اظهارات عجیب نمایندگان دولت و کارفرمایان درباره دستمزد سال 1400

علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار: در آخرین جلسه برخی از نمایندگان کارفرمایی این موضوع را مطرح کردند که باید حداقل دستمزد کارگران متاهل و مجرد در سال ۱۴۰۰ از هم تفکیک شود، که به هیچ عنوان بر اساس قانون کار چنین موضوعی محلی از اعراب ندارد، این در حالیست که چنین مسائلی نیز در حیطه وظایف کمیته دستمزد نیست

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،  علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار با اشاره به اینکه نمایندگان کارفرمایی اظهاراتی را در جلسه اخیر کمیته دستمزد شورای عالی کار مطرح کردند، که هیچگونه وجاهت قانونی ندارد، اظهار کرد: در آخرین جلسه برخی از نمایندگان کارفرمایی این موضوع را مطرح کردند که باید حداقل دستمزد کارگران متاهل و مجرد در سال ۱۴۰۰ از هم تفکیک شود، که به هیچ عنوان بر اساس قانون کار چنین موضوعی محلی از اعراب ندارد، این در حالی است که چنین مسائلی نیز در حیطه وظایف کمیته دستمزد نیست، اما به دلیل اینکه کارفرمایان می‌خواهند مسائل را منحرف می‌کنند، چنین چیز‌هایی را بیان می‌کنند.

فرارو نوشت: فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد شورای اسلامی کار درباره چگونگی تعیین سبد معیشت کارگران گفت: علیرضا عسگری، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد اعلام کرده است که در مرکز رصد ماهانه در ۱۸۰۰ نقطه نمونه‌برداری کرده‌اند و خط فقر غذایی به‌ ازای هر نفر ۶۷۰ هزار تومان اعلام شده است.

 عضو کارگری شورای عالی کار اضافه کرد: اگر این رقم را در ۳.۳ نفر که تعداد افراد یک خانواده متوسط است ضرب کنیم رقم ۲ میلیون و ۲۱۱ هزار تومان می‌شود که این عدد مقدار مواد غذایی خط فقر است. اگر این رقم را در ضریب تاثیر مواد غذایی در سبد معیشت ۳۰.۹۵ درصد لحاظ کنیم، خط فقر اعلامی حدود ۷ میلیون و ۱۴۳ هزار و ۷۸۰ تومان می‌شود، با اینچنین رقمی آیا می‌توان کمتر از این اظهار نظر رسمی برای خانوار کارگری سبد معیشت تعریف کرد؟!

وی ادامه داد: هر عددی که در مذاکرات کمیته دستمزد بر سر آن توافق شود، نمی‌تواند از این عدد حداقلی یعنی از ۷ میلیون و ۱۴۳ هزار تومان کمتر باشد و آمار‌های تورمی دی ماه نشان می‌دهد که این عدد باید بیشتر از ۹ میلیون تومان باشد. توفیقی با بیان اینکه از برنامه چهارم توسعه به بعد تکلیف شده بود خط فقر و معیشت در کشور مشخص شود افزود: اما متاسفانه به‌دلیل بار‌های مسئولیتی که دارد، تا به اکنون این اتفاق در هیچ یک از دولت‌های جمهوری اسلامی نیفتاده است. ای‌کاش مرکز آمار ایران شجاعانه و به‌صراحت راجع به سبد معیشت و معیشت خانوار نه اطلاعات هزینه‌کرد خانوار در کشور صحبت می‌کرد. این فعال کارگری گفت: خود مسئولان و کارشناسان مرکز آمار ایران می‌دانند به هیچ عنوان اطلاعات هزینه‌کرد خانوار راستی‌آزمایی نمی‌شود و به هیچ عنوان نمی‌توان به آن استناد کرد، این اطلاعات و آمار با واقعیت‌های جامعه فاصله بسیار زیادی دارد، به‌جای عددسازی و سندسازی یک بار هم که شده باید واقعیت‌ها را بگویند.

 

علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کار با اشاره به اینکه نمایندگان کارفرمایی اظهاراتی را در جلسه اخیر کمیته دستمزد شورای عالی کار مطرح کردند، که هیچگونه وجاهت قانونی ندارد، گفت: در آخرین جلسه برخی از نمایندگان کارفرمایی این موضوع را مطرح کردند که باید حداقل دستمزد کارگران متاهل و مجرد در سال ۱۴۰۰ از هم تفکیک شود، که به هیچ عنوان بر اساس قانون کار چنین موضوعی محلی از اعراب ندارد، این در حالیست که چنین مسائلی نیز در حیطه وظایف کمیته دستمزد نیست، اما به دلیل اینکه کارفرمایان می‌خواهند مسائل را منحرف می‌کنند، چنین چیز‌هایی را بیان می‌کنند.

