چین و روسیه دو مساله مهم رئیس جمهور آینده آمریکا هستند که بعد از بحران های داخلی باید به آنها بپردازد.

 

به گزارش جماران، «آلان کورونی»استاد روابط بین الملل در دانشکده «هامیلتون» در آمریکا  در گفت و گو با «ارواسیا اکسپرت»گفت: هیچ گونه دلیل و مدرکی برای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا(که سوم نوامبر جاری برگزار شد) وجود ندارد و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا با نپذیرفتن شکست در انتخابات برای اسطوره انتخابات «دزدیده شده» ترویج می کند و تلاش می کند ریاست جمهوری «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب را در چشم هوادارانش نامشروع کند.

وی افزود: آخرین چاره ترامپ فشار بر قانونگذاران در ایالت های میشیگان و دیگر ایالت ها بود که در کنترل جمهوریخواهان است تا بتوانند رای مردمی را نادیده گرفته و پیشتازی بایدن در ایالت های شان را به نفع ترامپ تغیر دهند. چنین استراتژی ای می تواند بحران قانون اساسی پیچیده ای را به وجود بیاورد و اگر چه فرصت اندکی برای موفقیت دارد اما نباید آن را نادیده گرفت.

کورونی افزود: «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در ابتدای کار خود بر رکود اقتصادی، شیوع کرونا و شکاف بی سابقه و بی ثباتی در جامعه آمریکا و عرصه سیاسی متمرکز می شود. به استثنای این بحران ها، سیاست خارجی اولویت بسیاری زیادی نخواهد داشت.

وی تصریح کرد:بهبود جدی در ورابط آمریکا و روسیه در طولانی مدت مساله ای است که احتمال آن اندک است.بایدن اعلام کرده است که  روسیه بزرگترین تهدید امنیتی برای آمریکا به شمار می رود.احتمال گسترش تحریم ها علیه روسیه بسیار زیاد است با وجود این سیاست خارجی آمریکا قابل پیش بینی تر خواهد شد امری که منجر به همکاری عملی محدود می شود.

کورونی در ادامه گفت: محدودیت تسلیحاتی تنها عرصه ای است که آمریکا و روسیه می توانند گام های عملی به سمت همکاری بردارند. به احتمال بسیار زیاد دولت بایدن اقدام به تمدید معاهده«استارت-3» کند.

وی درباره روابط آمریکا با چین در دوران بایدن نیز گفت:سیاست بازدارندگی اکنون از حمایت گسترده دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در کنگره و پنتاگون و بسیاری از شرکت های آمریکا برخوردار است.بنابراین واشنگتن به تحریم های اعمال شده به ویژه علیه شرکت «هواوی»برای جلوگیری از پیشرفت تکنولوژیک چین و در نهایت ایجاد شکاف ادامه خواهد یافت اما همین سیاست منجر به تقویت همکاری روسیه و چین خواهد شد.

 

شکست حقوقی دیگر برای ترامپ

شکایت دونالد ترامپ و تیم حقوقی او درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت پنسیلوانیا نیز ناکام ماند. قاضی دادگاه می‌گوید شاکیان هیچ سندی که وجود تخلف در انتخابات را ثابت کند ارائه نکرده‌اند.

شکایت پس از شکایت و شکست پس از شکست؛ دونالد ترامپ و تیم حقوقی او در حدود سه هفته گذشته بارها برای به چالش کشیدن نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری در ایالت‌های مختلف شکایت کرده‌اند و در تمام موارد ناکام مانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در تازه‌ترین نمونه در ایالت پنسیلوانیا روز جمعه هفتم آذر (۲۷ نوامبر) دادگاه تجدیدنظر شکایت وکیلان ترامپ علیه نتیجه انتخابات در این ایالت را رد کرد.

قاضی دادگاه می‌گوید ناعادلانه خواندن نتیجه انتخابات برای اثبات ناعادلانه بودن آن کافی نیست و هر شکایتی در این زمینه باید با اتهام‌های مشخص و مدرکی برای اثبات آنها همراه باشد که در این مورد چنین نبوده است.

«جینا الیس» یکی از وکیلان دونالد ترامپ در یک پیام توئیتری با انتقاد از حکم دادگاه، دستگاه قضائی ایالتی را متهم کرده که همچنان تخلف‌های گسترده انتخاباتی را لاپوشانی می‌کند.

او در این پیام تاکید کرده که شکایت علیه نتیجه انتخابات ایالت پنسیلوانیا در دیوان عالی در واشنگتن پیگیری خواهد شد.

هر سه قاضی دادگاه تجدید نظر ایالت پنسیلوانیا منتخبان حزب جمهوری‌خواه هستند و قاضیان دادگاه بدوی نیز به وسیله همین حزب انتخاب شده‌اند.

مطابق نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر ۲۰۲۰ جو بایدن از حزب دموکرات موفق به کسب ۳۰۶ رای الکترال شده و برنده نهایی باید دست‌کم ۲۷۰ رای را از آن خود کند.

با وجود پیشتازی آشکار جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده همچنان از پذیرش شکست خودداری می‌کند. ترامپ در عین حال به تازگی گفته گرچه همچنان به تقلب در برخی ایالت‌ها اعتقاد دارد، درصورتی که کالج الکترال بایدن را پیروز انتخابات معرفی کند کاخ سفید را ترک خواهد کرد.

تا کنون ده‌ها شکایت تیم حقوقی ترامپ در ایالت‌هایی نظیر میشیگان، پنسیلوانیا، جورجیا و نوادا که آرای دو رقیب به یکدیگر در آن‌ها نزدیک بوده‌اند ناکام مانده است.

دونالد ترامپ بدون ارائه سند مشخصی ادعا می‌کند آرایی که از طریق پست ارسال شده مخدوش هستند و در شمارش آنها تقلب شده است.

قاضیان دادگاه تجدید نظر پنسیلوانیا مانند دادگاه بدوی معتقدند که تیم حقوقی دونالد ترامپ «هیچ مدرک روشنی» مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات ارائه نکرده‌اند. دادگاه با توجه به این که بایدن در این ایالت حدود ۸۱ هزار رای بیش از ترامپ به دست آورده تاکید کرده‌اند که مخدوش بودن احتمالی چند رای در نتیجه نهایی تغییری ایجاد نخواهد کرد.

علاوه بر این اگر ۲۰ رای الکترال پنسیلوانیا هم نصیب ترامپ شود مجموع آرای او به ۲۵۲ رای می‌رسد که باز هم برای پیروزی نهایی کافی نخواهد بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.