روسیه اعلام کرد که یکی از بزرگترین حملات پهپادهای اوکراینی در دو سال گذشته را خنثی کرده است.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، در پی حملات هوایی شبانه روسیه به تأسیسات و زیرساخت‌های انرژی در اوکراین ، دست کم شش نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند که منجر به قطع گسترده برق در کی یف، پایتخت، شد. این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ، از متحدان غربی خود به دلیل عدم ارائه هشدار اولیه انتقاد کرد.

در مقابل، روسیه اعلام کرد که یکی از بزرگترین حملات پهپادهای اوکراینی در دو سال گذشته را خنثی کرده است.

مقامات اوکراینی گزارش دادند که در حملات شبانه در چندین منطقه شش نفر کشته شدند. سرویس‌های اورژانس اعلام کردند که در حملاتی که کی یف، پایتخت را هدف قرار داد، سه نفر کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند. ویتالی کلیچکو، شهردار، توضیح داد که یک ساختمان مسکونی در منطقه دسنیانسکی مورد اصابت قرار گرفته و منجر به تلفات شده است.

دو نفر در منطقه دنیپروپتروفسک در مرکز کشور کشته شدند، در حالی که فرماندار زاپوریژژیا تایید کرد که در نتیجه حملات روسیه طی ۲۴ ساعت گذشته، یک نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شده و زیرساخت‌ها و اموال آسیب دیده‌اند.

حملات هوایی شدید - که در آن از موشک‌های بالستیک استفاده شد - همزمان با کاهش دما و نزدیک شدن به فصل استفاده از وسایل گرمایشی، باعث بحران انرژی در کیف شد.

شرکت برق  کی یف از قطعی برق اضطراری در پنج منطقه پچرسکی، دارنیتسکی، دنیپروسکی، هولوسفسکی و سولومیانسکی خبر داد. این شرکت تأیید کرد که برنامه‌های منظم قطع برق در این مناطق اعمال نمی‌شود و خاطرنشان کرد که تیم‌هایش در حال تعمیر گسل‌ها هستند و از ساکنان خواست در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.

 

خشم اوکراینی‌ها از متحدانشان

در همین زمینه، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که نیروگاه حرارتی «شماره ۴» در کی یف بدون دریافت هیچ هشدار اولیه از متحدان غربی، مورد اصابت موشک بالستیک قرار گرفته است.

زلنسکی در فیسبوک نوشت : «هیچ هشدار قبلی از سوی شرکای ما وجود نداشت. روس‌ها نه تنها زیرساخت‌های انرژی ما را نابود می‌کنند، بلکه اوکراین حتی هشدارهای قبلی را نیز دریافت نمی‌کند.» او خاطرنشان کرد که سیستم‌های اوکراینی فقط زمانی موشک‌ها را شناسایی کردند که واقعاً به پایتخت نزدیک می‌شدند، به طوری که قبل از به صدا درآمدن آژیرها، صدای انفجار شنیده شد.

تشدید اخیر تنش‌ها بین زلنسکی و دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا ، نگرانی‌هایی را در کی یف در مورد کاهش حمایت اطلاعاتی حیاتی غرب و آمریکا ایجاد کرده است. 

یوری ایگنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین، تأخیر در شناسایی را به استفاده روس‌ها از موشک‌هایی که شناسایی آنها دشوار است یا به مشکلات فنی نسبت داد و گفت: «ممکن است که ما این اطلاعات را دریافت نکنیم و این اولین بار نیست.»

 

حملات به روسیه

وزارت دفاع روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرد که نیروهایش تأسیسات زیرساختی ارتباطی و انرژی در مناطق کی یف و خارکف را هدف قرار داده‌اند و تأکید کرد که این تأسیسات در خدمت صنایع نظامی و نیروهای اوکراینی هستند.

در پاسخ، مسکو اعلام کرد که هدف یک حمله هوایی گسترده قرار گرفته است. شهردار پایتخت روسیه تأیید کرد که ۴۹۳ پهپاد که شبانه به سمت مسکو پرواز می‌کردند، سرنگون شده و ۱۸۰ پهپاد نیز در نزدیکی شهر رهگیری شده‌اند.

خبرگزاری روسی تاس گزارش داد که حمله پهپادهای اوکراینی که شب گذشته انجام شد، یکی از بزرگترین حملات علیه مسکو در دو سال گذشته بوده است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ اوکراین

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.