وی افزود: در گذشته نیز نمایندگان کارفرمایی موضوع دستمزد منطقه‌ای را مطرح کردند که آن نوعی منحرف کردن بحث‌های تعیین دستمزد بود، نکته مهم این است مطرح کردن چنین موضوعاتی خلاف قانون کار است و به هیچ عنوان مورد قابل نیست، این درحالی است که وظیفه کمیته دستمزد، تعیین هزینه سبد معیشتی خانوار است، اما بررسی این موضوع در این کمیته با چالش روبه‌رو است، به عنوان مثال در جلسه اخیر نیز معاون وزیر کار هزینه سبد معیشتی خانوار را در سال ۹۹، ۵ میلیون تومان اعلام کرد که چنین چیزی شبیه به شوخی است.

خدایی گفت: در حالی که سال گذشته سبد هزینه معیشتی خانوار بالغ بر ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین شد، با توجه به تورم افسار گسیخته‌ای که در سال جاری وجود داشته، این سبد معیشتی باید به صورت منطقی و واقعی تعیین شود، به عنوان مثال در حالی که هزینه خوارکی و آشامیدنی‌ها در سبد معیشتی خانوار طی سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۲۲ هزار تومان محاسبه شده، امسال با افزایش ۶۲ درصدی روبرو بوده، یا اینکه هزینه مسکن که ۳۰ درصد از هزینه خانوار را تشکیل می‌دهد، با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی همراه شده، با توجه به این اعداد و ارقام کمیته دستمزد باید به صورت تخصصی و علمی این هزینه مصرفی خانوار‌ها را تعیین کنند.

به دنبال واقعی کردن حداقل دستمزد کارگران هستیم

عضو کارگری شورای عالی کار با تاکید بر اینکه ما به دنبال واقعی کردن حداقل دستمزد هستیم، بیان داشت: متاسفانه علی‌رغم اینکه بر اساس قانون کار باید حداقل دستمزد کارگران بر اساس چانه‌زنی سه جانبه بین نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت تعیین شود، به دلیل ماهیت شورای عالی کار دولت همواره اعمال نظر می‌کند و چون این موضوع به نفع کارفرمایان نیز است، غالبا دولت مسائلی را که مدنظر خودش دارد را به تصویب می‌رساند و کارفرمایان نیز همراهی می‌کنند، همانند اتفاقی که در مورد حداقل دستمزد سال جاری افتاد و ما به دلیل اینکه رقم تعیین شده را منصفانه و عادلانه نمی‌دانستیم، مصوبه تعیین حداقل مزد را امضا نکردیم.

این فعال کارگری اضافه کرد: امسال نیز اگر قرار باشد، همان اتفاقات تکرار شود، باز هم ما مصوبه تعیین حداقل دستمزد را امضا نخواهیم کرد، این در حالیست که ما به عنوان نمایندگان جامعه کارگری از هر راهی که بتوانیم استفاده خواهیم کرد، تا بلکه حداقل مزد به سمت واقعی شدن بیشتر با توجه به تورمی و گرانی‌هایی که وجود دارد، سوق داده شود، بر این اساس تلاش ما بر این است که تا پایان سال با روش‌های علمی و بر اساس آمار و اطلاعات تخصصی که به جلسات می‌بریم، هزینه سبد معیشتی خانوار که پایه و اساس تعیین حداقل دستمزد است را عادلانه و واقعی تعیین کنیم، تا قدرت خرید از دست رفته کارگران تا حدی جبران شود.

خدایی با اشاره به اینکه کارگران نسبت به مصوبه دولت در رابطه با تعیین حداقل دستمزد سال ۹۹ به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اند، ادامه داد: با توجه به رای هیئت تخصصی دیوان در این رابطه، مصوبه دولت ابطال شده و اگر هیئت عمومی دیوان نیز نظر هیئت تخصصی را تایید کند، مصوبه حداقل دستمزد سال ۹۹ باطل خواهد شد و دوباره باید جلسات شورای عالی کار برای تعیین مزد ۹۹ تشکیل شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک می‌شویم، موج رسانه‌ای درمورد حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ به راه افتاد و مسئولان زیادی در این باره اظهار نظر کرده‌اند که این موضوع باعث می‌شود که بسیاری از مسائل و موضوعات در لابلای هیاهوی رسانه‌ای گم شود و نمایندگان کارفرمایی و دولت از این فرصت استفاده می‌کنند، اما ما سعی می‌کنیم تا جایی که بتوانیم، با بحث‌های تحصصی و با آمار و ارقام به سوی عدالت دستمزدی حرکت کنیم.

 

  • میلاد ریزوندی ارسالی در

    اهای اونی که حقوق کارگری رو تعیین میکنی چجور سرتو میزاری رو بالش لامصب ۲۵۰۰ هزارتومان چ میشه باهاش خرید چ میشه؟خودت میتونی باهاش دوروز سر کنی ما یه ماه باهاش سر کنیم شما حرف خودتونم قبول ندارین خط فقر ۹ میلیونه اون وقت چجور با چندرغاز ما سر کنیم بترسین از .....

