند وظیفه اصلی حاکمیت اسلامی، زدودن فقر است. لذا یکی از فکت های نمره دادن به حاکمیت این است که چقدر توانسته در زدودن فقر موفق عمل کند.

سید حسن خمینی با بیان اینکه یک انسان باید درد همنوعانش را داشته باشد، تأکید کرد: درد درونی میزان آدمیت آدمیان را مشخص می کند و در تعابیر دینی ما هم مقداری که رنج دیگران شما را به رنج می آورد دلی بزرگ و شخصیتی انسان وار دارید. برخی معتقدند همه اخلاق در «مرنج و مرنجان» خلاصه می شود؛ اما باید یک قدم جلوتر آمد و نسبت به رنج دیگران بی تفاوت نباشیم. آنچه در فرمایش امام هم مطرح شد جنگ فقیر و غنی نبود؛ بلکه جنگ فقر و غنا بود.

سید حسن خمینی  با بیان اینکه جامعه باید به سمت رفع هرگونه محرومیت قدم بردارد، افزود: تلاش ستاد اجرایی فرمان امام هم برای اینکه دردی از جامعه کم کند کاری ارزشمند و پسندیده است. چیزی که اهمیت دارد این است که بتوانیم با استفاده از همه ظرفیت های کشور، آن هم در شرایطی که دشمنان سخت کرده اند، رزمایش برکت را به نام امام خمینی(س) برگزار کنیم. البته به نظر من این باید آغاز باشد و چه ستاد برکت و چه کسانی که توانایی دارند در این مسیر قدم بردارند.

سید حسن خمینی همچنین با اشاره به شیوع ویروس کرونا، گفت: باید از کسانی که برای رفع سختی و درد مردم تلاش داشته اند یاد کنیم. پزشکان و پرستاران کشورمان را روی سفید کردند و مدیریت خوبی را در بحث بهداشت نشان دادند که جای تقدیر دارد.

 

سید ابراهیم رئیسی در رزمایش برکت امام خمینی

به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی نیز در این مراسم گفت: آنچه روح مطهر امام خمینی(س) را شادمان می ‌کند، خیرات و برکاتی است که امروز به نام ایشان تحت تعلیمات و آموزه‌ های حضرت امام از جمله توجه به فقرا، مستمندان و نیازمندان انجام می شود.

رئیس قوه قضائیه افزود: برگزاری جلسه ای به این شکل در سالگرد رحلت امام حتما روح ایشان را شاد خواهد کرد. از تولیت آستان مقدس امام خمینی رضوان الله علیه و ریاست ستاد اجرایی فرمان امام و رئیس هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام و همه اجزای این مجموعه که در جهت این خدمت ارزشمند و مؤمنانه و خداپسندانه نقش آفرینی کردند، تشکر می‌ کنم.

وی با بیان اینکه جامعه اسلامی جامعه مبتنی بر عدالت است، اظهار داشت: روابط اجتماعی و اقتصادی در جامعه باید مبتنی بر عدل باشد و در همین زمینه امام خمینی(س) قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز آموزه‌ هایی داشتند که در صحیفه امام جمع آوری شد و همچنین در رهنمودهایشان در آغازین روزهای انقلاب اسلامی از اهداف مهم انقلاب اسلامی را اجرای عدالت در همه حوزه‌ها بیان کردند.

رئیسی عدالت را وسیع ترین و گسترده ترین مقوله در همه عرصه ها دانست و تصریح کرد: یکی از محورهایی که مدنظر امام خمینی(س) بود عدالت در جامعه و عقلانیت است. این موارد سنگ بنای جامعه اسلامی ما به شمار می‌ رود که البته تلاش ‌های بسیاری نیز در طول انقلاب اسلامی برای تحقق آنها انجام شده؛ اما بازنگری به این موضوع ضروری است.

وی با بیان اینکه فقر امر مذمومی است، گفت: فقر امری است که محصول بی عدالتی ‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه است که این موضوع به هیچ عنوان زیبنده نظام اسلامی نیست و باید چهره زیبای جامعه اسلامی را از لکه‌های نازیبای فقر بزداییم. مأموریت نهادهای انقلاب اسلامی آن است که محرومان، فقرا و نیازمندان، احساس محرومیت، فقر و نیاز نکنند و این موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز هست.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در زمینه «کمک مؤمنانه»، گفت: دولت، ملت، نیرو‌های مسلح و مردم با هر چه که در اختیار داشتند، به میدان آمدند و این موضوع از جلوه‌ های زیبایی است که باید در سالگرد رحلت امام راحل(س) ثبت کرد و به رخ جهانیان کشید. این کار در پرتو آموزه‌ های رهبران دینی است؛ البته بسیاری از کشور‌ها امروزه دچار استیصال شده اند و می ‌بینید که چه شرایط و وضعیتی امروز در دنیا وجود دارد.

وی یادآور شد: امروز  ستاد اجرایی فرمان حضرت امام این حرکت مردمی را انجام داده و 4 میلیون بسته مواد پروتئینی را به فقرا و نیازمندان اهدا می ‌کند؛ اما در کشور‌های غربی می‌ بینید که با محرومین و مستضعفان چه می ‌کنند. آنچه که شما در صحنه تلویزیون از حرکت پلیس آمریکا نسبت به یک رنگین پوست آمریکایی دیدید، عبارت از آمریکای بی نقاب است؛ بدان معنا که آمریکای بی نقاب همین جلوه برخورد پلیس آمریکا با یک سیاه پوست است.

