قالیباف گفت: وقتی می‌گوییم هم می‌جنگیم و هم مذاکره می‌کنیم، منظورمان این نیست که جنگ بی‌پایان می‌کنیم یا مذاکره همیشگی می‌کنیم؛ بلکه منظورمان این است که جنگ می‌کنیم تا دشمن را مستأصل کنیم و مجبور شود به خواسته‌های به‌حق ملت ما تن بدهد.

به گزارش جماران، محمدباقر قالیباف در دومین گفت‌وگوی ویدیویی با مردم گفت: عرض سلام و شب‌بخیر دارم به همه ملت عزیزمان و به همه خانواده‌های ایرانی در این فصل زیبای پاییز. همین‌جا هم چون فرصت صحبت کردن از دوربین با شما ملت عزیز را نداشتم، در مهرماه، فصل آغاز علم و دانش، تبریک می‌گویم به همه دانشجویان و دانش‌آموزان عزیز. حتماً روزهای زیبایی برای همه آن‌هاست؛ بعد از یک مدت تعطیلی که امروز حضور پیدا می‌کنند در مدارس و در دانشگاه. ان‌شاءالله که همیشه کانون گرم خانواده شما برقرار باشد و سال تحصیلی موفقی را هم برای همه شما آرزو می‌کنم.

پیشاپیش هم ولادت باسعادت حضرت زینب سلام‌الله‌علیها را عرض تبریک و تهنیت دارم، به‌ویژه به پرستاران زحمتکش و ایثارگر، برادران و خواهران خودم؛ به‌ویژه آن‌هایی که خوش درخشیدند، چه در دوران دفاع مقدس که در آغاز این ماه، هفته دفاع مقدس بود و چه در این دو جنگ تحمیلی اخیر، ۱۲روزه و جنگ ۴۰روزه، که انصافاً شجاعانه خدمت کردند و ایثارگرانه در میدان بودند.

باید در میدان جنگ در پیشگاه خدا باورمان این باشد که با دشمن زورگو شجاعانه بجنگیم و هم مذاکره کنیم تا بازدارندگی پایدار ایجاد کنیم. 

باید این‌قدر قوی شویم که آمریکا و دنیا و منطقه بفهمند که نمی‌توانند به اهداف خودشان برسند. آن وقتی که ما به یک بازدارندگی پایدار می‌رسیم و باید این قدرت را به تمام بازیگران منطقه‌ای و جهانی اثبات کرده باشیم تا کسی جرئت نکند به ما حمله کند.

در هشت سال دفاع مقدس با رژیم بعثی صدام جنگیدیم. البته هزینه دادیم، سختی کشیدیم، اما در نهایت برای چند دهه هیچ‌کس جرئت و طمع نکرد که به کشور عزیزمان ایران حمله بکند. این وضعیت بازدارندگی است؛ یعنی هیچ‌کس نباید جرئت داشته باشد که به ما حمله کند و هر کسی که این فکر احمقانه به ذهنش رسید، به تجربه نگاه کند و بفهمد و نمی‌تواند با ایران پنجه در پنجه بیندازد.

دشمن به‌غلط احساس کرد ایران ضعیف شده و حمله کرد/ با قوی‌تر شدن باید دشمن را ناامید کنیم تا به بازدارندگی پایدار برسیم/ توان نظامی، اشراف بر تنگه، محور مقاومت، انسجام ملی و هسته سخت ۹۰ میلیونی بخشی از مؤلفه‌های ایجاد بازدارندگی پایدار است

قوی شدن تنها و صرفاً از بُعد نظامی نیست. بازدارندگی متغیرهایی دارد  و طبیعتاً یک اولویت مهم آن، همان اولویت‌های نظامی است که ما دیدیم؛ مثلاً قدرت آتش ما، قدرت آفند ما و دفاع هوایی ما بین جنگ ۱۲روزه و این جنگ اخیر به‌شدت افزایش پیدا کرد، مؤثرتر شد و پرحجم‌تر شد. مخصوصاً در دفاع هوایی، نسبت به قبل تفاوتی جدی پیدا کرد و دشمن آسیب‌های جدی دید؛ از پهپادها گرفته تا اف‌ـ۳۵، دیدید که چه اثراتی داشت. در کنار این‌ها، توان جبهه مقاومت، اشراف بر تنگه هرمز، انسجام ملی و هسته سخت ۹۰ میلیونی، تاب‌آوری اجتماعی و اقتصادی ما، داشتن چشم‌انداز روشن و ...  جزو مؤلفه‌های بازدارندگی است.

