عراقچی با بیان‌ اینکه ما نگرانی جدی نسبت به حمله به کشتی‌های ایرانی و روسی داریم در دریای خزر داریم، عنوان کرد: ما همچنین در مورد منازعه افغانستان و پاکستان اتفاق نظر داریم. ما به مشورت‌های مستمر خود ادامه خواهیم داد و نسبت به یک‌جانبه‌گرایی آمریکا اتفاق نظر داریم. ما به همکاری‌های خود در قالب بریکس و شانگهای ادامه می‌دهیم. مطمئنم گفت‌وگوهای امروز به تقویت ثبات در منطقه کمک خواهد کرد

به گزارش خبرنگار جماران، عباس عراقچی عصر امروز ۲۷ مهرماه در نشست خبری با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اظهار کرد: رابطه ما و روسیه راهبردی است و پس از اجرای توافق راهبردی که بین روسای دو جمهور در کرملین امضا شد، روابط ما جدی‌تر شد. ما امروز در مورد مسائل منطقه‌ای و دوجانبه گفت‌وگوهای مفصلی داشتیم و راهکارهایی را برای توسعه روابط در تمام ابعاد، مورد بررسی قرار دادیم.
 
وی ادامه داد: همکاری‌های اقتصادی دو کشور با روند بسیار خوبی در حال پیشرفت است و مانعی جدی بر سر راه آن وجود ندارد. در حوزه سیاسی، مشورت‌های مستمر داریم. در مسائل منطقه‌ای نیز مشورت‌های نزدیک داریم. امروز در مورد مسائل مربوط به خلیج‌فارس، قفقاز، مذاکرات ایران و آمریکا، اوکراین و... صحبت کردیم. دیدگاه مشترک ما و روسیه این است که مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارند و باید از طریق دیپلماسی حل شوند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ما و روسیه بر توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها تاکید داریم، افزود: ناامنی در خلیج‌فارس، نتیجه مستقیم تجاوز علیه ایران است که همچنان هم در اشکال مختلف ادامه دارد. تجاوز نظامی و محاصره اقتصادی، عامل اصلی ناامنی در منطقه ماست.
 
عراقچی با بیان‌ اینکه ما نگرانی جدی نسبت به حمله به کشتی‌های ایرانی و روسی داریم در دریای خزر داریم، عنوان کرد: ما همچنین در مورد منازعه افغانستان و پاکستان اتفاق نظر داریم. ما به مشورت‌های مستمر خود ادامه خواهیم داد و نسبت به یک‌جانبه‌گرایی آمریکا اتفاق نظر داریم. ما به همکاری‌های خود در قالب بریکس و شانگهای ادامه می‌دهیم. مطمئنم گفت‌وگوهای امروز به تقویت ثبات در منطقه کمک خواهد کرد. آقای لاوروف تا ساعتی دیگر با رئیس‌جمهور پزشکیان دیدار خواهد کرد و مشورت‌های سطح بالا تداوم خواهد داشت.
 
 

همچنین لاوروف نیز در ادامه ضمن محکوم‌کردن تجاوز نظامی به ایران و ادامه‌یافتن جنگ در قالب اعمال تحریم‌های جدید، بیان کرد: ما به مردم‌ ایران کمک بشردوستانه ارسال کردیم از جمله دارو و محصولات غذایی. گفت‌گوهای منظمی بین رهبران دو کشور انجام می‌شود. دکتر پزشکیان می‌تواند روزهای آینده برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز، به مسکو سفر کند. 

وی ادامه داد: ما سطح همکاری‌های خودمان را خیلی ارزنده می‌دانیم‌. گفت‌وگوها و ارتباطات در سطح شرکت‌های خصوصی و دولتی جریان دارد. سال گذشته، ۲۱ درصد رشد تجارت اقتصادی با ایران داشته‌ایم. علی‌رغم‌ تحولات سخت، روسیه هیچ اشتیاقی برای تجدیدنظر در توافقات خود با ایران ندارد و پرسنل ما در حال بازگشت به ایران هستند. از جمله اقدامات مشترک در حال انجام، کار بر روی پروژه رشت آستاراست.

وزیر خارجه روسیه عنوان کرد: در روسیه یک سری اقدامات در چهارچوب فرهنگ ایران و روسیه انجام‌ شد و ما حضور فرهنگی خود در تهران را تقویت کردیم. ما خدمات آموزشی به ایرانی‌ها ارائه می‌دهیم و ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی در روسیه حضور دارند.

لاوروف با تاکید بر اینکه مواضع ما و ایران یا یکسان یا نزدیک است، اضافه کرد: ما بر رعایت اصول منشور و عدم مداخله تاکید می‌کنیم. عرف اعمال تحریم‌های یکجانبه غیرسازنده و ناقض حقوق بین‌الملل است. ما و ایران تعاملات خود در صحنه‌های بین‌الملل از جمله سازمان ملل و بریکس و سازمان‌ همکاری‌های اسلامی را افزایش می دهیم.