رئیسی تأکید کرد: دنیا باید رفتار آمریکایی ‌ها با حقوق مردم را ببیند و به همین دلیل است که فریاد امام بزرگوار ما برای استکبار ستیزی به ویژه نسبت به آمریکا بلند شد و همواره مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید دارند که باید روحیه استکبار ستیزی در جامعه وجود داشته باشد تا همگان چهره و حقیقت استکبار را ببینند.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم فرهنگ و اندیشه امام (ره) بررسی را کنیم، دوگانه استکبار و استضعاف را در آموزه‌های ایشان متوجه خواهیم شد. امام فرمودند یک موی کوخ نشینان و محرومان را به کاخ نشینان ترجیح می‌دهند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه خدمتی که امروز به نام ستاد اجرایی فرمان امام و دولت انجام می شود، تمایز اساسی با سایر خدمات مشابه در سطح جهان دارد، تصریح کرد: معتقدیم سه قسم خدمت وجود دارد؛ نخست خدمت مادی گرایانه است. در بسیاری از کشورها مؤسسات خیریه فراوان است اما محور این خدمت منفعت گرا است و حتی خودشان نیز عنوان می کنند که منافع ما ایجاب می کند تا این خدمت را داشته باشیم.

وی افزود: دومین قسم از خدمت، خدمتی است که مبنای اومانیستی دارد و در واقع انسان مدارانه است. یعنی برای انسجام اجتماعی معتقد هستند که باید به فقرا خدمت کرد که البته نوع بدی نیست. اما خدمتی که امام به ما یاد دادند، خدمتی است که درباره آن فرمودند خدمت به مردم، خدمت به خداست. حال باید دید کدام خدمت به مردم است که خدمت را به نام خدا رقم می زند؟ پاسخ، خدمتی است که به فقرا و نیازمندان بدون منت و در راه خدا انجام شود. خدمت برای خدا ماندگار می ‌شود و در دل‌ ها جای می‌ گیرد و بسیاری از گره‌ ها را می ‌گشاید.

رئیسی با بیان اینکه خدمات جمهوری اسلامی و کارهای غربی ها پیش روی مردم هست، ادامه داد: همه می ‌بینند که در آمریکا چگونه با مردم مبتلا به کرونا رفتار می‌ شود. صد هزار نفر با سوء مدیریت آمریکایی‌ ها کشته شدند و همه به این قضیه واقف هستند. امروز حقوق اولیه انسان در آمریکا نابود می ‌شود؛ اما حقوقدانان و داعیه داران حقوق بشر فریاد بر نمی ‌آورند. چگونه است که حقوق اولیه انسان در آمریکا زیر پا گذاشته می ‌شود؟ امروز آمریکا نه فقط به عنوان یک مدعی حقوق بشر بلکه به عنوان یک متهم باید در مجامع بین ‌المللی دنیا محاکمه شود که چگونه حقوق اولیه انسان را زیر پا می ‌گذارد و نابود می ‌کند.

وی تأکید کرد: امروز فقط بحث رنگین پوستان و سیاه پوستان آمریکا مطرح نیست؛ بلکه ما شاهد یک نژادپرستی نظام ‌مند هستیم که در نظام سلطه و آمریکا حاکم است. امروز نژادپرستی در آمریکا نظام‌مند شده است. آن حرکت صرفاً حرکت یک نیروی پلیس نبود؛ بلکه تجلی خوی استکباری بود که در تمام زوایای نظام سلطه وجود دارد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با کرونا گفت: اولین علت موفقیت ما در مبارزه با کرونا بدون تردید، هدایت های رهبری در به خط کردن همه ظرفیت ‌های کشور بود. دولت، ملت، نهادها و نیروهای مسلح با تمام ظرفیت پای کار آمدند. همچنین آرامش دادن به مردم نیز در این قضیه بسیار نقش داشت.

وی یادآور شد: در هر قضیه ای که ما، در آن موفق شدیم، نقش مردم برجسته بوده است. در مبارزه با کرونا هم مردم به میدان آمدند و این رمز موفقیت ما بود. اقناع افکار عمومی از سوی رسانه ملی و مجموعه رسانه‌ ها و نخبگان و خصوصا کارشناسان بهداشت و درمان باعث شد که مردم در مبارزه با کرونا جدی باشند. اقناع افکار عمومی برای آنکه مردم در روز 13 فروردین از خانه هایشان بیرون نیایند، بسیار نقش داشت و مردم قانع شدند که به توصیه ها عمل کنند.

رئیسی اظهار داشت: الآن هم مردم در سراسر کشور دلشان می تپد که کنار حرم امام باشند؛ اما قانع شدند که نیامدن به مصلحت است. باید با مردم سخن گفت و قانعشان کرد‌. اقناع افکار عمومی توسط کارشناسان بهداشت و درمان در موفقیت ما در مبارزه با کرونا بسیار نقش آفرین بود. نقش دولت، نیروهای مسلح و سایر نهادها در مبارزه با کرونا نیز بسیار ارزشمند و ستودنی بود.

وی افزود: در دوران پساکرونا طبیعتا ممکن است مشکلاتی را در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم که ان‌ شاء الله با همین یکدلی و انسجام اجتماعی و آهنگ واحد در دولت و ملت و توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری، امور را دنبال کنیم‌‌.

 

گزارش تصویری>>>«رزمایش برکت امام خمینی» در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی-1

گزارش تصویری>>> «رزمایش برکت امام خمینی» در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی-2

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.