دستگیری نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا توسط ایالات متحده، باعث ایجاد یک شکاف بین المللی شدید شد

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، دستگیری نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا توسط ایالات متحده، باعث ایجاد یک شکاف بین المللی شدید شد، به طوری که روسیه و چین یک جبهه متحد برای «محکوم کردن» این عملیات و نقض حاکمیت تشکیل دادند، در حالی که تفاوت در موضع اروپا که «هماهنگی خود را با واشنگتن» اعلام کرد، آشکار شد، در حالی که فرانسه مخالفت صریح خود را با اصل استفاده از زور اعلام کرد.

پکن و مسکو در صحنه مخالفت با عملیات آمریکا در ونزوئلا پیشتاز بودند، و به گفته شیما جوئی، خبرنگار الجزیره در پکن، وزارت امور خارجه چین «شوک عمیق» خود را ابراز کرد و این حمله را «اقدامات سلطه جویانه» و نقض آشکار قوانین بین المللی توصیف کرد، با این باور که آنچه رخ داده تهدیدی مستقیم برای صلح در آمریکای لاتین و تعدی به حاکمیت یک کشور مستقل است.

در مسکو، زاور شاوش، خبرنگار الجزیره، محکومیت کرملین از این عملیات را به عنوان نقض قوانین بین المللی و درخواست او برای تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت گزارش داد.

شاوش اشاره کرد که روسیه آنچه را که رخ داده به عنوان ضربه ای به یک متحد استراتژیک و گامی از سوی آمریکا برای تقویت سیاست «تک قطبی» می داند.

 

هشدار فرانسه و هماهنگی اروپا

در طرف دیگر، موضع اروپا در قبال «روش» دستگیری مادورو کاملاً یکسان نبود، زیرا موضع فرانسه قابل توجه بود، زیرا وزارت خارجه پاریس در مورد پیامدهای خطرناک نقض منشور سازمان ملل هشدار داد.

وی تاکید کرد که این عملیات مغایر با اصل «عدم توسل به زور» است و تاکید کرد که تنها مردم هستند که سرنوشت خود را تعیین می کنند و نمی توان راه حل هایی را از خارج تحمیل کرد.

عبدالله الشامی، خبرنگار الجزیره از بروکسل، گزارش داد که اتحادیه اروپا از پرداختن به جزئیات عملیات نظامی خودداری کرد و داده های خود را بر «سلب مشروعیت» از مادورو متمرکز کرد و بر هماهنگی قبلی با واشنگتن تاکید کرد.

۳ کشور اروپایی (اسپانیا، ایتالیا و پرتغال) تنها به دعوت به خویشتنداری بسنده کردند و توجه خود را بر سلامت جوامع خود که در ونزوئلا اقامت دارند متمرکز کردند.

این مواضع در بحبوحه تنش های جهانی اتخاذ می شود، زیرا روسیه و چین ونزوئلا را متحدی مهم و شریکی در سرمایه گذاری های نفتی می دانند، در حالی که واشنگتن و اروپا سال هاست که به اتهام تقلب در انتخابات و سرکوب مخالفان، تحریم هایی را علیه رژیم مادورو اعمال کرده اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.