وی با بیان اینکه سندی که سال گذشته در دسامبر بین روسای جمهور ایران و روسیه به امضا رسید، در حال اجراست، افزود: تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران بی‌اساس بود و آماده کمک به جست‌وجوی راه‌حل و برون‌رفت از بحران هستیم. تلاش‌های میانجی‌گران در این زمینه را ارج می‌نهیم و مهم است که گفت‌وگوها احیا شود. حتما باید از دیپلماسی استفاده شود و به وضعیت قبل از بحران در خلیج‌فارس بازگردیم. ما بر آزادی کشتی‌رانی و عدم تکرار تجاوز تاکید می‌کنیم.

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه گفت‌وگوها در مور یمن باید احیا و به نقشه راه بازگشته شود، بیان کرد: همچنین به دنبال فعال‌سازی تلاش‌ها در خصوص فلسطین هستیم. برخی می‌خواهند کشور فلسطین تشکیل نشود، در حالیکه ما و ایران به دنبال احیای این روند هستیم.

لاوروف با بیان اینکه برخی می‌خواهند امنیت خزر را تضعیف کنند، اما ما به دنبال احیای فرمت ۳+۳ هستیم، گفت: از دوستان خودمان برای اخذ موضع عینی نسبت به اوکراین تشکر می‌کنیم. ترجیح می‌دهیم به دیپلماسی پایبند بمانیم، اما اوکراین و اروپا تمایلی ندارند

وی اظهار کرد: تهران به هسته اولین شرکت‌کنندگان منشور اوراسیا برای چندجابه‌گرایی ملحق شد. علاقه‌مندیم که ایران در کنفرانس بعدی امنیت اوراسیا که در آینده نزدیک برگزار می‌شود، شرکت کند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در پاسخ به سوالی بیان کرد: رئیس‌جمهور پوتین تاکید دارد که ما تخریب ثبات در بازار انرژی را آغاز نکرده‌ایم؛ بلکه اروپا و دولت بایدن با رد کردن حامل‌های انرژی ما، چنین اقدامی را انجام داده بودند. برخی معتقدند به علت بحران فعلی بازار انرژی، روسیه برنده است. رئیس‌جمهور پوتین اشاره کرده که ما خواهان ثبات در قیمت‌ها هستیم چون می‌خواهیم در راه توسعه گام برداریم.

لاوروف اضافه کرد: در اوکراین حتی با آموزش زبان روسی هم مقابله می‌شود و رسانه‌های روسی‌زبان با محدودیت مواجه اند. ما از حقوق مردم روس حمایت می‌کنیم، حتی از کسانی که در قلمروی تحت حکومت زلنسکی هستند. در ایران، هیچ زبانی حتی عبری محدود نیست و در اسرائیل هم می‌توان به فارسی صحبت کرد. در حالیکه در اوکراین، زبان روسی با محدودیت مواجه شده است.

سپس عراقچی نیز اظهار کرد: اروپا همچون آمریکا، از اشتباه محاسباتی رنج می‌برد و با سیاست‌های غلط، عامل بیشتر جنگ‌هاست و باعث طولانی شدن جنگ اوکراین شده‌ و با حمایت مداوم از اسرائیل، موجب تداوم نسل‌کشی رژیم صهیونیستی شده‌ است. جنگ علیه ایران نیز با یک اشتباه محاسباتی صددرصد آغاز شد. علی‌رغم‌تصورات اولیه‌شان، ۹ ماه است در باتلاق جنگ با ایران گرفتار شده‌اند.

وی افزود: ناتو به حمایت از آمریکا در جنگ با ایران اعتراف کرد. فرانسه نیز برای مشارکت در جنگ علیه ایران اعلام آمادگی کرد، اما اکنون اذعان می‌کند بحران‌های داخلی‌اش، به خاطر جنگ علیه ایران است. اکنون اشتباه بزرگ‌تر، این است که برای فریب خودشان، تاریخ را تحریف می‌کنند. جنگ تمدنی نباید وجود داشته باشد. هیچ راهی جز دیپلماسی برای حل مسائل منطقه وجود ندارد و به اروپا توصیه می‌کنیم از استاندارهای دوگانه خود دست بردارند.

در بخش دیگری از این نشست، لاوروف با بیان اینکه ما با کشورهای حاشیه خلیج فارس برای تامین امنیت جمعی صحبت می‌کنیم، گفت: گفت‌وگوهای زیادی تا کنون برای ثبات منطقه انجام شده است. باید اعتماد ایجاد شود و بر حوزه‌های نظامی، تبادل ارتباطات و مسائل مرتبط با تامین امنیت هر کشور حاشیه خلیج فارس تکیه شود. ما تاکید می‌کنیم‌ که سایر کشورها نیز باید این روند را تسهیل کنند و در گفت‌وگوها شرکت داشته باشند؛ کشورهای عضو دائم شورای امنیت، اعضای شورای همکاری اسلامی و...

عراقچی نیز در پایان با بیان اینکه جنگ علیه ایران نشان داد حضور نیروهای خارجی در کشورهای منطقه، هیچ کمکی به امنیت کشورها نکرده و حتی مخل آن بوده است، عنوان کرد: ما از هر ابتکاری که به امنیت درون‌زا منجر شود و بدون دخالت نیروهای خارجی باشد، استقبال می‌کنیم و آماده مشورت با کشورهای منطقه برای یک امنیت فراگیر و درون‌زا هستیم.

 
 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی عراقچی لاوروف

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.