  • بهرام ملکی ارسالی در

    با سلا نماینده کارگری هر سال از اعمال دستمزد کم می‌زند ولی توی این 20 سال هیچ کاری برای احقاق حق کارگر بر نداشته است لطفا لاف نزنید

  • رضا روشن ارسالی در

    اون آقای که میگه دستمزد کارگران زیاده خودش میتونه با این حقوق زندگی کنه

  • سر ره نشین ارسالی در

    همشون با همن فقط حرف

  • کارگراخراجی با تبانی اداره کار ارسالی در

    بااین سیستم محاله کارگر به حقش برسه کلا سیستم حکومتی درایران سرمایه داریست

  • T🇮🇷 ارسالی در

    خیلی نظر خوبی دولت وکارفرماهای محترم دادن اگر اجرا بشه خیلی هم خوبه بعضی وقتها نفراتی هستن که از دستمزدهای غیر متعارف صحبت میکنن که توقع کارگران را بالا میبرن در صورتی که کارمندان محترم دولت همچنین حقوقهای که این آقایان حرفش رامیزنن نمیگیرن که واسه دستمزد کارگرا میخوان ، دستمزدکارگر سه میلیون دویست است که کارمند محترم دولت هم همین مقدار حقوق بیشتر نمیگیرن

  • ایمان ارسالی در

    شمارو به خدا به فکر کارگر باشین تو چه فکری هستین ۲۵۰۰ شد پول پول قسط وام ازدواج با یه بسته مای بی بیم نمیشه دارییم میمیریم خدا از حولقومتون بکشه بیرون چنان دردی بهتون بزنه که هروز جلو چشاتون بیاید

  • محمدنوری ارسالی در

    بترسید از خدا.... خدا هیچ مردی رو شرمنده بچه و زنش نکنه... لامصب 2500000هزار چیه اخه ما مثل .. کار میکنیم اخر سر هم میام خونه هیچی به هیچی... مرد از کار کردن خسته نمیشه مرد از نامردی خیلیا خسته میشه....انشاالله یروز خدا بیاد زمین خودش جوابتون رو بده.. امین

  • محفوظ ارسالی در

    شماها این کاره نیستید . حناتون پیش کارگران رنگی نداره .

  • مریم رفیعی ارسالی در

    خدا ازتون نگذره

  • بی نام ارسالی در

    حقوق کارگران را زیاد نکنید
    در کشورهای پیشرفته هر سال افزایش حقوق ندارند
    اگر منافع شخصی مسئولین بگذارد و جلوی تورم و وضع گرانی مملکت را بگیرند
    همه چی حل میشه تا کارگران احتیاج به بالا و پایین کردن دستمزد نباشند و کارفرمایان هم احتیاج به برنامه ریزی هر ساله نداشته باشند چون در نهایت همه متضرر میشوند

  • داود ارسالی در

    متاسفانه پیش خودتون می گید کارگر مساوی با بیسواد امسال امضا نکردید چی شد گفتن وسط سال افزایش دوباره باتوجه به توروم گفتید خلاف قانونه چرا رای تامین اجتماعی که ناظر لحاظ میشه ولی رای کارگری نه افزایش پایه مساوی افزایش حقوق ازنشستگان ولی پایه تقسیم به حق اولاد حق مسگن بن کفت زهرمارمی کنید کارفرمای محترم ۲دره می کنه شکایت می کنی اداره کار از کارگر ساعت کاری مدارک مبخواد جالبه اداره کار راحت حق کارکرو میخوره اصلا از کارفرما سوالی نمیپرسه اقا اضافهکارحق شیفت چیزی داشته مارگر ندارم از کجا بیاره مدارکم بدی بگی داره حق ۲۰۰نفرو برفرض میخوره میگه به توچه حق خودتو بچسب این اداره ای هست که میخواد از حق کارگر دفاع کنه دلار چنده تواین مملکت بعد پایه حقوق چنده حرف زیاده ولی کوکوچکترین عمل کارمندها برای کارگرها تصمیم می کیرند دستخوش.

  • ناشناس بدبخت ارسالی در

    من جایی کار میکنم که همکار من رسمی هست ۱۵ میلیون حقوق میگیره اما من دو میلیون و پونصد .این درد رو به کجا ببرم .از حضرت امام خامنه ای خواهش می کنم امسال در مورد حقوق کارگران وارد بشه و نزاره حق کارگران پایمال بشه بخدا اگه شکم کارگر سیر بشه مملکت رونق میگیره فقط از رهبر عزیز عاجزانه درخواست می کنم به بحث حقوق و دستمزد کارگران ورود کنه .خواهش میکنم خواهش

  • ناشناس ارسالی در

    کارگران با دولت قهر هستند. حقوق کارگران با این تورم همخوانی ندارد. کارگران با ریال حقوق میگیرند وهزینه های زندگی با دلار خرید میشود.

  • محمود ارسالی در

    همه چی حتی قانون هم به نفع ثروتمندانه دولت هم که یه کارفمای دزد بدبهت کارگر 42 ساله منتظر عدالته عمرمون کفاف نداد

  • ناشناس ارسالی در

    سلام من با دوفرزند2700هزارتومان میگیرم بیمه ندارم قرارداد ندارم
    5سال هم سابقه کار دارم

دیدگاه تان را بنویسید