دربرابر چرخه جنگ، مذاکره و صلح باید معادله جدید، جنگ، مذاکره و بازدارندگی را ایجاد کنیم/ برای بازدارندگی پایدار در زمان لازم با تمام توان می‌جنگیم، پیروزی نظامی را به پیروزی سیاسی و سند شکست دشمن تبدیل می‌کنیم تا مؤلفه‌های قدرت‌مان را قوی‌تر کنیم

هدف ما این است که از طریق قوی شدن، بازدارندگی ایجاد کنیم و این قوی شدن را در ذهن دشمن تثبیت کنیم. 

برای این هدف، هم می‌جنگیم و هم مذاکره می‌کنیم؛ یعنی باید در زمان لازم با تمام توان بجنگیم، هر فرصتی پیدا می‌کنیم، آمادگی خودمان را بالا ببریم و هر وقت هم در میدان به پیروزی نظامی می‌رسیم، باید آن پیروزی را به یک پیروزی سیاسی هم تبدیل و آن را تثبیت و به یک سند شکست برای دشمن تبدیل کنیم. 

باید امتیازهایی را که برای قوی شدن لازم داریم، بگیریم تا هم بتوانیم منافع خودمان را حفظ کنیم، منابع خودمان را افزایش دهیم و زمان لازم را بخریم تا بتوانیم خودمان را قوی‌تر کنیم.

 در مقابل چرخه جنگ، مذاکره و صلح، معادله جدیدی ایجاد می‌کنیم و آن  جنگ، مذاکره و بازدارندگی است. این چرخه هر زمان که قوی شدیم، به پایان می‌رسد.

مذاکره و جنگ، هر دو ابزارهایی برای رسیدن به بازدارندگی پایدار هستند/ تفاهم‌نامه هم ذیل راهبرد می‌جنگیم و مذاکره می‌کنیم برای ایجاد بازدارندگی انجام شد/ تفاهم‌نامه باعث تقویت نیروهای نظامی ما، حزب‌الله لبنان و عامل تقویت مؤلفه‌های قدرت ما شد

 قبل از امضای تفاهم‌نامه، گفتم که آمریکایی‌ها به تعهدات

خودشان عمل نمی‌کنند. به همین دلیل هم ما تفاهم‌نامه را، دومرحله‌ای تنظیم کردیم، چون به آن‌ها اعتماد نداشتیم. یعنی اول خوب جنگیدیم و به یک برتری راهبردی رسیدیم، بعد آمریکا را مجبور کردیم تفاهم را بپذیرد و یک سند شکست بر دشمن تحمیل کردیم که همه دنیا گفت ایران در جنگ پیروز شد. 

این به نیروهای نظامی ما هم کمک کرد که قوی‌تر شوند، حزب‌الله لبنان قوی‌تر شود و ما با این تفاهم، فرصت و منابع کافی پیدا کردیم که مؤلفه‌های قدرت خودمان را هم قوی کنیم.

وقتی می‌گوییم هم می‌جنگیم و هم مذاکره می‌کنیم، منظورمان این نیست که جنگ بی‌پایان می‌کنیم یا مذاکره همیشگی می‌کنیم؛ بلکه منظورمان این است که جنگ می‌کنیم تا دشمن را مستأصل کنیم و مجبور شود به خواسته‌های به‌حق ملت ما تن بدهد.

تکمیل می‌شود...

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.