حجت الاسلام والمسلمین سید ناصر موسوی لارگانی، سه شنبه شب در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در پی نامه ارسالی امروز صبح نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به ایشان مبنی بر تشکیل ستاد احیای زاینده رود، اسحاق جهانگیری معاون اول دولت را مسوول بررسی این موضوع کرد.
وی یادآور شد: دکتر روحانی که در سفر سال 93 خود به اصفهان وعده به جریان انداختن زاینده رود را داده بود، در دستور خود به معاون اول به اهمیت احیای این رودخانه برای زندگی مردم، وضعیت کشاورزی، صنعت و گردشگری تاکید کرده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تشکیل ستاد احیای زاینده رود، پیش از این نیز از سوی نمایندگان استان در مجلس مطرح شده بود، تصریح کرد: شکل گیری این ستاد با محوریت چند وزیر می تواند مسیر احیای زاینده رود را هموار کند.
موسوی لارگانی به جلسه امروز صبح نمایندگان مردم استان اصفهان در مجلس با محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز اشاره کرد و افزود: در این جلسه، نمایندگان استان، ضرورت ایجاد اصلاحات در بودجه سال 98 و ردیف دار شدن طرح‌ های تامین آب استان را خواستار شدند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس، اجرای مصوبات شورایعالی آب بویژه «طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود» را ضروری برشمرد و اظهار داشت: نمایندگان اصفهان در مجلس شورای اسلامی همراه با نمایندگان کشاورزان و فعالان محیط زیست، همواره به ضرورت اجرای کامل این مصوبات تاکید داشته اند.
طرح 9 ماده ای احیای زاینده رود موضوعاتی مانند تاسیس واحد مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود، ساماندهی برداشت آب در استان های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، تشکیل شورای هماهنگی حوضه زاینده رود و ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع این رودخانه تا پیش از تعیین تکلیف آن را دربردارد.
رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان در عین حال رسیدگی به خواست مردم بخصوص کشاورزان را ضروری دانست و افزود: مطالبات کشاورزان که سال ها با استفاده از حقابه خود از زاینده رود، کشاورزی و امرار معاش کرده اند، اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، 19 نماینده مردم استان اصفهان در مجلس، 14 آذر امسال در اعتراض به آنچه که 'عدم تحقق وعده‌های دولت برای تامین هزینه های حوزه آب در لایحه بودجه سال آتی' خواندند از سِمَتَ نمایندگی مردم استان در مجلس شورای اسلامی استعفاء کردند و از آن روز تاکنون با برگزاری جلسات با مسوولان مختلف، احیای دوباره این رودخانه را خواستار شده اند.
زاینده رود به طول بیش از 380 کیلومتر به عنوان بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران از کوه‌ های زاگرس مرکزی سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب بین المللی گاوخونی در شرق اصفهان می‌ ریزد.
این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشکسالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت، به یک رودخانه فصلی تبدیل شده و در پایین دست در بیشتر ایام سال بویژه فصول گرم با خشکی مواجه می شود که این موضوع مشکلات بسیاری را برای بخش های آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، گردشگری و محیط زیست استان اصفهان بوجود آورده است.
کاهش بارش در سال زراعی قبل در حوضه آبریز فلات مرکزی ایران که زاینده رود بزرگترین رودخانه آن به شمار می رود، باعث شده است تا میزان آب ورودی به سد زاینده رود نیز به حداقل خود برسد و امکان تخصیص آب برای کشت کشاورزان غرب و شرق اصفهان وجود نداشته باشد.
شرایط ذخیره آب در سد زاینده رود به گونه ای است که مسوولان تنها قادر به برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی مردم هستند و تخصیص آب برای کشاورزی را به افزایش بارندگی در ماه های آینده و افزایش ذخیره سد موکول کرده اند.
حوضه آبریز زاینده رود دارای 26 هزار و 917 کیلومتر مربع است که 92.9 درصد آن در استان اصفهان و 7.1 درصد در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
از یکهزار و 400 میلیون مترمکعب حجم سد زاینده رود که تامین کننده آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی میلیون ها نفر در مرکز ایران است، تنها حدود 10 درصد آن آب دارد.
کشاورزان و باغداران شرق و غرب اصفهان در سال های گذشته بویژه در ماه های اخیر با حضور در برخی مکان های از قبل اعلام شده در استان، احیای زاینده رود و تخصیص حقابه خود از این رودخانه را برای کشت مطالبه کرده اند.
6027/ 6020
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.