مدافعان، ریاکاریِ منتقدان را محکوم کردند و توضیح دادند که زنان از میان رؤسای کشورها، بانوانِ اول و ملکه‌ها، دهه‌هاست که پوشاندن سر خود را هنگام دیدار با پاپ یا بازدید از اماکن مذهبی مختلف، از کلیساها و معابد گرفته تا دیگر عبادتگاه‌ها، به‌عنوان نشانه‌ای بدیهی از احترام، عادت داشته‌اند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، ظاهر شدن « کتی هوکول» فرماندار  ایالت نیویورک آمریکا، با حجاب در هنگام ایراد سخنرانی در برابر نمازگزاران در مسجد وابسته به مدرسه فرهنگی اسلامی در شهر نیویورک، در روز جمعه گذشته، موج گسترده‌ای از جنجال و واکنش‌های متفاوت را برانگیخت.

این بازدید در عرض چند ساعت به موضوعی برای بحث و ستیز شدید تبدیل شد؛ بین کسانی که از این اقدام به عنوان نشانه‌ای از احترام استقبال کردند و مخالفانی که آن را بهره‌برداری سیاسی و زیاده‌روی غیرقابل قبولی دانستند.

ظهور هوکول با حجاب در جریان بازدیدی که از مدرسه فرهنگی اسلامی انجام داد، رخ داد؛ مدرسه‌ای که قدردانی عمیق خود را از این دیدار ابراز کرد.

 در بیانیه‌ای که مرکز از طریق حساب رسمی خود در پلتفرم «اینستاگرام» منتشر کرد، توضیح داده شد که فرماندار در کنار جامعه‌ی محلی در نماز جمعه شرکت کرده، پیش از نمازگزاران سخنرانی نموده و بازدیدی میدانی از کلاسهای درس انجام داده است تا از نزدیک با خدمات ارائه شده توسط این مؤسسه آشنا شود.

مدیریت مرکز این اقدام را نشانه‌ای از قدردانی ارزشمند از این مجموعه به عنوان شریکی اجتماعی دانست که ساکنان نیویورک را از اقشار و گروه‌های مختلف گرد هم می‌آورد. همچنین از اختصاص بخشی از وقت فرماندار برای حمایت از جامعه و تعهد مستمر او به تضمین احساس امنیت و احترام برای تک تک افراد در این ایالت تقدیر و تشکر کرد.

در سوی دیگر، این اقدام بدون انتقادات تند برخی محافل محافظه‌کار نبود. اریک دوگرتی، روزنامه‌نگار، این صحنه را «وحشتناک» توصیف کرد و به حوادث یازده سپتامبر اشاره نمود و فرماندار را به حمایت از آنچه «ایدئولوژی‌ای که شهروندان نیویورک را به وحشت انداخته» نامید، متهم کرد و خواستار رد قاطعانه این رفتار شد.

در همین راستا، برخی دیگر از مفسران پوشیدن حجاب توسط هوکول را «تصاحب رسمی اسلامی» دانستند و هشدار دادند که این، نبرد نسل کنونی خواهد بود.

در همان حال، صداهایی از منظر سیاسی نیز بلند شد که صحنه را به باد انتقاد می‌گرفتند و فرماندار را متهم می‌کردند که اصول و پوشش خود را برای دستیابی به محبوبیت تغییر داده است؛ با این استدلال که او هنگام بازدید از کلیساها یا کنیسه‌ها سر خود را نمی‌پوشاند.

این افراد معتقد بودند که تبدیل حجاب به ابزاری سیاسی فراتر از مرزهای احترام اساسی است؛ آن‌ها به پوشیدن حجاب توسط او در جریان تشییع جنازه افسر پلیس، «دیدارال اسلام»، در سال ۲۰۲۵ اشاره کردند و از او خواستند که قوانین پوشش یکنواختی را رعایت کند که نمایانگر تمام ساکنان نیویورک باشد، بدون جانبداری از دین خاصی.

 در مقابل، جریانی پیدا  شد که با شدت از اقدام فرماندار نیویورک دفاع کرد و کارزار حمله و نفرت پراکنیِ همراه با آن علیه اسلام را محکوم کرد.

مدافعان به تجربه‌های سیاسی پیشین استناد کردند و یادآور شدند که پوشیدن روسری در مکان‌های عبادی، پروتکلی جهانی برای ابراز احترام است.

آنها اشاره کردند که لورا بوش، بانوی اول پیشین آمریکا، در سفرهایش به خاورمیانه حجاب بر سر داشت و ایوانکا ترامپ نیز در بازدید از مسجد بزرگ شیخ زاید چنین کرد.

مدافعان، ریاکاریِ منتقدان را محکوم کردند و توضیح دادند که زنان از میان رؤسای کشورها، بانوانِ اول و ملکه‌ها، دهه‌هاست که پوشاندن سر خود را هنگام دیدار با پاپ یا بازدید از اماکن مذهبی مختلف، از کلیساها و معابد گرفته تا دیگر عبادتگاه‌ها، به‌عنوان نشانه‌ای بدیهی از احترام، عادت داشته‌اند.

آنها همچنین شگفتی خود را از این موضوع ابراز کردند که این پوشش سر، تنها زمانی ناگهان به بحرانی تبدیل می‌شود که نگرانی درباره «آزادی زن» را برانگیزد که به مسلمانان و مساجد مربوط می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.