به نظر می رسد که تماس گرفتن با اپراتور ایرانی و عربی فرق چندانی نداشته باشد البته استفاده از اپراتور میزبان تا حدودی ارزانتر تمام می شود اما تنها دلیل این ختلاف قیمت این است که در اپراتور خارجی هزینه رومینگ برعهده تماس گیرنده است اما در اپراتور ایرانی بر عهده خود فرد می باشد .

اگر بحث رومینگ و استفاده از تلفن همراه در تمام ایام سال در آن سوی مرزها به عنوان یک بحث جانبی مطرح باشد اما در ایام حج که تعداد زیادی از شهروندان به عنوان زائر؛ عازم بیت الله الحرام می شوند به عنوان یک بحث اساسی مطرح می شود جالب اینجاست که برخلاف ادعای بسیاری از زائران، مدیرکل کنترل و هماهنگی مدیریت شبکه و مهندسی عملیات سوئیچ شرکت ارتباطات زیرساخت بر این باور است که هزینه مکالمه باسیم کارت های ایرانی تقریبا با سیم کارت های عربی برابر بوده و تفاوتی ندارد.

*کدام ارزانتر است ؟

بیان این نکته از سوی حسین معدنی پور بار دیگر این سوال را مطرح کرد که پس چرا بیشتر حجاج بیت الله الحرام ترجیح می دهند که از سیم کارت های کشورهای میزبان استفاده کنند ؟

مهدی که تجربه سفر به خانه خدا را داشته بر این باور است که سیم کارت عربی به مراتب ارزانتر است. وی در گفتگو با جماران تصریح کرد: اگر شما از سیم کارت ایرانسل استفاده کنید به هیچ وجه بیشتر یکی دو دقیقه نمی توانید با ایران صحبت کنید درحالیکه سیم کارت های عربی به مراتب با صرفه تر هستند.

معدنی پور ارزان بودن اپراتورهای عربی را رد کرد و در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: برخی از اپراتورها از جمله ایرانسل و همراه اول تعرفه تماس‌های وارده و صادره خود را یکسان کرده و به نوعی تعرفه‌های خود را کاهش داده‌اند اما قطعا در زمینه اپراتورهایی که در عربستان فعالیت می‌کنند تعرفه تماس‌های وارده به مراتب بیش از این است چراکه هر دقیقه تماس با ایران از طریق اپراتورهای سیار عربستان حدود ۲ تا ۴ ریال عربستان (۱۶۰۰ تا ۳۳۰۰ ) صرف نظر از مسائل حاشیه ای هزینه دارد. این که می‌گویند مکالمه با سیم‌کارت‌های عربی ارزان‌تر است احتمالا به این معناست وقتی با آن‌ها از ایران تماس گرفته می‌شود، هزینه رومینگ برای مشترک وجود نداشته و ارزان‌تر تمام می‌شود ولی در همین حالت هم فرد تماس گیرنده این هزینه را پرداخت می کند.

آرش کریم بیگی مدیر روابط عمومی ایرانسل در گفتگو با سایت جماران در اظهاراتی خود سخنان معدنی پور را مورد تایید قرار داد وی ادعای زائران ایرانی مبنی بر پایین بودن هزینه رومینگ اپراتورهای ایرانی را برنتافت و اظهار داشت: شما مقایسه ای انجام دادید و مطمئن هستید که هزینه رومینگ ما بالاتر است؟

وی در ادامه افزود : بخش اعظم هزینه رومینگ ،هزینه ای است که اپراتور میزبان دریافت می کند و اینگونه نیست که ایرانسل بخواهد سرویس گران تری را در اختیار مشترکان قرار دهد . یک سری کشورها مانند ترکیه و عراق و سوریه به دلیل زائر پذیری وضعیتشان به صورتی است که اگر مشترک با اپراتورمیزبان رومینگ شود ارزانترین مکالمه ممکن را خواهد داشت . به طور مثال افراد در عراق به شرطی که با اپراتور زین رومینگ شوند مکالمه ارزانی خواهند داشت . این ارزانی به صورتی است که انگار سیم کارت محلی زین را خریداری کردند .

کریم بیگی در پایان تاکید کرد :ما همیشه به دوستان پیشنهاد دادیم که قبل از سفر در مورد هزینه رومینگ ها در کشور مقصد در سایت ایرانسل مطالعه ای داشته باشند . به طور مثال ما در ترکیه با چهار اپراتور رومینگ هستیم اما این مقایسه می تواند دوستان را در انتخاب اپراتور مناسب تر یاری کند . به طور مثال برای یک مشترک مکالمه ارزان ،برای دیگری اس ام اس ارزانتر در اولویت است . روشن کردن سیم کارت ایرانسل و ارسال اس ام اس برای مشترک در کشور مقصد رایگان است و روشن کردن گوشی برخلاف شایعات موجود هم هزینه ای ندارد.شما برای رومینگ نیازی ندارید که به دفتری مراجعه کنید بلکه موقع خروج از ایران #۱*۱۱۱* را شماره‌گیری کنید .در عراق ،مکالمه دقیقه ای 350 تومان است . اگر از عراق به ایران زنگ بزنید باید 750 تومان باید هزینه پرداخت کنید .

*سخن آخر

به نظر می رسد که تماس گرفتن با اپراتور ایرانی و عربی فرق چندانی نداشته باشد البته استفاده از اپراتور میزبان تا حدودی ارزانتر تمام می شود اما تنها دلیل این ختلاف قیمت این است که در اپراتور خارجی هزینه رومینگ برعهده تماس گیرنده است اما در اپراتور ایرانی بر عهده خود فرد می باشد .

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.